< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Orbán hatalma az EU határánál véget ér – Rajtol a kvóta-agymosás//// Orban poder de fronteras de la UE termina – comienza la cuota de lavado de cerebro

| Mobile | RSS

Orbán hatalma az EU határánál véget ér – Rajtol a kvóta-agymosás//// Orban poder de fronteras de la UE termina – comienza la cuota de lavado de cerebro

2016. május 15. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Orbán hatalma az EU határánál véget ér – Rajtol a kvóta-agymosás

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

Istem áldja meg a www.fecsego.eu nemzetközi hírportált és óvja Magyarországot!

“Üzenjük Brüsszelnek, hogy ők is megértsék!” – olvasható a kabinet Facebook-oldalán egy plakátterven, amelyet akár már a jövő hét elejétől láthatunk az utcákon. Megkezdődött a kabinet újabb menekült- és Brüsszel-ellenes agymosása, hogy minél több embert mozgósítson a nyár végére, ősz elejére tervezett kvótaellenes referendumon való részvételre. Internetes oldalt is létrehoznak, lesz rádiós és televíziós reklám.
Forrás: Kormány/Facebook

Forrás: Kormány/Facebook

Alaptörvény XXIII. cikk 7-es szakasz: „Mindenkinek joga van országos népszavazáson részt venni, aki az országgyűlési képviselők választásán választó.”

Forrásaink szerint akár már ma, de legkésőbb a jövő héten indul a kormány kvótaellenes referendumkampánya. A kabinet Facebook-oldalán bemutattak egy plakáttervet, amin az olvasható: “Üzenjük Brüsszelnek, hogy ők is megértsék!”. Nem csupán óriásplakátokon hirdetnek majd, de internetes oldalt is létrehoznak, lesz rádiós és televíziós reklám, mert Orbán Viktorék attól tartanak, hogy sem érvényes, sem eredményes nem lesz a számukra olyan fontos népszavazás. Úgy tudjuk, a kormány nem különített el forrást a kampányra, a költségeket a Rogán Antal féle minisztérium alá rendelt Nemzeti Kommunikációs Hivatal 25 milliárd forintos keretéből finanszírozzák, lapunk becslései szerint 5-7 milliárdot, amiből a referendum megrendezése 4,9 milliárdba kerül. A kabinet ülésén nem is foglalkoztak a kampánnyal, az ilyesmit ugyanis már a Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyeli.

Eközben online petíciót indított az egyenlő választójogért a szocialista Ujhelyi István. Az MSZP alelnöke, EP-képviselője a “külföldre vándorolt több százezer magyar munkavállaló szavazójogának védelmében” indította az akciót, amiről a Péterfalvi Attila vezette adatvédelmi hatóságot is tájékoztatta. Ujhelyi szerint a kormánynak kötelessége ugyanolyan választójogot adni a határtól pár kilométerre, például Nagyváradon élő és az országtól több ezer kilométerre élő magyaroknak. Emlékeztetett, az Alkotmánybíróság döntése szerint nem alaptörvény-ellenes, hogy a magyarországi lakcímmel rendelkező, de a szavazás napján külföldön tartózkodók számára nem biztosítják a levélben szavazást. Jelezte, nagyjából egy évig gyűjti honlapján az aláírásokat, majd azokat a kormány “asztalára” akarja letenni.

Orbán hatalma addig tart, ahol kezdődik az EU, a tervezett közös ügyészség, közös költségvetés-politika, közös hadsereg legkevésbé sem érdeke a miniszterelnöknek – fogalmazott. A politikus állítja, a “brüsszeli folyosókon tényként kezelik, hogy amint lemegy a német és a francia választás, bejelentik a mag-Európát, ahová, “aki nem akar jönni, azt nem erőltetik”, és az is eldőlni látszik, hogy “2020 után illiberális államot nem finanszíroz az EU”. A kvótaügyben, az Európai Bizottság által kilátásba helyezett pénzügyi büntetésről azt mondta, az kétségbeesett figyelmeztetőeszköz. Jelzi, most, hogy a magyar parlament kiírta a népszavazást, már lehetetlen a német, francia adófizetők torkán lenyomni az “orbáni vírust”. A kormány népszavazásán EP-képviselőként biztos nem vesz részt,a szavazás napján inkább egy mobil padra állva szónokolok majd arról, hogy az orbáni politikával a vesztébe rohan az ország.

Tóbiás József szerint a kutatások alapján most már az is látszik, miért fél a népszavazástól a Fidesz. Az MSZP elnök-frakcióvezetője arról beszélt, a kormánypárti szavazók döntő többsége szerint is elfogadhatatlan, hogy ellopják az állami földeket, és az is, hogy a kiváltságosok ötmillió forintos fizetést kapnak. Szükség van “valódi népszavazásra”, mert a polgárok többsége véleményt akar nyilvánítani ezekről a kérdésekről – fogalmazott.

Pártpolitikai döntést hozott az ügyben az Alkotmánybíróság, amikor nem az alaptörvény választójog-egyenlőségére vonatkozó szabályait értelmezte. Ezt már Tóth Zoltán válaszolta lapunknak, amikor arról kérdeztük, miért nem szavazhatnak továbbra sem levélben a külföldön dolgozó magyarok, amikor azt a határon túli kettős állampolgároknak megengedik. A választási szakértő szerint azért diszkriminálnak, mert a kormány folytatja a határon túliak regisztrációját, illetve a Semjén-féle politika jegyében újabb magyar állampolgárokat szeretnének a határon túlról toborozni. Emellett a külföldön dolgozó munkavállalókat is akadályozni akarják, hiszen közülük sokan tudhatóan nem értenek egyet a Fidesz politikájával.

Közben megkezdődött a határon túli kettő állampolgárok mozgósítása is. A nyár végére, ősz elejére tervezett referendumon csak a romániai és a szerbiai magyar szavazhatnak, mert Szlovákiában és Ukrajnában tiltott a kettős állampolgárság, az ottani pártok nem buzdíthatnak senkit. Mint a vajma.info beszámolt róla, viszont a kettős állampolgársággal rendelkező mintegy 180 ezer vajdasági magyarnak is joga lesz szavazni a kötelező kvótáról, jelentette ki Babity János, Magyarország szabadkai főkonzulja. “A magyar állampolgároknak jogukban áll eldönteni, kivel akarnak együtt élni Magyarország területén”, nyilatkozta Babity újságíróknak a szabadkai főkonzulátuson. Hozzátette, a Magyarországon kívül élő magyaroknak lehetősége nyílik arra, hogy írásban nyilatkozzanak a népszavazás alkalmával a menekültek kötelező befogadásáról, amit nemrég Brüsszel javasolt. “A népszavazás hasonló módon zajlik majd, mint ahogyan ez a 2014-es választások alkalmával is történt”, tette hozzá.

Van-e álláspontja a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek (RMDSZ) a kvótareferendum kérdésében? Mozgósít a voksolásra? – kérdezte lapunk Kovács Pétert, az RMDSZ főtitkárát, aki általában minden RMDSZ-kampányt irányít. Az RMDSZ a kezdetektől fogva elutasította a kötelező kvóták alkalmazását. Ezt több alkalommal a nyilvánosság előtt is elmondtuk, az EP képviselőink ennek értelmében szavaztak – válaszolta Kovács. – Véleményünk szerint a kötelező kvótás rendszer életbe ültetését nem lehet megvalósítani, legalább két okból. Az első, hogy mi alapján választják ki, hogy ki megy Romániába és ki megy Svédországba? A felsőfokú végzettségűek nyugatra, a szakképzetlenek keletre? A másik, hogy miután Románia átveszi a kiszabott kvótát, elintézi az emberek papírjait, amivel meg lehet akadályozni, hogy másnap ne utazzanak el? Ezentúl, mi minden szavazáson a részvételre buzdítunk, hiszen 1989-ben emberek haltak meg azért, hogy rendelkezzünk ezzel a joggal. Ebben az esetben is arra biztatjuk a Romániában élő magyar állampolgárokat, hogy vegyenek reszt a referendumon – mondta az RMDSZ főtitkára a Népszavának.
Biztosíthatja a kétharmadot az MSZP
Jó esély van arra, hogy a Pintér-csomagot az MSZP elfogadja. Feltéve, ha az utolsó napokban nem változtat azon a Fidesz. Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke lapunkat arra emlékeztette, hogy a Belügyminisztérium terrorellenes törvényjavaslatairól hónapokon át egyeztetett az ellenzékkel a kormány és végig egyezségre törekedtek. A tervezetbe bekerült mindaz, amit a szocialisták, az LMP, illetve a Jobbik kért, a jogállamisággal összeegyeztethetetlen elképzelések viszont kikerültek. Az MSZP-s politikus szerint a jelenlegi változat, amiről várhatóan a május 23-i héten szavaz a Ház, valóban az emberek biztonságát szolgálja. Megfelel a jogállam követelményeinek, ugyanakkor a szakmai szempontoknak is. Az ellenzék kezdeményezésére például módosítják a Btk.-t, így a terrorcselekmény 12 éves kortól büntethető lesz. Ha a csomagot kétharmaddal elfogadja a parlament, a jövőben azt is felelősségre vonhatják, aki terrorcsoportot szervez, ilyenhez csatlakozik, vagy ilyen szervezethez készülve átutazik az országon. Molnár reméli, hogy a Ház előtt lévő csomaghoz már nem nyújtanak be elfogadhatatlan módosító indítványt a kormánypártiak.
Az alaptörvény módosítására viszont nemet mondanak a szocialisták, sőt a javaslat parlamenti tárgyalásában sem vesznek részt. Ez csak a kormány és a Fidesz hatalmát szolgálja. Már az egyeztetés is elfogadhatatlanul zajlott, a kormány a sajtóban üzengetett az ellenzéknek. Újabb különleges jogrendre nincs szükség, mert a BM-csomag lehetővé teszi, hogy a rendőrség, a titkosszolgálatok hatékonyan fellépjenek a terrorizmus ellen – figyelmeztetett Molnár, aki szerint a módosítás inkább presztizskérdés a kormány számára. Abszurdnak tartja, hogy a javaslat önálló képviselői indítványként került a Ház elé.

forrás:népszava online.hu

Orban poder de fronteras de la UE termina – comienza la cuota de lavado de cerebro

[Caption id = “attachment_76574” align = “AlignLeft” width = “150”] países 1OO www.fecsego.eu, en todos los continentes www.fecsego.eu 1OO países de todos los continentes [/ caption]

Que Dios bendiga y proteja el portal de noticias internacionales www.fecsego.eu Hungría!

“Mensaje a Bruselas para que se pueda entender!” – Leer la página de Facebook del gabinete de diseño de un cartel, que se puede ver desde el comienzo de la próxima semana en las calles. Comienzo del nuevo Gabinete de asilo y anti-Bruselas lavado el cerebro para movilizar a más personas a finales de verano, principios de otoño en el referéndum previsto, pero con la participación de cuotas. El sitio web está configurado, no habrá publicidad en radio y televisión.
Fuente: Gobierno / Facebook

Fuente: Gobierno / Facebook

Ley básica XXIII. Artículo 7 Sección: “Toda persona tiene derecho a participar en un referéndum nacional, una selección de los miembros del Parlamento elecciones”.

Según nuestras fuentes, incluso hoy en día, pero no más tarde de la próxima semana, el gobierno lanzó referendumkampánya anti-cuota. plan de la página de Facebook del Consejo de Ministros presentó un póster en el que se lee: “Mensaje a Bruselas para que puedan entender”. No sólo se publican en las carteleras, sino que también creó un sitio de Internet, habrá radio y la publicidad en la televisión porque temen Viktor Orbán que ni válida ni eficaz para ellos no habrá referéndum es tan importante. Sé que el gobierno no ha asignado fondos para la campaña, los costos serán financiados por HUF 25 mil millones asignación dependiente de la Oficina Nacional de Comunicaciones ordenó tipo Antal Rogan de ministerios, forma estima que 5-7 millones de dólares, de los cuales se organice el referéndum 4,9 mil millonésima será. La reunión del gabinete también se ocupó de la campaña no es el tipo de cosas que ya había supervisado la Oficina del Gabinete del Primer Ministro.

Mientras tanto, petición en línea lanzada por el socialista Ujhelyi sufragio igual Esteban. El MSZP vicepresidente, MEP en los “cientos de miles emigraron al extranjero el derecho al voto de los trabajadores húngaros en defensa” impulsaron la acción, sobre los cuales el Peterfalvi Attila llevó DPA informó también. Ujhelyi dijo que el gobierno tiene el deber de dar el mismo derecho de voto a pocos kilómetros de la frontera, como Oradea y que viven en el país miles de millas húngaros. También recordó a la Corte Constitucional dictaminó que la Ley fundamental no está en contra de la dirección en Hungría, pero el día de las elecciones no va a dar la carta a voto de los residentes en el extranjero. Indicó reúne alrededor de un año en el sitio web de las firmas, y luego se quiere poner abajo “mesa” del gobierno.

Orban poder dura, que comienza en la UE, el enjuiciamiento conjunto propuesto, una política presupuestaria común, ejército común no le importa al primer ministro – dijo. El político dice, “los pasillos de Bruselas tratadas como un hecho que a medida que cae, las elecciones alemanas y francesas, anuncian el núcleo de Europa, donde,” que no quiere venir, no es forzado, “y parece estar decidido que” a partir de 2020 estado liberal no está financiado por la Unión Europea. “el caso de cuotas, presentada por la Comisión Europea amenazó castigo financiera, dijo el figyelmeztetőeszköz desesperada. le dice ahora que el Parlamento húngaro publicó un referéndum, hubiera sido imposible para las gargantas de los contribuyentes alemanes y franceses para pulsar la” Orban virus “. referendo MEP gobierno ciertamente no participa en el día de la votación es más de un banco móvil permanente altavoz se polioles asegurarse de que las políticas del Orban se precipitan a la ruina del país.

Según Joseph Tobias, basado en la investigación ahora también muestra por qué el referéndum partido Fidesz. Presidente de la líder de una facción del Partido Socialista habló, de acuerdo con la gran mayoría de los votantes a favor del gobierno es inaceptable para robar las tierras públicas, y el hecho de que los privilegiados recibirá cinco millones de florines salario. Hay una necesidad “real referéndum” porque la mayoría de los ciudadanos desean ofrecer una opinión sobre estos temas – para decirlo.

Partido político de tomar una decisión sobre el asunto a la Corte Constitucional, que gobierna en la comprensión electoral, la igualdad de la Ley Fundamental. Este ha sido nuestro papel Zoltan Toth respondió cuando le preguntamos, ¿por qué no pueden votar, todavía no la letra de los húngaros trabajan en el extranjero, donde se permite a los ciudadanos duales transfronterizas. los expertos dicen que las elecciones se discriminado por el gobierno continuará con el registro transfronteriza y política de la Semjén a las nuevas ciudadanos húngaros que deseen contratar trabajadores de cruzar la frontera. Además, quieren evitar que los empleados expatriados, muchos de los cuales atribuyen en desacuerdo con las políticas del Fidesz.

Mientras tanto, la movilización transfronteriza de los dos ciudadanos comenzó. A finales de verano, principios de otoño referéndum previsto sólo en Rumania, Serbia y Hungría votar porque Eslovaquia y Ucrania prohibió la doble ciudadanía, los partidos locales no pueden instar a nadie. Al igual que vajma.info informado de que, mientras que unas 180 mil Húngaros de Vojvodina doble nacionalidad también tendrá el derecho de voto de una cuota obligatoria, dijo John Babity, Cónsul General de Hungría en Subotica. “Los ciudadanos húngaros tienen el derecho de decidir con quién quieren vivir juntos en Hungría”, dijo a periodistas Babity Consulado General en Subotica. Añadió que los húngaros que viven fuera de Hungría tendrá la oportunidad de declarar por escrito con motivo del referéndum sobre la inclusión obligatoria de los refugiados, sugirió recientemente Bruselas. “El referéndum se llevará a cabo de la misma manera como ocurrió con ocasión del 2014 las elecciones”, añadió.

¿Tiene cualquier posición sobre la cuestión de kvótareferendum la Unión Democrática de Húngaros en Rumania (UDMR)? Movilizar a las elecciones al PE? – Formar dicho Peter Kovacs, el DAHR Secretario General, que por lo general controlar toda la campaña DAHR. La UDMR rechazó la aplicación de cuotas obligatorias desde el principio. Usted ha dicho públicamente en varias ocasiones, los representantes del Parlamento Europeo votaron en este sentido – dijo Kovacs. – Creemos que un sistema obligatorio de cuotas en su lugar para la siembra no se puede implementar al menos por dos razones. La primera es que elija en función de quién irá y quién irá a Rumania a Suecia? Los títulos de educación superior al oeste, al este de los trabajadores no cualificados? La otra es que cuando Rumania asuma la cuota impuesta, cuidar de los papeles de la gente, que pueden ser prevenidas para viajar al día siguiente para hacerlo? Por lo tanto, instamos a todos a participar en la votación, a partir de 1989 personas han muerto por lo que tenemos este derecho. En este caso, animamos a los ciudadanos húngaros que viven en Rumania para participar en el referéndum – dijo el UDMR secretario general de la Palabra Popular.
Puede proporcionar dos tercios del Partido Socialista
Es muy probable que el paquete Pinter acepta el Partido Socialista. Es decir, si los últimos días no cambia el Fidesz. Zsolt Molnar, el Presidente del Comité de Seguridad Nacional de alguien socialista le recordó que las propuestas de ley antiterrorista del Ministerio del Interior negociado durante meses con la oposición y el gobierno trataron de llegar a un acuerdo a través. El proyecto incluye todo lo que los socialistas, la LMP y Jobbik para el estado de derecho es eliminado ideas incompatibles en turno. El político MSZP, la versión actual de lo que se espera para votar en la semana 23 de mayo de la casa es de hecho la seguridad de las personas. Cumple con los requisitos del estado de derecho, sino también a criterios profesionales. tales como la iniciativa de la oposición para modificar el Código Penal para que los actos de terrorismo se castiga con 12 años. Si el paquete es aceptado por dos tercios del parlamento, también serán responsables, que organizó el grupo terrorista, se une una cosa tal o cual organización en preparación para viajar a través del país. Molnar espera que el paquete delante de la casa ya no ofrecen una propuesta de modificación de los partidarios del gobierno inaceptables.
la modificación de la Ley Fundamental, sin embargo, los socialistas dicen que no, aunque la discusión parlamentaria de la propuesta no está involucrado. Sirve sólo el poder del gobierno y Fidesz. Ya en las negociaciones es inaceptable tuvo lugar, la prensa del gobierno üzengetett la oposición. Otra orden jurídico especial no es necesario porque el BM-paquete permite a la policía, los servicios secretos de acción eficaz contra el terrorismo – ha advertido Molnar, quien dice que el cambio es más una cuestión de prestigio para el gobierno. Se considera que es absurdo que los representantes del movimiento independiente se ha propuesto en frente de la casa.

Fuente: referéndum online.hu

Leave a Reply 145 megnézve, 1 alkalommal mai nap |