< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Magyarország aranyérmes az uniós pénzek lenyúlásában/// Hongrie médaille d’or pour les fonds lenyúlásában UE

| Mobile | RSS

Magyarország aranyérmes az uniós pénzek lenyúlásában/// Hongrie médaille d’or pour les fonds lenyúlásában UE

2016. június 1. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Magyarország aranyérmes az uniós pénzek lenyúlásában

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

Isten áldja meg a www.fecsego.eu nemzetközi hírportált és óvja Magyarországot!
Magyarország dobogós azon a listán, amely azt mutatja, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) tavaly hány vizsgálatot indított az uniós pénzek felhasználásával kapcsolatban, abban pedig különösen jól (illetve rosszul) állunk, hogy hány esetben javasoltak visszafizetési kötelezettséget a vizsgálatok végén.

Az összesített listán Románia és Bulgária után a harmadikok vagyunk – írta a hvg.hu.

Romániában és Bulgáriában azért sok az eset, mert az összesítésben még benne vannak azok az elhúzódó SAPARD programok is, amelyek az uniós csatlakozás előtt segítették a két országot a mezőgazdaság fejlesztésében és az egységes közösségi piachoz való felkészülésben.

Ha azt nézzük, hogy SAPARD nélkül melyik ország kapta a legtöbb megállapítást (azaz pénz-visszafizetési kötelezettségre vonatkozó javaslatot Brüsszel felé) az OLAF-tól, akkor Magyarország 14 esettel aranyérmes, Románia a második 12, és Bulgária a harmadik 10 esettel.

Az OLAF éves jelentése több esettanulmányt is bemutat, konkrét cégnevek vagy projektek nélkül. A csalás elleni brüsszeli szervezet egy magyar esetet is idéz, amelyben egy ipari beruházásnál az uniós pénzeket jogtalanul használták fel. Ebben a beruházáshoz a gépeket egy olyan beszállítótól vették meg, amely egy ázsiai cég leányvállalata volt, de a valóságban a támogatást lehívó magyar társaság befolyása alatt állt.

A gépek árát alaposan felnyomták, a berendezések ráadásul használtak voltak, és ezt úgy akarták eltitkolni, hogy a sorozatszámukat meghamisították. A használt gépek valódi eredetét végül az olasz hatóságok segítségével sikerült beazonosítani. A magyar hatóságok 2,2 millió euró visszaszerzésén dolgoznak, per is indult az ügyben, a projekt maradék 2,1 millió eurós támogatását pedig természetesen már nem hívták le.

Az OLAF nyomozások az elmúlt évben elég sokszor felbukkantak, szó volt többek között arról, hogy Tiborcz István volt cégének, a közvilágítási tendereket sorra nyerő Eliosnak az ügyében is vizsgálódtak, de durva rendellenességeket találhattak az V. kerületi Város Szíve Programnál is, mert a magyar legfőbb ügyésznek, illetve az Európai Bizottságnak is azt javasolták, hogy tegyenek lépéseket az ügyben.

forrás:hír24.hu

Hongrie médaille d’or pour les fonds lenyúlásában UE

[Caption id = “attachment_76574” align = largeur “de AlignLeft” = “150”] pays 1OO de www.fecsego.eu, sur tous les continents www.fecsego.eu 1OO pays sur tous les continents [/ caption]

Que Dieu bénisse et protège le portail de nouvelles international www.fecsego.eu Hongrie!
podium en Hongrie sur la liste, ce qui montre que l’Office européen de lutte antifraude (OLAF) l’an dernier, le nombre d’enquêtes sur l’utilisation des fonds de l’UE, qui est particulièrement bien (ou mal), nous sommes, combien de cas ont été proposés obligation de remboursement à la fin des essais.

La liste globale après la Roumanie et la Bulgarie sont en troisième lieu – par le hvg.hu.

Roumanie et la Bulgarie parce que beaucoup de cas, car ils sont inclus dans le total est toujours le programme SAPARD persistante, qui a aidé les deux pays et le développement du marché unique de l’UE en vue de l’agriculture avant de rejoindre l’UE.

Si l’on considère que, sans laquelle le pays a reçu SAPARD (c.-à-proposition financière pour l’obligation de remboursement en direction de Bruxelles) le plus déterminé à partir de l’OLAF, le cas de 14 d’or médaillé Hongrie, la Roumanie, la deuxième 12, troisième 10 et de Bulgarie.

rapport annuel de l’OLAF présente également un certain nombre d’études de cas, aucun nom d’entreprise ou de projets spécifiques. A Bruxelles, une organisation anti-fraude hongroise cite également les cas dans lesquels un projet industriel d’investissement pour les fonds communautaires indûment utilisé. Ceci est un investissement dans les fournisseurs de machines ont pris, ce qui était une filiale de la société en Asie, mais en réalité, l’aide était sous l’influence du hongrois société de sondage.

Le prix des machines soigneusement poussé les dispositifs ont été utilisés en plus, et qu’ils voulaient cacher le fait que le numéro de série a été forgé. La véritable origine des machines utilisées, puis par les autorités italiennes ont été identifiées. Les autorités hongroises travaillent à 2,2 millions d’euros visszaszerzésén, par un coup de pied hors le cas, le solde de 2,1 millions d’euros pour soutenir le projet, bien sûr, pas été annulée.

enquêtes de l’OLAF au cours des dernières années, bien souvent apparus, il a été, entre autres, que Stephen Tiborcz était ferme, les offres d’éclairage public dans la fente de la ligne Elios son cas aussi que nous avons examinés, mais des anomalies flagrantes pourraient trouver dans le programme Coeur Cinquième District Ville là, parce que la suprême hongroise procureur et la Commission européenne ont également recommandé que des mesures soient prises dans le cas.

Source: hír24.hu

Leave a Reply 109 megnézve, 1 alkalommal mai nap |