< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Eperjes a migrációról és a hatalomról: „Fiam, mindig tudd a mértéket!”

| Mobile | RSS

Eperjes a migrációról és a hatalomról: „Fiam, mindig tudd a mértéket!”

2016. május 25. | hozzászólás | Közélet

Eperjes a migrációról és a hatalomról: „Fiam, mindig tudd a mértéket!”

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

Isten áldja meg a www.fecsego.eu nemzetközi hírportált és óvja Magyarországot!

szerző:Laky Zoltán

Eperjes a migrációról és a hatalomról: „Fiam, mindig tudd a mértéket!”

Megkérdeztük Eperjes Károlyt, a Fidesz-kormányzás hetedik évében tapasztalja-e annak a jeleit, hogy a hatalom korrumpál. Illetve: hogyan értelmezi Ferenc pápa befogadáspárti nyilatkozatait? Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

„Szeretem azokat, akik az egyetemes értékrend szerint igyekeznek nemzetünket és szélesebb hazánkat, Európát a helyes mederbe terelni. Ám szegény édesapám mindig ezt mondta: »Fiam, mindig tudd a mértéket!«” – mondja Eperjes Károly a Heti Válasz friss számának adott interjújában, amelyben arról kérdeztük, érzi-e a hatalom korrumpáló hatásának jeleit felvállalt politikai családjában, a Fideszben.

„A Fidesz egy nagy szellemi akol. Vannak benne kereszténydemokraták, nemzeti liberálisok, vannak, akik a liberalizmust már eldobták, és egyre nemzetibbek, de vannak, akik sajnos még liberálisok. Őket parentálni, szakmai tudásukat a jó célra felhasználni nem könnyű kormányzói feladat. A böszmeségre kétszer adott nekünk az Isten kétharmadot, de figyelmeztetést is kaptunk Veszprémben és Tapolcán. Úgy érzékelem, a helyes mértékre szólít fel minket az Isten. Hogy kit, mikor, hogyan, én nem ítélhetem meg.”

A színművészt arról is kérdeztük, hogyan értelmezi Ferenc pápa befogadáspárti nyilatkozatait, ami alapján sok bírálat éri a kelet- és közép-európai országokat, és hogy két évvel a Nemzeti Színházból való távozása után lát-e elég szakralitást a magyar színházakban.

A nagyinterjú a május 26-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Leave a Reply 96 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: