< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Ki fogja megnyerni a Fidesz-Jobbik háborút?)))) Qui va gagner la guerre Fidesz-Jobbik?

| Mobile | RSS

Ki fogja megnyerni a Fidesz-Jobbik háborút?)))) Qui va gagner la guerre Fidesz-Jobbik?

2016. március 26. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Ki fogja megnyerni a Fidesz-Jobbik háborút?

fecsego_avatar1

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó

A Jobbik beleáll a kormányhoz és Orbán Viktor környezetéhez kapcsolható személyek „korrupciógyanús” ügyeibe, mert az oktatás és az egészségügy mellett ezt a témát tartja a Fidesz amortizálására alkalmas eszköznek. Ugyanakkor a Fidesz is betárazott „jobbikos ügyekből”, és ezek állítólag év végéig is kitartanak. A küzdelem kimeneteléhez nélkülözhetetlen médiabefolyás tekintetében egyértelműen a Fidesznek kedveznek az erőviszonyok, a gyorsan változó közhangulat és az idő viszont kiegyenlítheti a meccset. A Hetek cikke.

Szokatlanul indulatos összecsapásra került sor hétfőn a parlamentben Vona Gábor és Orbán Viktor között. A Jobbik elnöke ismét a miniszterelnök környezetéhez tartozó személyek vagyonosodásáról kérdezett. Vona azzal kezdte, hogy mivel a korrupciós ügyeket vizsgáló bizottságok felállításának ötletére Orbán korábban „indulatosan, vádaskodva” reagált, egyértelmű, hogy „fájdalmas pontra” tapintott rá. „A Fidesz a bűnözők pártja, a Fidesz az, akit bűnözők vesznek körül”, állította Vona, majd Orbánnak címezve kijelentette: „Ön az, akinek a libidóját a pénz mozgatja”.

vona gáborVona Gábor

A miniszterelnök azt felelte, nem enged a provokációnak. Azonban láthatóan érzékenyen érintette a téma, hiszen úgy folytatta, „igyekszem higgadt maradni”. Ezután azonban visszatámadott, és kijelentette: a Jobbiknak a saját háza táján kellene söprögetni, hiszen a nyolctagú elnökségében hét olyan személy van, akinek a családtagjaihoz pártpénzek kerültek.

„Önnek válaszolnia kell”

Vona nem hagyta magát: számon kérte Orbánon a házszabályt, és kijelentette, itt most ő kérdez, és „Önnek válaszolnia kell”. Aztán kérdezett is: kicsoda Mészáros Lőrinc, aki bármibe vágja fejszéjét, mindig sikerrel jár. „Az ön személyes strómanja Mészáros Lőrinc?”, fokozta a Jobbik elnöke, de ezzel még nem volt vége, mert úgy folytatta, hogy válaszában Orbán „ne azt olvassa fel, amit Habony Árpád a papírjára írt!”

A miniszterelnök először azt felelte, hogy Vona a strómanozással tulajdonképpen bűncselekménnyel vádolta meg őt. (Hogy ezek után tesz-e feljelentést Vona ellen ő vagy bárki a Fideszből, az egy érdekes kérdés.) Azután kifejtette, hogy az ő élete nyitott könyv, és mindaz, ami a vagyonbevallásaiban olvasható, „az úgy van”, minden más feltételezés csak valótlanság.

orbán viktorOrbán Viktor

„Ha minden jobbikos botrányra vizsgálóbizottságot állítanánk fel, nem maradna szabad képviselő a parlamentben” – ment át ezt követően ismét ellentámadásba Orbán, és újabb konkrétummal zárta válaszát: állítása szerint a Jobbik pártalapítványa által 2010 óta elköltött kétmilliárd forintból 520 millió olyan címzettekhez került, melyeket egy személy tart kézben.

Mit tudhat Orbán a Jobbikról?

„Nem volt őszinte a mosoly Orbán arcán”, állította a Heteknek Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője a miniszterelnök hétfői megszólalásával kapcsolatban. Mirkóczki szerint a kormányfő „blöffölt”, részinformációkkal próbálta elterelni a figyelmet a Vona által felvetett kérdésekről. Tény, hogy a Jobbik-elnökség hét tagjának hozzátartozói kaptak pártpénzt, ám ez a helyzet még az előző ciklusban állt fenn, és nem volt jogellenes, mondta a szóvivő. „Nálunk nincsenek sportállások, az nem fordulhat elő, hogy rokon vagy családtag munka nélkül jut pártpénzhez. Az igaz, hogy dolgoznak a pártnak jobbikos politikusok családtagjai, de ez minden pártnál megszokott, és nem törvénytelen. Mi olyan embereket foglalkoztatunk így, akik évekig ingyen segítették a Jobbikot”, fejtegette Mirkóczki.


A Hetek értesülései szerint az az Orbán által említett személy, akihez több szálon 520 millió forint érkezett a Jobbik pártalapítványa által elköltött kétmilliárd forintból, Forrai Richárd.

Övé az Iránytű Intézet, ami az említett összeg túlnyomó részét kapta, ám a pártban ezt is legálisnak tartják. A Hetek egy másik forrása szerint amennyiben „csak ennyi” van a miniszterelnök tarsolyában, az jobbikos szempontból inkább megmosolyogtató, mint aggasztó. A Jobbikban inkább azt tartják problematikusnak, hogy a Fidesz akkora befolyással rendelkezik a médiában – „a teljes hazai média kétharmada felett befolyásuk van” –, hogy ezekkel a félinformációkkal is képes lehet fenntartani a Jobbikról „a bűnözők pártja”, „a legkorruptabb párt”-képet, miközben a Jobbiknak nem lesz elég felülete a cáfolatra.

A kormány mindenkiről mindent tud?

Néhány héttel ezelőtt egy jobbikos képviselő az egészségügy súlyos helyzetével szembesítette a miniszterelnököt a Parlamentben. Orbán Viktor egy papírlapról olvasva azt felelte: a képviselő hiteltelen, mert egy olyan cégben érdekelt, ami magyar orvosok külföldi munkavállalásával foglalkozik, tehát abból profitál, hogy a magyar orvosok elvándorolnak. Többek szerint azért volt riasztó a miniszterelnök válasza, mert azt üzenhette, hogy a kormány mindenkiről mindent tud. Egy jobbikos forrás viszont azt mondta a Heteknek: a nevezett cég összesen ötmillió forintot keresett – legálisan – az orvosok menedzselésével, tehát ez is csak blöffként értelmezhető.

Kovács Béla kémhistóriáját ugyanakkor komoly problémaként értékelik a pártban: a Hetek szerint van olyan jobbikos vélekedés, hogy


az ügyet egészen a 2018-as választási kampányig húzzák a hatóságok, és a megfelelő pillanatban valószínűleg csattanni fog a bilincs Kovács csuklóján.

„Ahogy a szocialista Simon Gábort is 0–24 órában mutogatták vezetőszáron, úgy Béla esetében sem kizárt ez a forgatókönyv, és ez ellen nem tudnánk mit tenni, ez százalékokat venne el tőlünk”, mondta egy neve elhallgatását kérő politikus a lapnak.

Kihátrálni két okból nem akarnak Kovács mögül: ha megtennék, azzal azt üzennék kifelé, mintha tényleg bűnös lenne, másrészt a Jobbik döntéshozóinak többsége hisz Kovács ártatlanságában. A Hetek értesülései szerint a Jobbikban nem tartanak komoly és alappal bíró korrupciós ügyektől, már csak azért sem, mert – érvelésük szerint – a párt még nem volt olyan helyzetben, hogy alkalma lett volna közpénzek lenyúlására.

kovács bélaKovács Béla

A Fidesz Jobbik-ellenes támadásainak egyik területe lehet esetleg Volner János ügye, akiről korábban az atv.hu derítette ki, hogy a résztulajdonában álló cég sokmilliós köztartozásával együtt fantommá vált. Bár politikai ellenfelei többször is Volner fejére olvasták a történteket a parlamentben, tény, hogy a Jobbik alelnöke nem lett gyanúsított az „iregszemcsei cégtemető” néven hírhedtté vált ügyben.

Régi kérdés, hogyan befolyásolhatják a néppártosodás útjára lépett Jobbik esélyeit a rasszista, neonáci hajtások, így például a kurucinfó. A lap parlamenti forrásai szerint a Jobbikban is vannak, akik károsnak tartják a neonáci lapot. Ugyanakkor létezik olyan vélekedés is, mely szerint a hatóságok éppen azért nem leplezik le, illetve nem szüntetik meg a portált – noha birtokában vannak az ehhez szükséges információknak –, mert a Fideszben úgy gondolják, a kurucinfóval való társítás árthat a Jobbiknak.

Korrupciós ügyeket tárna fel a Jobbik

A Jobbik korrupció-feltáró hadjáratot indít, erről már nyilvánosan is beszélt a párt elnöke. A Hetek információi szerint jogászok és gazdasági szakemberek segítségével kívánják képezni a párt képviselőit, politikusait országszerte, hogy képesek legyenek nyomára akadni – például önkormányzati – korrupciós ügyeknek. Azt már esete válogatja majd, hogy a feltárt ügyeket helyi szinten vagy az országos médiában hozzák nyilvánosságra.


A kampányt egész évre tervezik, mert úgy vélik, az egészségügy és az oktatás mellett ez az a téma, amivel a leginkább támadható a kormányzat.

A lap egy jobbikos forrása mindezzel együtt úgy vélte, ha marad a jelenlegi „nemzetközi politikai környezet”, tehát folytatódik a menekültválság, az nagyban növeli a Fidesz 2018-as esélyeit. Ám hosszabb távon mégiscsak a Jobbiknak dolgozik az idő, mert megítélésük szerint a kormányzati korrupció napról napra fokozódik, és ez akár a Fideszen belül is törésekhez vezethet.

Simicska és a kőleves

Orbán Viktor nemrégiben azt a kérdést is a Jobbiknak szegezte, hogy „hogy ízlik a zsoldos koszt”. Ezzel egyértelműen arra utalt, hogy Simicska Lajos, a Fidesz egykori első számú gazdasági háttérembere szerinte immár a Jobbikot támogatja. A Hetek fideszes forrásai szerint, ha Simicska valóban támogatni akarna bármilyen pártot, hogy bosszút álljon egykori szobatársán, Orbán Viktoron, akkor arra a Jobbik lenne a legalkalmasabb. Ebből azonban még nem következik az, hogy támogatja is.

Ugyanakkor nemrégiben napvilágra került, hogy novemberben Simicska összeismerkedett és elbeszélgetett Vona Gáborral. A Jobbik elnöke később leszögezte, azóta sem találkoztak, nem is beszéltek, és egyébként sincs szükségük a nagyvállalkozó támogatására, mert megtanultak „kőből is levest főzni”.


Ezzel szemben egy Fideszhez közeli forrásból úgy értesült a Hetek, hogy egy másik jobbikos politikus állítólag megpendítette a párt és a pénzember szorosabb együttműködését.

Erre nézve azonban eddig semmiféle bizonyíték nem került elő. „Ha esetleg előkerülne ilyen, az roppant kellemetlen volna ránk nézve”, mondta egy jobbikos forrás a lapnak. Ugyanakkor hozzátette, ő úgy tudja, Simicska az a fajta fideszes, akit mindig is taszított a Jobbik. Ami lehet, hogy igaz, ám a vállalkozó lapjaiban és televíziójában egyre több lehetőséghez jutnak Vona Gáborék. Sőt – legalábbis erre jutottak kormánypárti szereplők a műsorokat elemezve – míg a baloldali pártok főleg a kormány kritikájára kapnak felületet, a Jobbik ezen túlmenően a saját elképzeléseit is kifejtheti Simicska médiájában.

simicska lajosSimicska Lajos

A vállalkozó környezetéből ellentmondásos híreket kapott a Hetek: néhány hónappal ezelőtt úgy tűnt, nagy ütésre készül Orbán ellen, mostanában azonban lehiggadni látszik: „jól van, türelmes, kivár”, fogalmazott egy ismerőse, aki ugyanakkor azt is üzenetértékűnek tartja, hogy Simicska nem költözött külföldre a vagyonával.

