< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: Napkollektort feketén – NAV bűnügyi sajtóközlemény

| Mobile | RSS

Napkollektort feketén – NAV bűnügyi sajtóközlemény

2016. június 1. | hozzászólás | Nav

Napkollektort feketén – NAV bűnügyi sajtóközlemény

Napkollektort feketén

fecsego_avatar1
www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó, nagyon jó

Könyvelője segítségével huszonnégymillió forint áfát csalt el az olcsó napelemes rendszerek tervezésével és kivitelezésével foglalkozó gyulai cég ügyvezetője. A NAV pénzügyi nyomozói befejezték költségvetési csalás miatt folytatott nyomozást, és vádemelést javasolnak.

Az adórevizorok az EKÁER adatok elemzése során bukkantak egy olyan gyulai cégre, amely Belgiumból, Csehországból, Hollandiából, Németországból, és Angliából szerzett be termékeket, de külföldi beszerzéseit adóbevallásában nem szerepeltette. Internetes weboldalán olcsó napelemes rendszerek tervezését, telepítését hirdette és referencia munkákkal is büszkélkedett. Miközben a cég áfabevallásait nullás tartalommal nyújtotta be, egyik vevője pedig saját bevallásában feltüntette, hogy egy hónap leforgása alatt majd 75 millió forint értékben vásárolt tőle.

Az ügy felderítésébe a dél-alföldi pénzügyi nyomozók is bekapcsolódtak. Az ügyvezetőnél és a könyvelőnél tartott házkutatás, valamint a partnerek adatai alapján megállapították, hogy a cég huszonnégymillió forint általános forgalmi adót titkolt el. A nő bankszámláit, gyulai ingatlanát és az eljárás alatt kiskorú gyermekei nevére íratott ingatlanrészeit is zárolták, így a keletkezett kár teljes egészében megtérülhet.

Az ügyvezető hölgyet és könyvelőjét jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás miatt gyanúsítottként kihallgatták, és velük szemben vádemelést javasolnak a Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészségnél.

Barnáné Horváth Melinda százados

sajtóreferens

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága

Leave a Reply 2390 megnézve, 3 alkalommal mai nap |
Tags: