< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Mészáros Lőrinc embere viheti a brókerbotrány maradékaként maradt hoteleket

| Mobile | RSS

Mészáros Lőrinc embere viheti a brókerbotrány maradékaként maradt hoteleket

2016. május 26. | hozzászólás | Közélet

Mészáros Lőrinc embere viheti a brókerbotrány maradékaként maradt hoteleket
fecsego_avatar1
Isten áld meg a www.fecsego.eu nemzetközi hírportált és óvja Magyarországot!

Csík Zoltán Mészáros Lőrinc bizalmi embere, több Mészáros-érdekeltségben is vezető pozíciókat tölt be, de ő az egyik összekötő kapocs az OTP-s hitelekből is finanszírozott Mészáros-cégbirodalom és a szintén közbeszerzés-milliárdos Duna Aszfalt csoport között. A Figyelő cikke szerint a volt gyilkossági nyomozó Csík mostanában több nagy vidéki hotel körül is bebukkant, ami összefügghet azzal, hogy erre a területre rengeteg uniós forrás fog zúdulni a közeljövőben.

Hol bukkant fel Csík?

Saliris Resort (Egerszalók)

A négycsillagos hotel az Event-Immo Kft-hez kerülhet a heol.hu szerint. Ebben a cégben Csík – a Scentrum nevű cégen keresztül – résztulajdonos.

Lifestyle Hotel Mátra (Mátraháza)

Ez a hotel korábban a Quaestor-csoporté volt (ez volt a bűnszervezet legértékesebb vagyoneleme), most bűnügyi zár alatt van. De 2016 április 16. óta az Event-Immo üzemelteti, így jó pozícióból várhatja az esetleges értékesítését.

Holiday Resort Kreischberg-Murau (Murau, Ausztria)

Ez a Buda-Cash korábbi tulajdonosi körének, többek között az azóta vádlott Pintér Zoltánnak az érdekeltségébe tartozott, az Opimus (korábban Phylaxia) Nyrt. része. Csík ebben a cégben is megjelent.

Érdekessé teszi, hogy a Buda-Cash-es tulajdonosok után a Kajmán Szigetekről (Cariati Holding Ltd., 24,54 százalék) és Nigériából (TAC Investment Ltd, 15,86 százalék) érkeztek tulajdonosok, az ő valódi kilétüket nem ismerni. De beszállt egy megyei fideszes politikusokat tömörítő kft is, a Status Capital, és idén február-márciusban a cég tőzsdei árfolyama meg-két-és-fél-szereződött.

Az Opimus egyébként elég szerteágazó cég. Van mezőgazdasági része (a békés megyei Hidasháti és Csabatáj, itt is megjelentek Mészárosék), győri építőipari része (Euró Generál, itt Csík mellett a Mészáros családi, a Fejér-B.Á.L. ügyvezetője, Schmidt Zoltán is cégvezető), sőt, sajtórésze is (ez a most létrehozott Opimus Press, ami nagyon készülhet valamire, például valahogyan be tudott vonni forrást mintegy hatmilliárd forint értékben, kötvény-kibocsátással).

A 168 óra közben óvatosabban arról ír, hogy

19 Hunguest hotel

is Mészáros-érdekeltséggé válhat a közeljövőben.

(Figyelő)
forrás:444.hu

Leave a Reply 88 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: