< Böngészés > Főoldal / Tudomány/gazdaság / Blog article: Szenzációs Először sikerült emberi embriót nevelni laboratóriumban/// sensationnel Tout d’abord, l’embryon a été cultivé dans le laboratoire

| Mobile | RSS

Szenzációs Először sikerült emberi embriót nevelni laboratóriumban/// sensationnel Tout d’abord, l’embryon a été cultivé dans le laboratoire

Szenzációs

Először sikerült emberi embriót nevelni laboratóriumban

A kísérlettel páratlan betekintést nyertek az emberi élet legtitokzatosabb, kezdeti szakaszába.

Tudósoknak először sikerült laboratóriumi körülmények között, az anyaméhen kívül majdnem kéthetes koráig nevelni egy emberi embriót. A kísérlettel páratlan betekintést nyertek az emberi élet legtitokzatosabb, kezdeti szakaszába.

Korábban csupán fejlődésének hetedik napjáig tudták megfigyelni az emberi embriókat, ezt követően beültették az anyaméhbe, hogy ott fejlődjön tovább.

Ezúttal azonban brit és amerikai kutatók egy új laboratóriumi módszert alkalmaztak, amelyet korábban egérembriók anyaállat méhén kívüli nevelésénél próbáltak ki. Az új technikával, amellyel az anyaméh biztosította feltételeket imitálták laboratóriumi körülmények között, a kutatócsoportok szinte óráról órára figyelhették meg az emberi embrió növekedését, fejlődését 13 napon át.

A Rockefeller Egyetem által 2016. május 4-én közreadott, mikroszkóppal készített felvétel egy tizenkét napos, mesterséges megtermékenyítés útján létrejött emberi embrióról, amelynek különböző sejtjeit az eltérő színek jelzik. A tudósoknak most először van alkalmuk alaposan szemügyre venni egy emberi embriót fejlődésének egyik létfontosságú pontján, és ez elősegítheti az élet első napjait övező rejtélyek felderítését.

“Ez az emberi fejlődés legrejtélyesebb szakasza. Ez az időszak meghatározó a szervezet kialakulása szempontjából” – mondta el Magdalena Zernicka-Goetz, a Cambridge-i Egyetem professzora, a brit kutatás egyik irányítója. A professzor és kollégái fejlesztették ki az új laboratóriumi módszert, amellyel az amerikai kutatócsoport is dolgozott.

A két kutatócsoport, a brit és az amerikai szerdán, a Nature és a Nature Cell Biology folyóiratban külön tanulmányban publikálta eredményeit. A tudósok beszámoltak róla, hogy azok a sejtek, amelyekből az emberi test kialakul, hogyan hozzák létre egy beültetés utáni emberi embrió alapvető struktúráját.

“Az embrió fejlődése rendkívül összetett folyamat, és habár a mi módszerünk esetleg nem képes teljesen reprodukálni ennek a folyamatnak minden aspektusát, azt lehetővé teszi, hogy feltárjunk egy korábban nem ismert, fontos önszervező erőt” – jelentette ki Marta Shahbazi a Cambridge-i Egyetemről, aki szintén részt vett a kutatásban.

Mindkét kutatócsoportot meglepetésként érte, hogy az embriók a méhen kívül is képesek az “önszervezésre”, vagyis arra, hogy elkezdjék kifejleszteni a kulcsfontosságú szerveket az anyától származó minden biológiai információ nélkül.

“Ez számomra ellentmondásos. Korábban úgy véltük, amint az embrió megtapad, kölcsönhatásba lépnek az anyai és az embrionális komponensek, és ez szükséges az embrió fejlődésének következő lépéseihez” – mondta el Ali Brivanlou, a New York-i Rockefeller Egyetem tudósa, az amerikai kutatócsoport tanulmányának vezető szerzője. Az ő munkájukat a Nature ismertette.

6 nappal a megtermékenyítés után

A kutatás azonban nemcsak az emberi embrió fejlődéséről szolgál fontos ismeretekkel, hanem az in vitro megtermékenyítés és a regeneratív gyógyítás területének fejlesztéséhez is hozzájárulhat a tudósok szerint.

A kutatással kapcsolatban egyúttal felvetődött annak a nemzetközi törvénynek az esetleges felülvizsgálata, amely tiltja, hogy a tudósok két hétnél tovább emberi embriót neveljenek. Zernicka-Goetz egy londoni sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy tengernyi új tudásanyaggal gazdagodhatnánk, ha laboratóriumi körülmények között csak néhány nappal tovább lehetne nevelni az emberi embriókat.

“Mielőtt megfontolnánk a jelenlegi törvény bármilyen megváltoztatását, nyilvánosan kell megvitatni annak előnyeit és hátrányait” – vélekedett Sarah Norcross, a meddőséggel és a genetikai betegségekkel küzdők érdekeit képviselő közhasznú brit szervezet, a Progress Educational Trust igazgatója.

forrás:ma.hu

sensationnel
Tout d’abord, l’embryon a été cultivé dans le laboratoire
 

L’expérience aperçu sans précédent sur le plus mystérieux de la vie humaine, la phase initiale. 

Les scientifiques ont réussi pour la première fois dans des conditions de laboratoire, à l’extérieur de l’utérus est presque deux semaines pour élever l’âge d’un embryon humain. L’expérience aperçu sans précédent sur le plus mystérieux de la vie humaine, la phase initiale. 

Auparavant, ils pouvaient seulement observer le septième jour de l’évolution des embryons humains, ensuite implantés dans l’utérus pour s’y développer. 

Cette fois, cependant, les chercheurs britanniques et américains dans une nouvelle méthode de laboratoire a été utilisé auparavant embryons de souris en dehors de l’enseignement vétérinaire utérus de la mère, il est essayé. La nouvelle technique, qui a assuré les conditions synoptiques utérus dans le laboratoire, les équipes de recherche a observé presque toutes les heures dans la croissance de l’embryon humain et le développement 13 jours. 

publié par l’Université Rockefeller, le 4 mai 2016, un enregistrement de douze jours faites par un microscope, créé par insémination artificielle embryon humain avec des cellules de différentes couleurs différentes indiquent. Les scientifiques pour la première fois ont la possibilité de regarder de près à un moment crucial dans le développement d’un embryon humain, et cela peut aider les mystères entourant les premiers jours de vie sont détectés. 

“Ceci est la phase la plus mystérieuse du développement humain est une période décisive dans le développement du point de vue de l’organisation.” – Dit Magdalena Zernicka-Goetz, Université de Cambridge professeur, un chef de file de la recherche britannique. Le professeur et ses collègues ont mis au point une nouvelle méthode de laboratoire par lequel l’équipe de recherche américaine a bien fonctionné. 

Les deux groupes de recherche au Royaume-Uni et aux États-Unis mercredi dans la revue Nature et Nature Cell Biology Journal a publié les résultats d’une étude séparée. Les scientifiques ont déclaré que ce sont les cellules à partir de laquelle le corps humain formé pour créer la structure de base d’un post-implantation des embryons humains. 

“Le développement de l’embryon est un processus extrêmement complexe, et même si notre méthode pourrait ne pas être en mesure de reproduire intégralement tous les aspects de ce processus, il vous permet d’explorer votre une force d’auto-organisation non comptabilisé précédemment, importante” – a déclaré Marta Shahbazi de l’Université de Cambridge, qui a également pris part à la recherche. 

Les deux groupes de recherche ont surpris que les embryons hors de l’utérus est capable d ‘ «organisation interne», qui est de commencer à développer les principaux organes, sans aucune information biologique issu de la mère. 

“Cela me paraît un passé controversé, nous avons pensé que, comme l’embryon adhère, d’interagir avec les composants maternels et embryonnaires et nécessaires prochaines étapes du développement de l’embryon.” – Said Ali Brivanlou, le scientifique Rockefeller de l’Université de New York au Groupe de recherche américain auteur principal de l’étude. Son travail présenté dans la revue Nature.
6 jours après la fécondation
 

Mais la recherche est non seulement le développement de l’embryon humain fournit des connaissances importantes, mais aussi la fécondation et le développement du domaine de la médecine régénérative peut aussi contribuer in vitro, selon les scientifiques. 

Pour la recherche également relevé sa révision éventuelle du droit international, qui interdit les scientifiques de plus de deux semaines pour élever des embryons humains. Goetz-Zernicka une conférence de presse à Londres a parlé de la mer de nouvelles connaissances avec gazdagodhatnánk si vous pouviez simplement soulever des embryons humains dans le laboratoire plus de quelques jours. 

“Avant megfontolnánk des modifications à la loi actuelle, le public devrait discuter des avantages et des inconvénients” – opiné Sarah Norcross, les maladies de l’infertilité et génétiques, les combattants représentant les intérêts de l’organisme sans but lucratif britannique, le directeur de l’Educational Trust Progress. 

Source: fecsego.eu/ma.hu

 

Leave a Reply 626 megnézve, 2 alkalommal mai nap |