< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Futballstadionban robbantottak Irakban, rengeteg halott

| Mobile | RSS

Futballstadionban robbantottak Irakban, rengeteg halott

2016. március 26. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Futballstadionban robbantottak Irakban, rengeteg halott
fecsego_avatar1

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó
Öngyilkos merénylet történt pénteken a Bagdadtól délre fekvő el-Iszkanderíja városában, legalább 29-en életüket vesztették és 71-en megsebesültek – közölte Falah al-Khafadzsi, Bábil kormányzóság biztonsági főnöke.

Egy öngyilkos merénylő Iszkanderíja egyik futballstadionjában, a mérkőzésre összegyűlt tömegben hozta működésbe a testére szerelt pokolgépet.

A merényletet Iszlám Állam nevű terrorszervezet követte el – jelentette a szélsőségesekhez közel álló Amak hírügynökség. A szervezet jelentős területeket tart ellenőrzése alatt Irak nyugati és északi részén.

Iszkanderíja 40 kilométerre délre fekszik Bagdadtól, a város vallási szempontból vegyes lakosságú, szunniták és síiták is lakják.

A Bagdadtól 95 kilométerre délre található Hillában március elején levegőbe röpítette magát és robbanóanyaggal megpakolt tartálykocsiját egy merénylő egy iraki rendőrségi ellenőrző pontnál. A merényletnek legalább 60 halottja volt.

A terroristák fokozzák pokolgépes merényleteiket az ellenőrzésük alá eső területeken kívül, ami a Reuters hírügynökség szerint azt jelentheti, hogy az iraki kormányerők sorai hézagossá váltak, miután területeket hódítottak vissza a szélsőségesektől az ország északi és nyugati tartományaiban.

Jahja Raszul dandártábornok, az iraki fegyveres erők főparancsnokságának szóvivője a nap folyamán jelentette be, hogy a kormányerők és szunnita törzsi fegyveresek visszafoglalták Kubaisza városát a dzsihadistáktól. A kormánycsapatok támadása részét képezte egy nagyszabású hadműveletnek, amelynek célja az IÁ visszaszorítása Irak szunnita többségű Anbár tartományából. Az iraki hadsereg februárban foglalta vissza a tartományi székhelyet, Ramádit.

fecsego.eu/atv/MTI

Leave a Reply 194 megnézve, 2 alkalommal mai nap |