< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Brüsszel leállíttatja a kormány gigatenderét(((Bruxelles leállíttatja l’appel d’offres du gouvernement pour giga

| Mobile | RSS

Brüsszel leállíttatja a kormány gigatenderét(((Bruxelles leállíttatja l’appel d’offres du gouvernement pour giga

2016. április 18. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Brüsszel leállíttatja a kormány gigatenderét

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

fecsego_avatar1

Isten áldja meg a www.fecsego.eu nemzetközi hírportált és óvja Magyarországot!

Az Európai Bizottság 420 milliárd forintnyi szennyvízberuházásra nemrég kiírt közbeszerzés leállítását kérte – írja a Világgazdaság (VG).

Csak néhány hete jelent meg a felhívás összesen 420 milliárd forintnyi szennyvízberuházásra, az Európai Bizottság máris a közbeszerzési eljárás leállítását kérte. A Világgazdaság értesülése szerint az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz (OLAF) is érkezett már bejelentés a megatenderrel kapcsolatban, amely szerint az állami megrendeléssel a legnagyobb piaci szereplőket – mint a mélyépítésben nehézsúlyúnak számító Duna Aszfalt Kft., a Mészáros és Mészáros Kft. vagy a Békés Drén Kft. – stafíroznák ki a következő négy évre – írja a VG.
Négy évre tuti meló: 420 miliárdos vízközmű-fejlesztés indul

Valóban 48 hónapra szól a tender, amelyet a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. az ország hat régiójára, 70-70 milliárd forintos darabokban írt ki. Különlegessége, hogy nem adott települések konkrét beruházására kér ajánlatot, hanem helyszíntől függetlenül egyes munkanemekre, például x méter vezetéképítésre vagy általában szennyvíztisztító műre. Ezen az alapon választják ki régiónként a négy nyertest, a konkrét projektekért pedig már csak ők versenyezhetnek.

Brüsszel azonban nem az esetleges korrupciógyanú miatt akasztaná meg a tendert, hanem mert a lebonyolításhoz választott központosított keretmegállapodásos módszert komplex infrastruktúrafejlesztésre alkalmatlannak, költségesnek, ráadásul versenyellenesnek találja. A kiíró ugyanis a 70 milliárdos tömbökhöz illő, méretes referenciákat kér – például az utóbbi három évben 15 milliárd forint árbevételt a közbeszerzés tárgyából -, ezzel pedig a bizottság szerint kizár egy sor vállalkozást a versenyből.

A bizottság a VG szerint levelében azt is érzékelteti, hogy a közbeszerzéseket lebonyolító állami szervezet, a Nemzeti Fejlesztési Programiroda beiktatása nem növeli a hatékonyságot, hanem inkább kiadásokat és problémákat generál. A szakembergárda duplikálása helyett költséghatékonyabb és versenybarátabb lenne a konkrét projektek kedvezményezettjeinek közvetlen segítése, például sztenderdizált tenderdokumentációval, illetve szakértelemmel.

A gazdasági lap emellett megjegyzi, az újabb levél alapján elbukni látszik a brüsszeli pénzek gyors lehívásának terve is.

forrás: napi gazdaság.hu

Bruxelles leállíttatja l’appel d’offres du gouvernement pour giga

[Caption id = “attachment_76574” align = largeur “de AlignLeft” = “150”] pays 1OO de www.fecsego.eu, sur tous les continents www.fecsego.eu 1OO pays sur tous les continents [/ caption] largeur
Que Dieu bénisse et protège le portail de nouvelles international www.fecsego.eu Hongrie!

La Commission européenne a appelé à l’arrêt de 420 milliards de HUF pour délégué des eaux usées a récemment annoncé l’approvisionnement – écrit Világgazdaság (VG).

Il y a quelques semaines, à l’invitation de 420 milliards de HUF à investir dans les eaux usées, la Commission européenne a déjà demandé d’arrêter le processus d’approvisionnement. Le World Economic informé que l’Office européen de lutte antifraude (OLAF) est arrivé annonce précoce concernant la megatenderrel que l’ordre public est les plus grands acteurs du marché – tels que les poids lourds de génie civil ordinateur Danube Asphalt Ltd., le Boucher et Boucher Ltd ou le comté de drainage .. Kft -. stafíroznák les quatre prochaines années – écrit VG.

emploi Tuti pendant quatre ans: 420 miliárdos eau le développement de services publics commence

En effet, environ 48 mois d’appel d’offres par l’Office National Program Office de développement. Six régions du pays, HUF 70-70 milliards de morceaux radiés. Une particularité est qu’il ne propose pas d’investissement spécifique en demandant aux colonies, mais pas pour le travail individuel indépendamment de leur emplacement, tels que la construction x-mètre ou les affaires en général usine de traitement des eaux usées. Sur cette base, ils ont sélectionné les quatre gagnants par région, les projets spécifiques et seulement ils peuvent rivaliser.

Bruxelles ne se bloque pas dans l’appel d’offres pour tout soupçon de corruption, mais à cause de l’accord-cadre centralisé pour la méthode d’exécution de choix inapproprié, le développement des infrastructures coûteuses, complexes trouverez en plus anti-concurrentiel. Un écrivain depuis le 70 milliards de tableaux correspondant, de grandes références demandes – par exemple, au cours des trois dernières années, le chiffre d’affaires de 15 milliards de HUF dans l’acquisition du sujet – il est exclu de toute une gamme d’entreprises de la concurrence, selon la commission.

Le comité, selon la lettre VG suggère également que la tenue du corps de marchés publics, le Bureau du Programme national de développement ne doit pas augmenter indûment l’efficacité, mais génère plutôt des dépenses et des problèmes. Au lieu de dupliquer les professionnels serait plus rentable et versenybarátabb transferts directs aux bénéficiaires des projets spécifiques, tels que les documents d’appel d’offres normalisées et d’expertise.

Le Journal économique note également, selon une autre lettre semble échouer à Bruxelles l’argent plan de retrait rapide.

Source: Daily gazdaság.hu

Leave a Reply 133 megnézve, 1 alkalommal mai nap |