< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Siker!!! Vizes Eb – Aranyérmes a női 4×200 méteres gyorsváltó

| Mobile | RSS

Siker!!! Vizes Eb – Aranyérmes a női 4×200 méteres gyorsváltó

2016. május 20. | hozzászólás | Sport

Siker!!!
Vizes Eb – Aranyérmes a női 4×200 méteres gyorsváltó

fecsego_avatar1
Isten áldja meg a www.fecsego.eu nemzetközi hírportált és óvja Magyarországot!


Aranyérmet nyert a Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn, Kapás Boglárka, Hosszú Katinka összeállítású női 4×200 méteres gyorsváltó a Londonban zajló vizes Európa-bajnokság úszóversenyeinek csütörtöki napján.

Jakabos még harmadik helyen indította Verrasztót, ráadásul 3,5 másodperces hátránnyal a vezető svédek mögött. A magyar staféta második tagja helyezésben nem jött előrébb, de két másodpercet ledolgozott a hátrányból. A 800 méter gyorson szűk két órával korábban aranyérmes Kapás viszont már elsőként “engedte útjára” Hosszút, aki csütörtökön korábban két döntőben is érdekelt volt, egy-egy arany- és ezüstérmet szerezve 200 méter vegyesen és 100 méter háton. A bajai úszó ennek ellenére végig bírta a távot, sőt, eleinte növelte is előnyét, így magabiztosan hozta be a váltót az első helyen 7:51.63 perccel.

“A végére nagyon elfáradtam, de összességében jó időt úsztam” – kezdte az értékelést Jakabos.

Verrasztó elárulta, nem gondolta, hogy lesz még valaha Európa-bajnok 2010 után, amikor ugyanebben a számban győztek a magyarok. Ezért köszönetet mondott társainak.

“Úgy ugrottam vízbe, hogy most mindenkit lenyomok. Amikor a végén láttam, hogy sikerült, akkor tudtam, ez a győzelem már megvan, mivel Katinka az utolsó emberünk” – mondta Kapás.

Az immár négy arany- és egy ezüstéremnél járó Hosszú kifejtette, nem esett jól neki ez a harmadik úszás a délutáni programban. A taktikája az volt, hogy elég előnyt építsen ki az első 100 méteren, hogy az kitartson a másodikon. Kijelentette, az eddigi négy londoni aranyából ez a legkedvesebb számára.

Ez volt a magyar úszók hatodik aranyérme a londoni kontinensviadalon, az előző ötből hármat Hosszú nyert 200 és 400 méter vegyesen, továbbá 200 méter háton, illetve egyet-egyet Kapás 800 méter gyorson és Cseh László 200 méter pillangón.

Eredmények:

női 4×200 m gyorsváltó, Európa-bajnok:
MAGYARORSZÁG (Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn, Kapás Boglárka, Hosszú Katinka) 7:51.63 perc
2. Spanyolország (Melanie Costa Schmid, Patricia Castro Ortega, Fatma Gallardo Carapeto, Mireia Belmonte Garcia) 7:53.38
3. Hollandia (Andrea Kneppers, Esmee Vermeulen, Robin Neumann,Femke Heemskerk) 7:53.63

forrás:ma.hu

Leave a Reply 2531 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: