< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: “Európa új nyomortábora” – Magyarországgal foglalkozik a Spiegel Online((( “Nuevo campo de la miseria de Europa” – se ocupa de Hungría Spiegel Online

| Mobile | RSS

“Európa új nyomortábora” – Magyarországgal foglalkozik a Spiegel Online((( “Nuevo campo de la miseria de Europa” – se ocupa de Hungría Spiegel Online

2016. május 27. | hozzászólás | Fecsegő hírek

“Európa új nyomortábora” – Magyarországgal foglalkozik a Spiegel Online

fecsego_avatar1

Isten áldja meg a www.fecsego.eu nemzetközi hírportált és óvja Magyarországot!

A balkáni migrációs útvonal egyáltalán nincs lezárva, menekültek ezrei ragadnak a szerb-magyar határnál – írta riportjában a német lap. Az erről szóló mti-tudósítás némileg kiegészítésre szorul.

A Spiegel Online a röszkei tranzitzónáról közölt riportot, melyről az mti is beszámol.

A magyar-szerb határ: Európa új nyomortábora című írásában a szerző, Keno Verseck kiemelte, hogy a balkáni migrációs útvonal “egyáltalán nincs lezárva: az utóbbi hetekben menekültek ezrei érkeztek a magyar-szerb határhoz, és nem jutnak tovább”.

A többi között kifejtette, hogy néhány hete a “tömeges tolongás” jellemző a röszkei tranzitzónára, és a magyar hatóságok “nem tudnak, vagy nem akarnak” úrrá lenni a helyzeten

A bírálatokkal kapcsolatban Kovács Zoltán kormányszóvivő a lapnak azt mondta, hogy “Magyarország betartotta és betartja a nemzetközi jogot és az EU-s jogot”.

És ami kimaradt

Az MTI híre mindössze ennyit közöl a riportból, melyben megszólal egy afgán középosztálybeli család, amely a Talibán kegyetlenkedései miatt indult útnak, Pardavi Márta, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke és Kovács Tímea ügyvéd, aki már régóta segíti a menedékkérőket a kérelmük benyújtásában.

© MTI / AP / Darko Vojinovic

Míg a kormány a kerítés létesítésekor azt ígérte, hogy a hozzáférés a tranzitzónához problémamentes lesz, jelenleg egy nap legfeljebb 15-20 embert engednek be. Mint a lap tudósítója írja, önkényesen kiválasztott időpontban, nehezen átlátható kritériumok alapján szólítják be néhányukat. Bár a BÁH szerint a kisgyerekes családokat előnyben részesítik, ez nem látszik az ilyen hátterű családok ügyének intézésén. A röszkei sátortábor ugyanis tele van ilyen családokkal, jónéhányuk viszont már egy hónapja vár a döntésre.

A tranzitzónában nincs vécé, nincs orvosi ellátás, és csak egyetlen vízvezeték van két csappal. Naponta egyszer osztanak ásványvizet, kenyeret és halkonzervet. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) a munkatársai, valamint magyar és szerb civil aktivisták hoznak a menekülteknek vitamintartalmú élelmiszert, bébiételt, pelenkát, gyógyszereket és takarót. Épp csak a magyar határőrizet enged korlátozott hozzáférést a tranzitzónához.

AZ UNHCR nem adhat se kis, se nagy sátorokat, és minden nap tárgyalás tárgya, hogy milyen segélycsomagokat hozhatnak magukkal. Az ENSZ menekültügyi szervezete és a Magyar Helsinki Bizottság is úgy látja, hogy a magyar állam szándékosan nem javít a körülményeken, hogy a menedékkérőket elriassza a belépéstől, ezzel is azt üzenve: “menjetek máshová, nem kelletek!”

Kovács Tímea ügyvéd logikátlan és abszurd helyzetről beszél. Miközben a kormány azt hangoztatja, hogy harcol az illegális határátlépés ellen, maga teremt olyan körülményeket a legálisan menedékért folyamodók számára, hogy azok inkább vállalják az illegális határátlépést. A riportban megszólaló értelmiségi család is azt fontolgatja, hogy mégis érdemes talán beszökni Magyarországra, és nem sárban és szemétben várakozni heteket, hogy beengedjék őket.

Az mti hírébe ezen a ponton lehet visszalépni: A bírálatokkal kapcsolatban Kovács Zoltán kormányszóvivő a lapnak azt mondta, hogy “Magyarország betartotta és betartja a nemzetközi jogot és az EU-s jogot”.

forrás:hvg.hu

“Nuevo campo de la miseria de Europa” – se ocupa de Hungría Spiegel Online

 fecsego_avatar1

Que Dios bendiga y proteja el portal de noticias internacionales www.fecsego.eu Hungría!

La ruta de migración de los Balcanes absolutamente no está cerrada, miles de refugiados atrapados en la frontera entre Serbia y Hungría – escribió un informe en el diario alemán. MTI informa al respecto se debe ampliar un poco.

El informe de Spiegel Online publicada en el tranzitzónáról Röszke, de los cuales MTI también informó.

La frontera entre Hungría y Serbia: Europa imponiendo nuevo campo de la miseria por el autor, Keno VERSECK señaló que las rutas de migración de los Balcanes ‘no es en absoluto completados en las últimas semanas, miles de refugiados de la frontera entre Hungría y Serbia, y que siguen “.

Entre los otros que ha explicado que hace unas semanas una “fiebre de masas” típico de la zona de tránsito Röszke, y las autoridades húngaras “no pueden o no quieren” superar la situación

Con respecto a las críticas que alegan la portavoz del Gobierno Zoltan Kovacs dijo que “Hungría ha cumplido y cumplir con el derecho internacional y la legislación de la UE.”

Y que se ha perdido

Las noticias MTI era todo lo que se comunica, a partir de un informe, que sonará una familia de clase media de Afganistán, que zarpó Pardavi Marta, la húngara Helsinki Comisión Co-Presidente y abogado Kovacs Timea debido atrocidades talibanes, que durante mucho tiempo han estado ayudando a los solicitantes de asilo de su presentación de solicitudes.

© MTI / AP / Darko Vojinovic

Si bien el gobierno ha prometido la cerca cuando se establece que el acceso a la zona de tránsito será sin problemas, ahora vamos en no más de 15-20 personas al día. Sobre la base de algunos de ellos denominado como corresponsal escribe el periódico, fecha elegida arbitrariamente, criterios poco transparentes. Aunque la OIN, de acuerdo a las familias con niños pequeños prefieren, no parece a cuestiones tales antecedentes familiares. Röszke El campo de la tienda está llena de estas mismas familias, sin embargo, tenían varios meses de espera para una decisión.

La zona de tránsito no es higiénico, sin asistencia médica, y el único suministro de agua tiene dos pasadores. Una vez dividido en agua mineral, pan y pescado en lata por día. El Alto Comisionado de la ONU para los Refugiados (ACNUR) para su personal, así como el húngaro y activistas de la sociedad civil serbias llevan a los refugiados alimentos que contienen vitamina, comida para bebés, pañales, medicinas y mantas. En los controles en las fronteras húngaras sólo permiten un acceso limitado a la zona de tránsito.

ACNUR no puede proporcionar ninguna tienda de campaña pequeña ni grande con, y el objeto del juicio todos los días, ¿cómo pueden los paquetes de ayuda con ellos. La agencia de refugiados de la ONU y el Comité Helsinki de Hungría también considera que el gobierno húngaro deliberadamente no mejoró las circunstancias, para disuadir a los solicitantes de asilo de entrar, por lo que üzenve “ir a otro lugar, usted no tiene que hacerlo!”

abogado Timea Kovacs habla situación ilógica y absurda. Mientras que el gobierno insiste en que la lucha contra el cruce ilegal de la frontera, va a crear un entorno legal para los solicitantes de asilo para llevar a cabo más de su cruce ilegal de fronteras. En el informe sonar una familia intelectual también está considerando si vale la pena tal vez beszökni Hungría, el barro y la basura, no esperar semanas a que se abra ellos.

MTI noticias de este punto se puede dar un paso atrás: Con respecto a las críticas que alegan la portavoz del Gobierno Zoltan Kovacs dijo que “Hungría ha cumplido y cumplir con el derecho internacional y la legislación de la UE.”

Fuente: hvg.hu

Leave a Reply 152 megnézve, 1 alkalommal mai nap |