< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Nem adnak nyugtát a masszőrök

| Mobile | RSS

Nem adnak nyugtát a masszőrök

2016. május 31. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Nem adnak nyugtát a masszőrök

fecsego_avatar1

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó, nagyon jó

Tizenhat hónap alatt ezer esetben vizsgálta az adóhivatal a masszőröket, a szoláriumokat, a fürdőket és a fogyasztószalonokat. A különféle szabálytalanságok miatt több mint 170 millió forint büntetést szabott ki, a legtöbbször a nyugta hiányzott – írja a Magyar Idők.
Kis Péter András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szóvivője a napilap kérdésére elmondta: tavaly 750 alkalommal végzett különféle ellenőrzéseket a NAV, idén május közepéig pedig majdnem háromszáz további vizsgálat fejeződött be.

A kép illusztráció. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A tavalyi hatósági eljárások körülbelül egyötödében akadt kisebb vagy nagyobb probléma, idén viszont már négyből egy esetben vonták kérdőre az érintett szolgáltatót.

A szóvivő szerint a legnagyobb gond továbbra is az volt, hogy a masszírozást, fogyasztást, barnítást, feltöltődést kínáló vállalkozás nem adott nyugtát. Tíz szabályszegést feltáró ellenőrzésből négynél volt ez a probléma.

Emellett gyakorta akadtak gondok a különféle nyilvántartásokkal, máskor bizonyos adatok közléséről feledkezett meg az adott vállalkozás, megint máskor pedig a feketén foglalkoztatott alkalmazottak miatt szabott ki bírságot a NAV.

forrás:híradó.hu

Leave a Reply 521 megnézve, 1 alkalommal mai nap |