< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Tagadták, de végül csak megadóztatják az önkormányzatokat Palkovicsék

| Mobile | RSS

Tagadták, de végül csak megadóztatják az önkormányzatokat Palkovicsék

2016. május 28. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Tagadták, de végül csak megadóztatják az önkormányzatokat Palkovicsék

fecsego_avatar1

Isten áldja meg a www.fecsego.u nemzetközi hírportált és óvja Magyarországot!

Beigazolódni látszik az önkormányzatok gyanúja; a kormány több mint 27 milliárdot vonna el a településektől közvetlen támogatás-csökkentéseken keresztül, hogy fedezni tudják az iskolák totális államosításának költségeit. Palkovicsék korábban állították, az önkormányzatoknak nem kell majd fizetniük az állami működtetésbe vett iskolák után.

Meglépte azt a kormányt, amit az iskolák totális államosítása kapcsán már egy korábbi cikkünkben is előrevetítettünk: szolidaritási hozzájárulást, vagyis egyfajta adót vetne ki a kormány az önkormányzatokra jövőre, hogy fedezni tudja az iskolák totális államosítását.

Mint ismert, nemrég jelentették be a Köznevelési Kerekasztalon, hogy 2017-től a fenntartása mellett az iskolák üzemeltetése is állami kézbe kerül. A Világgazdaság értesülései szerint erről az Országgyűlés Költségvetési bizottságának pénteki ülésén volt szó.

Palkovics László a hvg.hu kérdésére korábban azt mondta, az iskolák teljes államosítása után az önkormányzatoknak már nem kell hozzájárulást fizetniük a működéshez.

forrás:hvg.hu

Leave a Reply 153 megnézve, 1 alkalommal mai nap |