A Hetek egyik fideszes forrása azt mondta, akár hetente is előjöhet a Jobbik korrupciós témával, a kormánypárt az év végéig betárazott a Jobbikot érintő korrupciós ügyekkel válaszul. Másrészt uniós forrásokból és a feszes költségvetés révén a 2017–18-as kampányra pénzbőséggel fordulhatnak rá. A fentiek miatt a Fideszre valójában önmaga jelentheti a legnagyobb veszélyt, főként, ha a pártvezetés úgymond elvhű tagjai nem bírnak a párton belüli „pénztár-frakció” erős embereivel.

fecsego.eu/Hetek

Qui va gagner la guerre Fidesz-Jobbik?

Jobbik tombe dans le volant et connecté Orban environnement personnes affaires “soupçonné de corruption” car en plus de l’éducation et de soins de santé ce sujet Fidesz détient l’amortissement d’un outil approprié. Dans le même temps, le Fidesz est betárazott «cas Jobbik», et ils sont censés tenir jusqu’à la fin de l’année aussi bien. Le résultat de la lutte est essentielle à l’égard de l’influence des médias Fidesz favorise clairement l’équilibre du pouvoir, dans une humeur du public évolue rapidement et le temps, cependant, compensé par le terrain. Article de la semaine.

Un affrontement particulièrement féroce a eu lieu lundi au parlement et parmi Gábor Vona Viktor Orban. président Jobbik a de nouveau demandé personnes vagyonosodásáról appartenant au Premier ministre de l’Environnement. Vona a commencé en disant que depuis la création de commissions d’enquête des cas de corruption idée d’Orban avait “avec véhémence, vádaskodva” a répondu clairement que “point de douleur,” l’a touché. “Les criminels Fidesz, le Fidesz, est-il entouré par des criminels,” Vona revendiquée, a ensuite abordé Orbán a déclaré: «Vous êtes celui qui a l’argent fait la libido.”

Gábor Vona Gábor Vona

Le premier ministre a dit qu’il n’a pas cédé à la provocation. Mais apparemment, il a été durement touché par le sujet, comme il a continué, “je tente de rester calme.” Mais alors visszatámadott et il a déclaré: Jobbik serait balayer le sol autour de votre propre maison, comme la présidence de huit membres de semaines une personne est, qui étaient membres de l’argent du parti de la famille.

“Vous devez répondre”

Vona n’a pas lui-même laissé des comptes Orban appelle la règle de la maison, et a déclaré qu’il était maintenant en question, et «vous devez répondre.” Puis il a demandé est: Qui est Lawrence Mészáros, qui a coupé sa hache, peu importe ce que, nous réussissons toujours. “Votre strómanja personnelle Lawrence Butcher?” Président Jobbik a intensifié, mais cela n’a pas été la fin, parce qu’il a continué à répondre aux Orban “Je ne lis pas ce que si Bony Arpad a écrit sur le papier!”

Le premier ministre a dit qu’il était d’abord de former le strómanozással effectivement accusée d’une infraction pénale à lui. (Que ces puis d’être contre l’accusation Vona il quelqu’un dans le Fidesz, est une question intéressante.) Puis il a expliqué que sa vie est un livre ouvert, et tous que les déclarations de richesse produite lire, “donc il”, seulement toutes les autres hypothèses contrevérité.

Viktor Orbán Viktor Orbán

“Si tout comité Jobbik d’enquête sur le scandale de la mise en place, il n’y aurait pas de représentant de la liberté au Parlement,” – il est passé par là encore contre-attaque Orban et plus tard la réponse konkrétummal terminé: les revendications qui ont passé par la fondation du parti Jobbik depuis 2010, deux milliards de forints était de 520 millions de bénéficiaires, qui est un les gens se tiennent la main.

Que savez-vous Orbán Jobbik?

«Ce fut un sourire sincère sur son visage Orban,” il a déclaré la semaine pour Mirkóczki Adam, porte-parole du Jobbik pour le premier ministre dans le cadre de la résonance de lundi. Mirkóczki dit que le gouvernement «bluff», une partie de l’information en essayant de détourner l’attention des questions soulevées par le train. En fait, la présidence du parti Jobbik a reçu l’argent de parents de sept membres, mais cette situation existait encore dans le cycle précédent, et il n’a pas été illégale, a déclaré le porte-parole. «Nous ne disposons pas des emplois de sport, il ne se produit pas à obtenir de l’argent sans aucune partie liée au travail ou membre de la famille. Il est vrai que le groupe de travail politiciens Jobbik, membres de la famille, mais toute la côte d’habitude et pas illégal. Nous employons donc les gens qui ont aidé Jobbik gratuitement pendant des années », a expliqué Mirkóczki.

Peut elle a appris que le dit Orban par la personne à laquelle multi-thread a reçu 520 millions de HUF dépensés par la fondation de deux milliards de forints du parti Jobbik, apportez Richard.

Elle possède l’Institut Compass, qui a reçu la grande majorité de ce montant, mais la partie qui est considérée comme légale. Pour la semaine, selon une autre source si “c’est tout,” le Premier ministre a dans sa manche, le point de vue Jobbik fait sourire plutôt que de se soucier. Le Jobbik considère plutôt problématique que la grande influence Fidesz dans les médias – “Plus de deux tiers de l’influence médiatique nationale totale” – que ces parties des renseignements peuvent également être en mesure de maintenir le “parti des criminels” Jobbik, «le parti le plus corrompu” – image tout Jobbik aura pas assez de surface à la réfutation.

Le gouvernement sait tout sur tout le monde?

Il y a quelques semaines, un représentant de la situation de santé grave Jobbik confronté par le Premier ministre au Parlement. Viktor Orban, lisant un journal tiré répondit le représentant discrédité parce qu’ils sont intéressés par une société qui traite avec l’emploi étranger des médecins hongrois, profitant ainsi des médecins hongrois migrent. Beaucoup disent qu’il était alarmant de la réponse du premier ministre, parce que je üzenhette que le gouvernement sait tout sur tout le monde. Jobbik, cependant, une source a déclaré à la Semaine de la société a déclaré un total de cinq millions de forints à la recherche de – légitimement – la gestion des médecins, de sorte qu’il ne peut être interprété comme un bluff.

Bela Kovacs kémhistóriáját en même temps comme un problème sérieux dans le parti apprécié les semaines, selon Jobbik est une perception que

la question jusqu’à la campagne électorale 2018 a tiré les autorités et au bon moment est susceptible de frapper les menottes anni poignet Kovacs.

“En tant que socialiste Gábor Simon exhibe vezetőszáron 0-24 heures, dans le cas de Bela, ce scénario ne peut être exclu, et nous ne savions pas quoi faire à ce sujet, il est des pourcentages prendraient loin de nous”, a déclaré un homme politique demandant l’anonymat par le journal.

Deux raisons ne veulent pas revenir en arrière par derrière Kovacs: Si vous voulez faire avec ce message, comme s’il était coupable, d’autre part, la majorité des décideurs croient l’innocence de Jobbik Smith. Le Jobbik peut-il appris que le fonds ne détient pas un cas sérieux et de corruption au tribunal, non seulement parce que, parce que – selon leur argumentation – le parti n’a pas été encore en mesure d’utiliser les fonds publics ont été lenyúlására.

Bela Kovacs Bela Kovacs

Un domaine de l’anti-Jobbik, les attaques du Fidesz peut éventuellement causer des Volner John, qui plus tôt dans la atv.hu a découvert que la société partiellement détenue est devenue un fantôme avec une dette publique de plusieurs millions. Bien que ses adversaires politiques à plusieurs reprises dans le Volner tête lire l’histoire au Parlement, un fait que le vice-président Jobbik n’a pas été suspectée comme le “Iregszemcse de” tristement célèbre affaire.

Vieille question, comment il peut affecter les chances sont meilleures pour néppártosodás embarqués, les lecteurs néo-nazis racistes, tels que la fréquence Kuruc. Selon des sources parlementaires Retour à Jobbik ils sont ceux qui gardent la carte néo-nazi nuisible. Cependant, il y a une croyance que les autorités ne dévoilent tout simplement pas ou ne supprimaient pas le portail – même si vous êtes en possession de l’information nécessaire – parce que le Fidesz est pensé pour associer mal kurucinfóval Jobbik.

Jobbik divulguerait des cas de corruption

Jobbik lancera une campagne d’exploration-corruption, qui a déjà parlé publiquement le président du parti. Pour la semaine, selon des informations destinées à aider les avocats et les professionnels pour former les représentants des partis, des hommes politiques à travers le pays pour être en mesure de traquer loin – par exemple, le gouvernement local – les cas de corruption. Il est déjà le cas et choisit de divulguer les problèmes identifiés au niveau local ou les médias nationaux.

La campagne est prévue pour l’ensemble de l’année, parce qu’ils croient en la santé et l’éducation, en plus de ce sujet, qui est la plus prête au gouvernement.

Cette page est une source de Jobbik a tenu tout cela ensemble, vous restez dans le “contexte politique international” actuelle, continue donc avec la crise des réfugiés, augmente considérablement les chances de Fidesz en 2018. Mais dans le long terme de temps encore Jobbik de travail, à leur avis, la corruption du gouvernement augmente de jour en jour et cela peut conduire à des fractures au sein de la Fidesz.

Simicska et soupe de pierre

Viktor Orbán récemment la question de Jobbik a souligné “Comment aimez-vous la saleté mercenaire.” Par clairement indiqué que Simicska Louis, leader économique de fond l’homme d’un ancien Fidesz pense maintenant soutient Jobbik. Fidesz, selon des sources de la semaine si vous voulez vraiment Simicska soutenir toute partie de se venger ancien colocataire, Viktor Orbán, il est préférable d’être le plus approprié. Mais il ne résulte pas du fait qu’il prend en charge.

Toutefois, récemment, il est venu à la lumière en Novembre Simicska sont remplies et bavardé avec Gabor Vona. Jobbik président a déclaré plus tard, ils ont jamais rencontré ni parlé, et pas grand besoin de soutenir les entrepreneurs parce qu’ils ont appris à «la soupe de pierre peut cuisiner.”

En revanche, une source proche de Fidesz a appris cette semaine qu’un autre homme politique Jobbik prétendument megpendítette le parti et le peuple une coopération plus étroite financière.

Cependant, cette question jusqu’à présent, aucune preuve n’a été produite. «Si vous pouviez donner serait tel, serait très désagréable pour nous”, a déclaré une source au journal Jobbik. Toutefois, at-il ajouté, elle sait Simicska le genre de Fidesz, qui a toujours poussé vers la droite. Ce qui est peut-être vrai, mais les journaux d’entrepreneur et de la télévision dans de plus en plus de chances d’obtenir Gábor Vona. En fait – au moins cela a des acteurs pro-gouvernementales dans l’analyse de programmes – alors que les partis de gauche d’autant l’interface de la critique du gouvernement, améliorées en plus des médias de leurs propres idées peuvent clarifier Simicska.

Louis Simicska lajosSimicska

L’environnement entrepreneurial était nouvelles controversée pour la semaine: il y a quelques mois semblait fort impact faite contre Orbán, mais ces derniers temps se calmer semble “ok, patient, attend”, a déclaré un ami, qui, cependant, détient également des messages de la valeur à Simicska pas être déplacé ses actifs à l’étranger.

Fidesz Une source a déclaré cette semaine, chaque semaine est de venir question Jobbik de la corruption, la réponse du gouvernement à des cas de corruption impliquant betárazott fête de fin Jobbik de l’année. D’autre part, grâce à des fonds de l’UE et un budget serré pour la campagne 2017-18 comme il peut pénzbőséggel. En raison de ce qui précède, le Fidesz se signifie vraiment la plus grande menace, surtout si la direction du parti n’a pas eu de cash-factions de la soi-disant membres de principe “dans les hommes forts du parti.

fecsego.eu/Hetek

Google Fordító cégeknek:Fordítói EszközökWebhelyfordító
Leave a Reply 183 megnézve, 1 alkalommal mai nap |