< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Mester Ákos: Ennyi volt

| Mobile | RSS

Mester Ákos: Ennyi volt

2016. március 31. | hozzászólás | Közélet

Mester Ákos: Ennyi volt

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó

Április 1-jén távozik a 168 Óra főszerkesztője,
Mester Ákos. A lapot a jövőben Tóth Ákos vezeti.

Mester Ákos a lapban búcsúzott.

Több évtized van mögöttem a rádiós pályán, utána több mint 27 újságévfolyam, itt az ideje abbahagyni.

Mester Ákos a legújabb 168 Órában jelentette be, hogy távozik a lap főszerkesztői posztjáról. Tavaly új tulajdonos vette meg a vállaltan balliberális hetilapot, a Klubrádióba befektető Brit Media Kft.
mester-d00022503d48baa3d20f5
Fotó: 168 Óra

Tavaly novemberben azt írta Mester, hogy az új tulajdonos megígérte, nem változik a lap politikai irányultsága, finanszírozni fogják a lap veszteségeit és a közösen tervezett fejlesztéseket, egy évig a 168 Óra újságírói és fotóriporteri gárdája a helyén marad, és az alapító főszerkesztő, vagyis Mester Ákos irányítja a lapot továbbra is.

Ez utóbbi változik tehát április 1-jén, amely fontos dátum Mester életében, mert a Magyar Rádióban is ezen a napon kezdte 1964-ben, majd ezen a napon rúgták ki 1994-ben. Mester azt is bejelentette búcsúcikkében, hogy
a jövő héttől megújuló lapot Tóth Ákos vezeti majd főszerkesztőként.

Tóth Ákos korábban a Népszabadság főszerkesztő-helyettese volt. Mester szakmai tanácsadóként folytatja a lapnál, “csupán segítőtárs szeretnék lenni, semmi több”.
fecsego_avatar1
Mester azt is írta, reméli, hogy a lap politikai irányultságában és a szellemi magatartásában nem lesz változás. “Bízom abban, hogy a nagyobb szerkesztőségből jó közösség lesz, a 168 Órából pedig – régi személyiségjegyeit és kritikus hangját megőrző – érdekesebb, dinamikusabb újság”.

Mester Ákos ezekkel a mondatokkal búcsúzik minden olvasótól: “Nem tudom, Önök hogy vannak vele, de én úgy nézek vissza az elmúlt évtizedekre, mintha közösen vettünk volna részt egy különös közéleti körutazáson. Megtisztelő számomra, hogy ezen a kalandos úton az Önök kalauza lehettem.”

forrás:index.hu

Leave a Reply 996 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: