< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: A Baksi ivóvíz – szennyvíz esete, Békéscsabai Alföldi ZRT és a képviselő testület…avagy kit hogyan talál meg?

| Mobile | RSS

A Baksi ivóvíz – szennyvíz esete, Békéscsabai Alföldi ZRT és a képviselő testület…avagy kit hogyan talál meg?

2016. április 15. | hozzászólás | Közélet

A Baksi ivóvíz – szennyvíz esete, Békéscsabai Alföldi ZRT és a képviselő testület…avagy kit hogyan talál meg?

Egyszer már megígértem önmagamnak, hogy többet nem írok erről a faluról! Véleményem szerint nem érdemlik meg. Miért? Mert nem mernek kiállni a véleményük mellett, sem az igazságuk mellett.

Nézzünk egy-két példát:
– a csatornázási pénz visszafizetésének szándékos visszatartása egy botrányhullámzást gerjesztett a faluban. Az utcán, a boltban… stb. bátrak a Baksiak. Ám, amikor véleményt kellene produkálni, visszahúzódik a csigaházba. Engedik magukat becsapni, átverni…

Nem tudnak az igazukért harcolni. Nem mernek hivatalokhoz fordulni. Így nem lehet elintézni semmit. Hol vannak a képviselők, akiket megszavaztatok! Búza Zsolt faluvezető jellemtelensége, hazudozásai minta példa lehet „mások” számára.

Kérdem én, hány képviselő emelte fel a szavát a csatornázási pénzek visszafizetése mellett? Búza ki állt – e a polgárok mellett ebben a témában. Magukra hagyta Önöket!!

A Baksi Hírmondóban felvezetett „cikk” több sebből is vérzik. Az írója a hozzá nem értéséről tesz tanulságot! Na, ezt használta ki a Békéscsabai Alföldi Zrt „szakember” gárdája. Csak olvasni kellett volna a sorok mögött, tisztelt „kolléga”!

Úgy gondolom, hogy ez nem arról szólt, mikor kapjátok vissza a csatornázási pénzeket, kinek mennyit von le Búza Zsolt, aki a nagyképűségéből, a hozzá nem értését villantotta meg. Őt nem érdekli ez az egész csak az, hogy foggal-körömmel ragaszkodjon a hatalomhoz.

Mért nem meritek számon kérni Búzát és a képviselő- testületet.

A szennyvíz számla sem lehetett volna ennyi, ha a képviselő testület merte volna a véleményét ütközetni a „szakemberekkel” a választói mellett!

A Baksi Hírmondóban leírtak nem világítják meg a jelenlévők véleményét s nem áll a polgárok védelmében. A nyalás hatalmasabb… a cél meg egyértelmű!

Átnéztem a szennyvíz számla analizált változatát. Sok „hiba” van benne. Ezeket az attitűdöket a nagyképű Búzának s a képviselő-testületnek kellett volna tisztázni mielőtt aláírta (k) volna a szerződést. Ezzel a kivagyisággal károkat okozott (k) a falunak! A képviselő –testület tagjai megértették- e a szerződésben elrejtett anomáliákat, tettek e javaslatot, kifogásolták e a szerződés ide vonatkozó részeit…stb.

Ki álltak – e a polgárok mellett…

Véleményem szerint a lakosság nem írt alá semmiféle szerződést az Alföldi Zrt- vel!

Emlékeztek Baksiak?
Az előző polgármester asszony nem engedte a víz áremelkedését!!!!

Búza Zsolt mindig azzal dicsekszik, – 2016, április 6 án is- hogy neki miniszterek, államtitkárok, országgyűlési képviselők a barátai. Hol vagytok ti régi barátok? Talán valakinek az érdekeit képviselte ellenetek?

Egy sort kiemelve a szennyvíz számláról.

Egy hónapi fogyasztásom a cég számláján – nálam- 11 m3!! Tudjátok, hogy ez mennyi litert jelent! 11000litert! Ezzel a mennyiséggel fel lehetne tölteni egy 50x10x 2m –es uszodát. Ebbe a számlázásban az a bibi, ugyan ezt a mennyiséget számolja fel – tisztességtelenül – szennyvízként is! Na, itt érkezett el a bomba: – az ivóvíz nettó egységára 1356,30Ft/m3, addig a szennyvíz 3998,06 Ft/m3.

Ugyanannyi szennyvíz nem keletkezhet, mint az ivóvíz. Búza Zsolt érted? Ez ellen kellett volna érvelni, ha érted miről van szó.

Az áthárított vízterhelési díjat nem kellett volna engedélyezni a képviselő testületnek! Egyetlen képviselő sem emelte fel a szavát s nem vette védelmébe a szavazóit.

Kérjétek ki a jegyzőkönyveket s tegyétek nyilvánossá…

Szennyvíznek számít a mosás, a fürdés, a wc használata, a takarítás. – míg az ivóvizet terheli az állatok itatása, locsolás a veteményesbe, a főzés.

De az mégis nonszensz; – egy átlagos család vízfogyasztása nem érheti el a 11,000 liter vizet!!!! – még akkor sem, ha naponta többször fürdik.

Alakítsatok egy csoportot és kérjétek fel a képviselőket, – vagy legalábbis egy-kettőt, akkor derül majd ki, hogy ki áll mellettetek– hogy közösen tiltakozzatok a Békéscsabai Alföldi Zrt ellen. Ha kell, hívjátok le a TV, a rádiót, a sajtót is.

Kérjétek számon Búzát s zavarjátok már el, addig a falu nem fog fejlődni, míg őt dédelgetitek félelmetekben.

2016, április 15 -oil-

Leave a Reply 597 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: