< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Nézeteltérés Sewall: Aggasztók a konspirációs elméletek))) désaccord Sewall: préoccupé par les théories du complot

| Mobile | RSS

Nézeteltérés Sewall: Aggasztók a konspirációs elméletek))) désaccord Sewall: préoccupé par les théories du complot

2016. május 30. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Nézeteltérés
Sewall: Aggasztók a konspirációs elméletek

„Sok olyan terület van, ahol nem egyezik a magyar és az amerikai, illetve transzatlanti közösség képviselőinek álláspontja”

fecsego_avatar1


Isten áldja meg a www.fecsego.eu nemzetközi hírportált és óvja Magyarországot!

szerző:Győr Ágnes

Sarah Sewallnek kemény tárgyalásai voltak a kormánnyal
Fotó: Béres Attila / Magyar Nemzet

Sok ponton van nézeteltérés Budapest és Washington között elsősorban azoknak a változtatásoknak a megítélésében, amelyeket a magyar kormány a fékek és ellensúlyok rendszerén hajtott végre – többek közt erről beszélt lapunknak Sarah Sewall, az Egyesült Államok külügyminisztériumi államtitkára. A Budapestre látogató diplomata arra a kérdésre, hogy a demokrácia védelme és a belpolitikába való beavatkozás közt hol a határ, leszögezte: Washington a demokratikus folyamatok megerősödését támogatja, és sohasem konkrét szereplőket.

Trócsányi László igazságügyi miniszterrel, a humántárca államtitkár-helyettesével is találkozott Sarah Sewall, aki 2011 óta az amerikai kormány legmagasabb rangú képviselőjeként látogatott hazánkba. A civil biztonsági, demokráciaügyi és emberi jogi államtitkár lapunknak elmondta, a kormány képviselőivel folytatott eszmecsere őszinte, ugyanakkor helyenként kemény hangvételű tárgyalás volt. Hozzátette, lehetősége volt mindkét félnek részletesebben kifejteni több kérdésben is az álláspontját, véleménye szerint azonban sok olyan terület van, ahol nem egyezik a magyar és az amerikai, illetve a magyar és a transzatlanti közösség képviselőinek álláspontja. Ezeket firtató kérdésünkre Sarah Sewall azokról a változtatásokról beszélt, amelyeket a magyar kormány az elmúlt években itthon a fékek és ellensúlyok rendszerében vitt véghez.

Lapunknak az államtitkár nyomatékosította: aggasztónak tartja, amikor amerikai vagy transzatlanti államok teljesen átlátható lépéseit, vagy a civil szféra megerősödését minden alapot nélkülöző konspirációs elméletekkel igyekeznek megmagyarázni. Nemtetszését fejezte ki többek közt azon állítások kapcsán is, amelyek Barack Obama amerikai elnök kijelentései nyomán fogalmazódtak meg egyes magyar politikusok részéről. (Nemrég Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt a kormányinfón, hogy Barack Obama érdekében áll a menekültek betelepítése Európába, ebben pedig Soros György az amerikai elnök fő zászlóvivője – a szerk.).
Sajtószabadság és igazságszolgáltatás a terítéken

Ismert, csütörtökön már a magyar kormány képviselőivel való találkozás után az államtitkár a Magyar Újságírók Országos Szövetségének székházában mondott diplomatikus hangvételű, de tartalmában nagyon kritikus beszédet a hazai demokrácia helyzetéről. Sarah Sewall megemlítette többek közt a sajtószabadság és a független igazságszolgáltatás elé gördített akadályokat, nyomatékosítva, „nem hat a meglepetés erejével, hogy amikor antidemokratikus erők hatalmuk konszolidációjára törekszenek, és el akarják kerülni a felelősségre vonást, gyakran veszik célba a független médiát és a fékek és ellensúlyok rendszerének más pilléreit”.

Azokra a kritikákra, hogy a demokratikus értékek melletti kiállás Magyarországon Amerika részéről a magyar belügyekbe való beavatkozásnak tűnhet, Sarah Sewall a Magyar Nemzetnek leszögezte: megérti, hogy ellenérzést kelt egyesekben, hogy az Egyesült Államok kívülről támogat egy bizonyos eszmét, Washington azonban sohasem konkrét szereplők, hanem a demokratikus folyamatok támogatása, a demokratikus értékek megerősítése mellett köteleződik el. Céljuk elmondása szerint, hogy az állampolgároknak egy mindenki számára egyenlő módon hozzáférhető rendszeren keresztül lehetőségük legyen saját környezetükben politikai tényezőkké válni. Arra a felvetésre, hogy Magyarországon a demokrácia állapotát Washington mintha közelebbről figyelné és szigorúbb mércével mérné, mint más, ember jogi szempontból aggályosabb bizonyítvánnyal rendelkező államok esetén, Sarah Sewall azt válaszolta: akik így érzik, azoknak azt ajánlja, hogy alaposan tanulmányozzák át az Egyesült Államok által évente kiadott emberi jogi jelentéseket. A különböző országokhoz fűzött megállapítások összehasonlításával ugyanis megbizonyosodhatnak arról, nem igaz, hogy az Egyesült Államok egy-egy országot külön kiválaszt. A 2015-ös emberi jogi jelentés Romániára vonatkozó része például szól a korrupció, a jogállamiság és az antiszemitizmus problémájáról, és megemlíti a roma, a magyar és a csángó kisebbségek jogainak érvényesülésével kapcsolatos aggodalmakat is.
Hamis egyenlet

Az államtitkárt – akinek portfóliójához többek közt a terrorizmus elleni fellépés és a radikalizálódás megfékezése is hozzátartozik – a sajtószabadság kapcsán arról kérdeztük, miként lehet fenntartani az egészséges információáramlást olyan időszakban, amikor a terrorfenyegetettség szintje látszólag magas. Sarah Sewall szerint ez olyan kérdés, amellyel az Egyesül Államok is többször szembesült történelme során, és a saját biztonsági jogszabályainak átalakításánál a viták homlokterébe kerültek a sajtó működésén túlmutató adatvédelemmel kapcsolatos kérdések. Idővel azonban szerinte megtanulták, miként lehet tiszteletben tartani a kormány tevékenységére vonatkozó kritikát, és azt elválasztani a biztonsági kockázatot jelentő közlésektől. Sarah Sewall szerint ez a kettő Magyarországon gyakran úgy tűnik, mintha összemosódna. Hozzátette, nemcsak Magyarországon, hanem sok más államban is tapasztalta, hogy a kormány igyekszik saját támogatása és a biztonság megőrzése közé egyenlőségjelet tenni. Ez azonban egy hamis egyenlet – nyomatékosította. Kérdésünkre, hogy Edward Snowden vagy Julian Assange tevékenysége az amerikai álláspont szerint ez esetben egyértelműen átlépte-e a kritikus határt, az államtitkár nem kívánt válaszolni. A nagykövetség sajtóreferense azonban hozzátette, hogy az amerikai kormány nem kommentál folyamatban lévő nyomozásokat és jogi eljárásokat.

Az Egyesült Államok külügyminisztériumi államtitkára egyébként ellenzéki politikusokkal (a nagykövetségen lefolytatott beszélgetésünk előtt nem sokkal például Mesterházy Attila volt MSZP-elnököt és Fodor Gábort láttuk távozni az épületből – a szerk.) a Társaság a Szabadságjogokért nevű szervezet és a Századvég Alapítvány képviselőivel, valamint roma képviselőkkel és vallási vezetőkkel is megbeszéléseket folytatott.

forrás:mno.hu

désaccord
Sewall: préoccupé par les théories du complot

“Il y a beaucoup de domaines dans lesquels ne correspondent pas à la position des représentants de la communauté hongroise et des États-Unis et de trans-atlantique”

 fecsego_avatar1


Que Dieu bénisse et protège www.fecsego.eu portail de nouvelles international Hongrie!

Auteur: Agnes Gyor

Sarah Sewall étaient d’âpres négociations avec le gouvernement
Photo: Attila Beres / Magyar Nemzet

Il y a beaucoup de points de désaccord entre Washington et Budapest, en particulier des changements dans la perception de laquelle le gouvernement hongrois a mis en place un système de freins et de contrepoids – y compris ce journal parlé de Sarah Sewall, le Secrétaire d’Etat américain pour les affaires étrangères. Le Budapest diplomate visite lorsqu’on lui a demandé d’entre protection et intervention dans la politique intérieure où la démocratie à la limite, a précisé que Washington soutient le renforcement du processus démocratique et des acteurs jamais spécifiques.

Laszlo Trócsányi ministre de la Justice, Ministère de la Secrétaire d’État adjoint humain a également rencontré Sarah Sewall, qui depuis 2011 est le gouvernement américain de plus haut rang en tant que représentant de notre pays visité. La sécurité civile, la démocratie et les droits de l’homme des affaires, a déclaré le secrétaire d’Etat à notre journal, l’échange de vues avec des représentants du gouvernement honnête, mais parfois, il était ton dur des négociations. Il a ajouté que les deux parties ont eu l’occasion d’expliquer en détail sa position sur un certain nombre de questions, cependant, estime qu’il existe de nombreux domaines où ils ne correspondent pas avec le hongrois et des États-Unis, ainsi que la Hongrie et la position transatlantique des représentants de la communauté. Ce sont nos questions portant sur Sarah Sewall des changements a parlé par le gouvernement hongrois au cours des dernières années, tant à la maison dans le système de freins et de contrepoids est accompli.

