< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: “Mészáros Lőrinc a strómanja?” Vona összecsapott Orbánnal

| Mobile | RSS

“Mészáros Lőrinc a strómanja?” Vona összecsapott Orbánnal

2016. március 22. | hozzászólás | Közélet

“Mészáros Lőrinc a strómanja?” Vona összecsapott Orbánnal

A miniszterelnök azzal vágott vissza, hogy a Jobbik elnökségéből hét tag családtagjaihoz kerül pártpénz, míg az alapítványtól 520 millió jutott egy személyhez.

Lejátszás

Vona Gábor Mitől gazdagodik a miniszterelnök környezete? címmel felszólalásában az Orbán Viktor körüli kérdéses ügyekkel kapcsolatban kérdezte a miniszterelnököt.

A Jobbik elnöke szerint az a tény, hogy a korrupciós ügyeket kutató vizsgálóbizottságok felállításának ötletére a miniszterelnök mindkét alkalommal “indulatosan, vádaskodva, vagdalkozva” reagált, az bizonyítja, hogy “fájdalmas pontra tapintott rá”.

“A Fidesz a bűnözők pártja, a Fidesz az, akit bűnözők vesznek körül”

– fogalmazott Vona. “Ön az, akinek a libidóját a pénz mozgatja” – tette hozzá. A Jobbik elnöke azt kérte Orbántól, hogy “legyen bátorsága” és válaszoljon őszintén a felvetett kérdésekre.

Orbán Viktor válaszában elmondta, nem kíván engedni a provokációnak. “Az én életem egy nyitott könyv” – fogalmazott.

“Igyekszem higgadt maradni” – mondta, majd úgy fogalmazott, a Jobbiknak kéne először a háza táján söprögetni, hiszen a 8 tagú elnökségében 7 olyan ember is van, akinek a családtagjaihoz pártpénzek kerültek.

A miniszterelnök vádjára reagálva Vona Gábor számon kérte Orbánon a házszabály rá vonatkozó passzusait is.

“Itt én kérdezek és Önnek válaszolnia kell” – fogalmazott a Jobbik elnöke,

aki azt kérte Orbántól, hogy árulja el: Kicsoda Mészáros Lőrinc, aki bármibe vágja fejszéjét, mindig sikerrel jár.

“Az ön személyes strómanja Mészáros Lőrinc?”- kérdetzte a miniszterelnöktől a Jobbik elnöke.

“Ne azt olvassa fel, amit Habony Árpád a papírjára írt!” – tette hozzá Vona.

Orbán viszontválaszában úgy fogalmazott, a Jobbik elnöke azzal, hogy a strómanjának állította be Mészáros Lőrincet, tulajdonképpen bűncselekménnyel vádolta meg a miniszterelnököt.

Orbán hangsúlyozta, élete nyitott könyv, és mindaz, ami a vagyonbevallásaiban olvasható, az “úgy van”, minden más feltételezés csak valótlanság.

mészáros lőrinc.Mészáros Lőrinc.

“Ha minden jobbikos botrányra vizsgálóbizottságot állítanánk fel, nem maradna szabad képviselő a parlamentben” – fogalmazott a miniszterelnök.

Utolsó mondataiban Orbán Viktor egy jobbikos korrupciós ügyre is rávilágított, mely szerint a párt alapítványa által 2010 óta elköltött 2 milliárd forintból 520 millió olyan címzettekhez került, melyeket egy személy tart kézben.

Novák Előd Andy Vajna médiavásárlásáról kérdezte Orbánt

“A kétkarú rabló, Andy Vajna a miniszterelnök barátja” – kezdte felszólalását Novák Előd, aki azt sérelmezte, hogy a TV2 megvásárlásához nyújtott hitellel kapcsolatban az Eximbank banktitokra hivatkozva nem adott tájékoztatást a jobbikos képviselőnek.

“Vajna az állami kapcsolatait használta ki és ezért nem a kereskedelmi bankokhoz fordult” – vélekedett Novák. Láthatunk-e tisztán? – kérdezte Orbánt.

Orbán Viktor így felelt: “Miért kerülgetjük itt a forró kását?”

A miniszterelnök szerint a jobbikosoknak azért fáj Vajna médiavásárlása, mert a szabályozások előtt a félkarú rablók világában a jobbik-közeli üzletembereknek nagy szerep jutott.

“Ez zavarja Önöket, ugye? Ez elég méltatlan” – reagált Novák kérdésére a miniszterelnök.

atv.hu

Leave a Reply 125 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: