< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Szíria Sisakra szerelt kamera rögzítette, hogy bénáznak az Iszlám Állam katonái

| Mobile | RSS

Szíria Sisakra szerelt kamera rögzítette, hogy bénáznak az Iszlám Állam katonái

2016. április 29. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Szíria

Sisakra szerelt kamera rögzítette, hogy bénáznak az Iszlám Állam katonái

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

Isten áldja meg a www.fecsego.eu nemzetközi hírportált és óvja Magyarországot

Egy hírügynökség birtokába került az Iszlám Állam egyik terroristájának a sisakjára szerelt kamerája. Az eszköz rögzítette a terrorszervezet utolsó harcát, amelyet az iraki Moszulért vívtak a kurd Pesmergával.

Meglehetősen kaotikus és pánikszerű hangulatot lehet tapasztalni az Iszlám Állam harcosai körében mióta a koalíciós és helyi erők több csapást is mértek a terrorszervezet erőire.

A Vice News birtokába jutott sisakkamera azt rögzítette, ahogy néhány harcos Moszultól mintegy 50 kilométerre tűzpárbajba kerültek a kurdokkal. A felvételt 2016 márciusában rögzítették – írja az atv.hu.

A harcba indulás előtt egy dzsihadista üzenetet intézett a harcostársakhoz, amelyben a mártírságra bátorítja őket, amely “a paradicsomba vezető legrövidebb út”.

via GIPHY

Habár a harcosok meglehetősen magabiztosnak tűnnek, miközben a fegyverekkel felszerelt járművükkel a front felé tartanak, hamar pánik lesz úrrá rajtuk, amikor ellenállásba ütköznek. A kisebb csoportból az egyik harcos alaposan feldühítette a társait viselkedésével, különösen akkor, amikor egy rakétát a közvetlen közelre célozva lőtt ki. “Szép munka, de majdnem minket találtál el” – fakadt ki egyikük. “Mi a fene ütött beléd Abu Hadzsaar?” – dühöngött a másik társ.

via GIPHY

via GIPHY

Kicsivel később, amikor intenzívebb tűz alá kerül a dzsihadista egység, a rakétavetőbe nem találták a megfelelő töltetetet. Miután egy kurd rakéta kiiktatta a járművüket megölve annak sofőrjét, a harcosok elhagyni kényszerültek a járművet és menekülőre fogták.

Feltételezhetően a kamerás sisakot viselő férfi menekülés közben meghalt, mivel a felvétel vége előtt pár perccel egy golyó eltalálja, amitől a földre kerül.

via GIPHY

forrás:ma.hu

Leave a Reply 92 megnézve, 1 alkalommal mai nap |