Secrétaire d’Etat a souligné ce journal: est concerné, quand il est entièrement étapes transparentes des Etats américains ou transatlantiques ou de la société civile en renforçant toutes les théories du complot non fondées tentent d’expliquer. Il a été bouleversé entre autres, également en relation avec les allégations, qui ont été établis certains politiciens hongrois réveillent des déclarations du président américain Barack Obama. (Récemment, le Premier ministre János Lázár Opportunities Le ministre en chef a parlé de la kormányinfón que l’intérêt de Barack Obama pour régler les réfugiés vers l’Europe, cela est George Soros, le porte-étendard principal présidentielle américaine – ed.).
liberté de la presse et de la justice ont cherché sur

Il est déjà connu jeudi après une rencontre avec des représentants du gouvernement hongrois, le secrétaire d’État de l’Association des journalistes hongrois siège dit d’un ton diplomatique, mais le contenu est un discours très critique sur l’état de la démocratie en Hongrie. Sarah Sewall mentionné, entre autres laminés à la liberté de la presse et un obstacles judiciaires indépendants, soulignant, «ne pas agir comme une surprise que lorsque les forces antidémocratiques de la consolidation de la puissance cherchent et veulent éviter la mise en accusation, cible souvent les médias indépendants et les freins et contrepoids autres piliers du système “.

Pour les critiques qui se tiennent aux valeurs démocratiques en Hongrie pour l’Amérique aux affaires intérieures de la Hongrie interférence peut sembler, Sarah Sewall Magyar Nemzet a clairement indiqué que comprend le ressentiment fourni certains aux Etats-Unis de l’extérieur pour soutenir une idée particulière à Washington, cependant, est jamais des acteurs spécifiques, mais il s’engage à soutenir les processus démocratiques, en plus de renforcer les valeurs démocratiques. Leur but, selon lui, que les citoyens ont la possibilité de devenir des facteurs politiques qui contribuent à leur environnement par le biais d’un système accessible à tous. Pour l’idée que la démocratie hongroise, État de Washington en tant que plus proche et regarder des normes plus strictes pour mesurer que les autres cas, l’état aggályosabb personne légalement certifié, Sarah Sewall dit, afin qu’ils puissent sentir leur recommande un examen approfondi des Etats-Unis rapports sur les droits de l’homme émis chaque année par. Explications de différents pays en comparant les résultats peuvent être assurés que la même chose est pas vrai que les Etats-Unis est séparément une sélectionnée pays. par exemple pour la Roumanie fait partie du rapport sur les droits de l’homme en 2015 au sujet de la corruption, la primauté du droit et le problème de l’antisémitisme et a mentionné les Roms, les préoccupations concernant l’application des droits des minorités hongroise et csangos.
fausse équation

Le secrétaire d’Etat – dont le portefeuille d’inclure la lutte contre le terrorisme et la radicalisation curb il appartient – par rapport à la liberté de la presse, nous avons demandé comment maintenir un flux sain de l’information à un moment où le niveau de menace terroriste semble élevé. Sarah Sewall, cela est un problème dans lequel les États-Unis ont à plusieurs reprises face à son histoire, et sa conversion de la législation propre en matière de sécurité des différends avant-garde sur les questions de protection des données ont été au-delà du fonctionnement de la presse. Au fil du temps, cependant, selon lui, ils ont appris à respecter la critique pour les activités du gouvernement, et un risque de sécurité distincte de la divulgation. Sarah Sewall, ce deux en Hongrie semble souvent comme flou. Il a ajouté, non seulement en Hongrie, mais aussi dans de nombreux autres Etats ont également constaté que le gouvernement tente de préserver et de soutenir leur propre sécurité entre equate. Mais ceci est une fausse équation – soulignée. Lorsqu’on lui a demandé à Edward Snowden et les activités de Julian Assange, selon la position des États-Unis dans ce cas clairement franchi le seuil critique, le secrétaire d’État ne veut pas répondre. Cependant, l’ambassade officier de presse a ajouté que le gouvernement américain ne se prononce pas sur les enquêtes et des poursuites judiciaires.

Le Secrétaire du Département d’Etat américain de l’État autrement politiciens de l’opposition (l’ambassade peu exemple, Attila Mesterházy était président MSZP Fodor Gábor vu quitter le bâtiment en face de notre conversation menée – ndlr). L’organisation de la Société et Civil Liberties Union de la Fondation ‘appelés représentants ainsi que les représentants des Roms et les chefs religieux ont également eu des entretiens.

Source: mno.hu

Leave a Reply 142 megnézve, 1 alkalommal mai nap |