< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Brüsszel visszaüzen – Eljárás indulhat az Orbán-kormány ellen// Bruselas para enviar un mensaje – procesado del Gobierno de Orbán

| Mobile | RSS

Brüsszel visszaüzen – Eljárás indulhat az Orbán-kormány ellen// Bruselas para enviar un mensaje – procesado del Gobierno de Orbán

2016. május 26. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Brüsszel visszaüzen – Eljárás indulhat az Orbán-kormány ellen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

Isten áldja meg a www.fecsego.eu nemzetközi hírportált és óvja Magyarországot!

Fotó: Sean Gallup/Getty Images

A roma gyerekek iskolai szegregációja miatt indíthat kötelezettségszegési eljárást az Európai Bizottság – értesült a Népszabadság. A döntést ma délelőtt hozhatja meg az uniós testület. Ha ezt megteszik – a tagok többségének rábólintása szükséges – Csehország és Szlovákia után Magyarország lehet a harmadik tagállam, amelyet az EU faji egyenlőségről szóló irányelvének megsértése miatt vonnak felelősségre.
hirdetés
Népszava fotó/Molnár Ádám

Népszava fotó/Molnár Ádám

A magyar romapolitikával az EU is elégedetlen: az Európai Bizottság (EB) szerint a kormány nem tesz konkrét lépéseket a társadalmi mobilitásért, továbbra is hiányolják a befogadó, integrált oktatást és a szegregáció felszámolására tett erőfeszítéseket – utóbbi ügyében pedig kötelezettségszegési eljárást is fontolgatnak – írta lapunk még tavaly júliusban. Azt, hogy például a 2011-ben született Nemzeti Társadalmi Felzárkóztatási Stratégia célkitűzéseiből még szinte semmi sem valósult meg bizonyítja, hogy a kormány állítólag nem rendelkezik adatokkal, tanulmányokkal vagy közpolitikai tervvel a romák diszkriminációjával, az iskolai szegregációval és ezek felszámolásával kapcsolatban. Molnár Péter szólásszabadság-kutató közérdekű adatigénylési perben próbált információkat – melyek létezését magának kellett bizonyítania – kapni az Emmitől, sikertelenül, keresetét elutasították, a bíróság szerint nem tudta konkrétan bizonyítani, milyen adatokra kíváncsi.
Tömegesen minősítik ok nélkül fogyatékosnak a Heves megyei romákat
Az Egri Törvényszék nem jogerős ítélete szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma, illetve jogelődjei felelősek azért, hogy Heves megyében a roma gyermekek tömegével kerültek, s kerülnek a mai napig is indokolatlanul a fogyatékkal élők számára fenntartott speciális intézményekbe, illetve osztályokba – írta a gyerekek szegregálása ellen évek óta minden módon nehezített harcot folytató Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány idén januárban. Az oktatás ágazati irányításáért felelős minisztérium a gyerekek pszichológiai vizsgálata során nem ellenőrizte, hogy mi folyik a zárt ajtók mögött, illetve hogy megfelelő eljárással vizsgálják-e a gyerekek értelmi képességeit. Akkor sem adott utasítást a rendszer felülvizsgálatára, amikor a torz mérési eredményekről bizonyítékokat tártak elé. A bíróság elmarasztalta a vizsgálatokat végző ún. szakértői bizottság fenntartóját, a KLIK-et, illetve magát a Heves Megyei Szakértői Bizottságot is. Minden alperest a jogsértés abbahagyására kötelezett a bíróság.
A közérdekű pert még 2010-ben az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány és a nemzetközi Európai Roma Jogok Központja indította azért, mert egy 2003-as felmérés szerint a megyében 98%-ban roma gyerekek kerültek speciális iskolákba és osztályokba. A fogyatékossá minősítés a többségi társaiktól történő szegregációjukat szolgálta a kereset szerint.

A Népszabadság is emlékeztet: csaknem egy éve folytat hivatalos egyeztetéseket az Európai Bizottság a magyar kormánnyal arról, hogy a romák oktatása megfelel-e az EU jogszabályban lefektetett előírásainak. Úgy tűnik, a testület a kérdéseire és a fenntartásaira adott budapesti válaszokkal nem elégedett, mert ma hivatalos felszólítólevél kiküldésével kötelezettségszegési eljárást kezdeményezhet Magyarország ellen. A lap forrásai szerint az Európai Bizottság a vizsgálatai során sok esetben azt tapasztalta, a magyar oktatási intézmények fenntartói mindent elkövetnek azért, hogy a roma gyerekeket kiszorítsák a többségi iskolákból. Értetlenséget kelt Brüsszelben az is, hogy a magyar állam miért nem szankcionálja a nyílt diszkrimináció eseteit. Múlt héten közzétett gazdaságpolitikai ajánlásaiban az uniós „kormány” külön szóvá tette a befogadó oktatás előmozdítására vonatkozó stratégia hiányát.

forrás:népszava online.hu

Bruselas para enviar un mensaje – procesado del Gobierno de Orbán

[Caption id = “attachment_76574” align = “AlignLeft” width = “150”] países 1OO www.fecsego.eu, en todos los continentes www.fecsego.eu 1OO países de todos los continentes [/ caption]

Que Dios bendiga y proteja el portal de noticias internacionales www.fecsego.eu Hungría!

Foto por Sean Gallup / Getty Images

Los niños romaníes pueden iniciar la segregación escolar a causa de un procedimiento de infracción por parte de la Comisión Europea – fue informado de la gente de la libertad. La decisión de esta mañana se realizará por los órganos de la UE. Si lo hacen – la mayoría de los miembros rábólintása requiere – después de la República Checa y Eslovaquia a Hungría un tercer Estado miembro, que se hace responsable de las infracciones de la directiva de la UE sobre la igualdad racial.
anuncio
Foto de voz de la gente / Adam Molnar

Foto de voz de la gente / Adam Molnar

La política de Roma de Hungría, la UE también está satisfecho: De acuerdo con la Comisión Europea (CE), el gobierno ha tomado medidas concretas en la movilidad social, seguirá careciendo de la capacidad, la educación integrada y los esfuerzos de lucha contra la segregación – este último en relación con el procedimiento de infracción también teniendo en cuenta – la forma escrita una última julio. Tiene, por ejemplo, en 2011, fue objetivos nacionales de estrategia de inclusión social de embargo, casi nada se ha puesto en evidencia que el gobierno supuestamente no tiene datos, estudios o perspectiva de política pública, la discriminación de la segregación escolar Roma, y ​​su liquidación de las políticas. Péter Molnár tratado de libre discurso académico solicitud de información pública acerca de la demanda – la existencia de las cuales tuvo que probarse a sí misma – pedir al Emmitől, sin éxito, se desestimó el recurso, se dijo que el tribunal no pudo demostrar concretamente preguntando qué datos.
Masivamente clasificados como discapacitados por ninguna razón la comarca del Condado de Roma
El Tribunal Eger no es un juicio final, de acuerdo con el Ministerio de Recursos Humanos y sus predecesores son responsables de garantizar que en los niños de California Roma fueron en masa, y todavía se mantienen bien injustificadamente a las personas con discapacidad en instituciones o clases especiales – escrito por los niños contra años de segregación ya la dificultad en cada lucha manera continuó oportunidad para la Fundación Niños en enero de este año. Ministerio de Educación de la gestión del sector no se ha verificado en el análisis psicológico de los niños de lo que está pasando detrás de puertas cerradas, y para examinar si la capacidad intelectual de los niños con el procedimiento adecuado. Incluso teniendo en cuenta las instrucciones para revisar el sistema cuando se trata de la medición, resultados distorsionados se presentó la evidencia. El tribunal falló en contra de la realización de las pruebas llamadas. Comité de Expertos sobre el mantenedor de la KLIK-et y en la Comisión de Expertos Condado violento. Cada acusado obligada a cesar la infracción en los tribunales.
La demanda de interés público en 2010, la Fundación Probabilidad para Niños y el Centro Internacional para los Derechos European Roma puso en marcha, ya que, de acuerdo a una encuesta realizada en 2003 en el condado 98% de los niños gitanos estaban en escuelas y clases especiales. La clasificación como deshabilitada en los pares principales szegregációjukat sirve, de acuerdo con la aplicación.

Népszabadság también nos recuerda casi un año para continuar las negociaciones formales con la Comisión Europea, el gobierno húngaro a la educación de Roma cumple con los requisitos de la UE establecidas por la ley. Al parecer, la junta de las preguntas y respuestas que aparecen en las reservas en Budapest no está satisfecho, porque hoy en día la felszólítólevél oficial el envío de un procedimiento de infracción puede iniciarse contra Hungría. Las fuentes dijeron que la junta directiva de la Comisión Europea durante sus investigaciones en muchos casos, experimentó las instituciones educativas húngaros mantenedores cometen todo para desplazar a los niños romaníes en las escuelas regulares. La incomprensión en Bruselas por el hecho de que el Estado húngaro por qué no hay sanciones en los casos de discriminación abierta. recomendaciones de política económica, publicado la semana pasada en la UE de “gobierno”, se quejaron de la falta de una estrategia independiente para la promoción de la educación inclusiva.

Fuente: referéndum online.hu

Leave a Reply 194 megnézve, 1 alkalommal mai nap |