< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: 168 Óra Online írása Súlyos választási csalásokra készülhetünk 2018-ban(((( fraude électorale grave peut être faite en 2018

| Mobile | RSS

168 Óra Online írása Súlyos választási csalásokra készülhetünk 2018-ban(((( fraude électorale grave peut être faite en 2018

2016. április 30. | hozzászólás | Fecsegő hírek

168 Óra Online írása

Súlyos választási csalásokra készülhetünk 2018-ban

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészenIsten áldja meg a www.fecsego.eu nemzetközi hírportált és óvja Magyarországot!

Több ponton is sürgősen módosítani kell a választási törvényeket, különben a 2018-as parlamenti választás még a 2014-esnél is kevésbé lesz tisztességes – ismerteti a NOL.hu a Political Capital és a Transparency International Magyarország levelét.

Az elmúlt években több alkalommal is arra kérte a döntéshozókat a Political Capital (PC) és a Transparency International Magyarország (TI), hogy alakítsanak ki tisztességes és átlátható választási és kampányszabályozást – hangsúlyozza Gulyás Gergelynek, az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága fideszes elnökének írott nyílt levelében a két szervezet.

Gulyás Gergely a PC által 2015 októberében megszervezett konferencián – amellett, hogy a választási jogszabályok több hibájának orvoslására nyitottnak mutatkozott – kifejtette, hogy a kormány azt követően vizsgálja felül a választási törvényeket, hogy az Alkotmánybíróság (AB) határozott a „levélszavazás kontra külképviseleti szavazás” ügyében.

Az AB döntése április 19-én megszületett (nem találta alkotmányellenesnek a szabályozást) tehát minden akadály elhárult a választási rendszer hibáinak kijavítása elől. A PC és a TI erre emlékeztette Gulyás Gergelyt.

A PC és a TI már 2013-ban figyelmeztetett: a kampányfinanszírozási szabályok lehetővé teszik a pártoknak, hogy rendkívül sok pénzt szabályozatlanul és ellenőrizetlenül költsenek el.

A 2014-es választás tapasztalatai pedig igazolták a félelmeiket. Rengetegen éltek vissza a többes ajánlás intézményével a több százmilliós, ellenőrizetlenül elkölthető kampánytámogatás reményében. Az így listát állító kamupártok gátlástalanul másolták a választópolgárok személyes adatait egyik ajánlóívről a másikra.

A rossz szabályozás és az alig érzékelhető ellenőrzés megtette a hatását, hiszen a semmilyen észlelhető kampányt nem folytató bizniszpártok 3,5 milliárd forint közpénzzel gazdagodtak, a parlamentbe jutott pártok pedig a törvény által előírtnál csaknem négymilliárd forinttal többet költöttek kampányra.

Változatlan szabályozás mellett nincs ok feltételezni – hangsúlyozza a két szervezet –, hogy mindez ne ismétlődne meg, sőt, 2018-ban a négy évvel korábban tapasztaltaknál még súlyosabb visszaélésekhez vezethet az, hogy a határon túli magyarok regisztrációja tíz évig érvényes, ezért elhunyt magyar polgárok ezrei szerepelhetnek a 2018-as külhoni névjegyzékben. Az ő szavazólapjaik könnyen illetéktelen kezekbe kerülhetnek, ami súlyos választási csaláshoz vezethet.

forrás:168óra.hu

168 heures d’écriture en ligne

fraude électorale grave peut être faite en 2018

[Caption id = “attachment_76574” align = largeur “de AlignLeft” = “150”] pays 1OO de www.fecsego.eu, sur tous les continents www.fecsego.eu 1OO pays sur tous les continents [/ caption]

Que Dieu bénisse et protège www.fecsego.eu portail de nouvelles international Hongrie!

plusieurs points devraient être modifiés de toute urgence les lois électorales, sinon les élections législatives, même en 2014 2018 sera inférieur à juste – est décrite dans une lettre de la capitale politique NOL.hu et Transparency International Hongrie.

Ces dernières années, un certain nombre de reprises demandé aux responsables de la capitale politique (PC) et Transparency Hongrie International (TI) pour développer une élection et la campagne des règles équitables et transparentes – souligne Goulash Gregory, Fidesz président du comité législatif de l’Assemblée nationale écrit une lettre ouverte à deux organisation.

Goulash Gregory organisé par PC 2015 conférence Octobre – en plus de la loi électorale pour traiter plusieurs erreurs de débuts ouverte – a expliqué que le gouvernement envisage la suite de la révision de la loi électorale devant la Cour constitutionnelle (AB) a statué sur le “vote contre vote des missions étrangères” .

La décision de l’AB 19 Avril est né (il n’a pas la réglementation inconstitutionnelle) ont donc autorisé le système électoral pour corriger les erreurs en vue. Le PC et le TI Gergely Gulyas rappelé cela.

Le PC et TI en 2013 avaient averti que les règles de financement des campagnes électorales permettent aux parties d’être très réglementée et non contrôlée beaucoup d’argent à dépenser.

L’élection 2014 a démontré l’expérience et les craintes. Beaucoup de victimes de mauvais traitements multiples recommandations à l’institution de plusieurs centaines de millions, campagne de dépenses incontrôlée dans l’espoir de soutien. La liste résultante ajustant les parties fictives sans vergogne copiées à partir d’un des électeurs ajánlóívről renseignements personnels à un autre.

La mauvaise régulation et le contrôle à peine perceptible a pris effet, étant donné qu’aucune campagne détectable ne sont pas engagés dans les partis d’affaires milliards de HUF 3,5 de l’argent public est gagné, le parlement avait parties et passé prévues par la loi HUF près de quatre milliards de plus campagne.

il n’y a aucune raison, selon les mêmes règles supposent – met l’accent sur les deux organisations – qu’il n’y a pas de récidive, en fait, en 2018, quatre ans avant les expérimentés peuvent conduire à des abus plus graves que les Hongrois vivant au-delà des frontières d’enregistrement est valable pendant dix ans, de sorte que des milliers de citoyens hongrois décédés Ils peuvent être inclus dans la liste 2018 des contacts à l’étranger. Dans son bulletin de vote dans leur facile de tomber dans des mains non autorisées et causer la fraude électorale grave.

Source: 168óra.hu

Leave a Reply 677 megnézve, 1 alkalommal mai nap |