< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Alapjogokért Központ: a gyakorlatban nem lehet végrehajtani az EU-török megállapodást

| Mobile | RSS

Alapjogokért Központ: a gyakorlatban nem lehet végrehajtani az EU-török megállapodást

2016. március 21. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Alapjogokért Központ: a gyakorlatban nem lehet végrehajtani az EU-török megállapodást

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó, nagyon jó

A gyakorlatban kivitelezhetetlen, jogilag ellentmondásos az EU-török megállapodás – olvasható az Alapjogokért Központ elemezésében, amelynek megállapításait hétfőn juttatták el az MTI-hez.

Az elemzés szerint a múlt pénteken megkötött újabb EU-török megállapodással az unió végre „megpróbált kitörni az elmúlt másfél év tehetetlenségi pályájáról”, azonban annak végrehajtását éppen az elmúlt évtizedekben felállított emberi jogi dogmák lehetetlenítik el.

A megállapodás végrehajtásának elengedhetetlen, de egyben a gyakorlatban kivitelezhetetlen előfeltétele, hogy Törökország a saját területén feltartóztassa az összes migránst – hangsúlyozták, hozzátéve, hogy enélkül azonban az Európai Unió jogilag lehetetlen helyzetbe kerül.

Mint írták, a migránsok Törökországba történő, általános jellegű visszaküldése ugyanis éppen azokba a nemzetközi és uniós normákba és alapelvekbe ütközik, amelyeket a nemzetközi közösség és az Európai Unió az elmúlt évtizedekben kialakított és saját jogrendszerébe implementált.

A központ elemzői szerint a probléma csak úgy kezelhető, ha a menekültjogra vonatkozó jelenlegi szabályozást megváltoztatják, vagyis újradefiniálják egészen a genfi egyezményig visszamenőleg.

forrás:magyar idő.hu

Leave a Reply 219 megnézve, 1 alkalommal mai nap |