< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Foci Eb: Angol és orosz szurkolók ellen tervez merényletet az ISIS?

| Mobile | RSS

Foci Eb: Angol és orosz szurkolók ellen tervez merényletet az ISIS?

2016. május 30. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Foci Eb: Angol és orosz szurkolók ellen tervez merényletet az ISIS?

Salah Abdeslam gépében találtak támadásra utaló adatokat

Az orosz és az angol szurkolók ellen tervezhet az Iszlám Állam nevű terrorszervezet bomba- és vegyifegyvertámadást a júniusban kezdődő franciaországi Európa-bajnokságon a párizsi és brüsszeli merényletek egyik szervezője, Salah Abdeslan számítógépében talált adatok szerint.

angol szurkolók reuters lead

A The Sun – a legnagyobb példányszámú brit tömeglap – brit biztonsági és kormányzati forrásai szerint a francia és a belga vizsgálati hatóságok a laptopban lelt információkból arra következtetnek, hogy a terrorcsoport mindenekelőtt a Marseille-ben június 11-én esedékes angol-orosz mérkőzés szurkolói elleni merényletre készült.

A lapnak név nélkül nyilatkozó brit illetékesek szerint a számítógépes adatokban drónokról is szó esik, és a biztonsági szakértők a beszámoló szerint attól tartanak, hogy az Iszlám Állam akár vegyi fegyvereket is bevethet a nézők ellen a stadion fölé irányított repülő szerkezetekről.

A laptopból kinyert információkból arra is lehet következtetni, hogy a dzsihadista csoport öngyilkos merényletekkel vagy automata fegyverekkel végrehajtott támadásokat is tervezhet a szurkolók ellen, nem feltétlenül a stadionban és a környező biztonsági zónában, hanem Marseille szórakozó negyedeiben, ahol az angol szurkolók a mérkőzés előtt várhatóan nagy számban összegyűlnek majd.

A The Sun idézi a belga biztonsági szolgálatok egy illetékesét, aki szerint a laptopban talált célpontlista elején szerepel Marseille óvárosi kikötői negyede.

Salah Abdeslam az egyetlen életben maradt tagja annak a dzsihadista csoportnak, amely 130 emberrel végzett a november 13-án elkövetett párizsi merényletsorozatban.

forrás:magyar hírlap.hu

Leave a Reply 335 megnézve, 1 alkalommal mai nap |