< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Romaügyek Saját szerződését cáfolja az Emmi/// Asuntos roma Mi contrato es refutada por Emmi

| Mobile | RSS

Romaügyek Saját szerződését cáfolja az Emmi/// Asuntos roma Mi contrato es refutada por Emmi

2016. június 4. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Romaügyek
Saját szerződését cáfolja az Emmi

fecsego_avatar1

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó, nagyon jó

Tagadja a tárca, hogy tovább pénzelnék a roma önkormányzatot, ám a megállapodásuk mást mutat

szerző:Horváth Csaba László
Balog Zoltán miniszter és Farkas Flórián, a roma önkormányzat volt elnöke a parlamentben. Védett személy?
Fotó: Nagy Béla / Magyar Nemzet

Bár az Emberi Erőforrások Minisztériuma részletfizetési megállapodásban garantálta az Országos Roma Önkormányzat számára, hogy nem állnak le a Híd a munka világába program kifizetései a szervezet 1,6 milliárd forintos adóssága ellenére, tegnap a tárca már letagadta, hogy lenne ilyen része az alkunak. Az ügyben hivatali visszaélés gyanúja miatt feljelentés született az V. kerületi ügyészségen.

Úgy tűnik, teljes fejetlenség lett úrrá az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi), mi-után tegnap már saját szerződéseiken sem tudtak kiigazodni a tárca munkatársai. Legalábbis erre utal az a sajtó-helyreigazítási kérelem, amit tegnap küldött lapunknak a Balog Zoltán vezette minisztérium. Ebben ugyanis az Emmi megcáfolná annak a részletfizetési megállapodásnak egyes pontjait, amit maga kötött az Országos Roma Önkormányzattal (ORÖ), és amelynek másolatát közérdekűadat-igénylésünk után lapunknak is elküldött.

Tegnap írtuk meg, hogy a cigány szervezetnek kirívóan méltányos feltételeket kínált a minisztérium. Méghozzá annak az 1,6 milliárd forintnak a visszafizetésére, amit a botrányos Híd a munka világába program szabálytalan pénzköltései miatt követel vissza a kormány az ORÖ-től. A májusban kötött szerződés szerint a roma önkormányzatnak a törlesztés első 11 hónapjában mindössze a teljes tartozás alig több mint 3 százalékát kell megfizetnie, összesen 55 millió forintot, azaz havonta ötmilliót. A tizenkettedik hónapban pedig a fennmaradó több mint másfél milliárd forintot egy összegben kell törlesztenie. De nem ez az egyetlen figyelemre méltó részlet az alku részletei között. Kiderült az is, hogy a megállapodás ötödik pontja alapján „a projekt (Híd a munka világába – a szerk.) további kifizetései a követelés teljes összegének megtérüléséig nem kerülnek felfüggesztésre”. Vagyis azután, hogy a minisztérium megállapította, hogy a programban semmilyen szakmai tevékenység nem folyt, és elállt a támogatási szerződéstől, úgy látszik, tovább fizetne a cigány szervezetnek.

A minisztérium szerint ugyanakkor mindez nem igaz. A részletfizetési megállapodásnak ellentmondva azt írták: az egykori Híd a munka világába felzárkóztatási program kapcsán kötött támogatási szerződés megszűnése okán további kifizetések semmilyen formában nem lesznek. Az ügyben többször kerestük az Emmi sajtóosztályát, ám a tárca munkatársai hónapok óta nem elérhetők. Arról érdeklődtünk volna náluk, hogy ha a felzárkóztatási programban további kifizetések nem lesznek, akkor az ORÖ-vel kötött alkuban miért szerepel az, hogy a projekt további kifizetéseit nem függesztik fel.

Cikkünk nyomán a fideszes Tényi István egyébként az előnytelen szerződés miatt hivatali visszaélés gyanújával tett feljelentést az V. kerületi ügyészségen. A Híd a munka világába program miatt tavaly május elején nyomozást rendelt el a Fővárosi Főügyészség jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúja miatt. A nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal folytatja ismeretlen személy ellen.

forrás:mno.hu

Asuntos roma
Mi contrato es refutada por Emmi

 fecsego_avatar1

www.fecsego.eu noticias internacionales es bueno, muy bueno

Se niega el ministerio de patrocinio aún más la autonomía Roma, pero el acuerdo es diferente

Autor: Laszlo Csaba Horváth
Ministro Zoltán Balog y Florian Farkas, ex presidente de la autonomía Roma en el parlamento. persona protegida?
Foto: Bela Nagy / Magyar Nemzet

Aunque el Ministerio de Recursos Humanos ha garantizado acuerdo de pago con el Nacional de Roma gobierno autónomo que no están disponibles fuera de los pagos puente al organismo mundial, a pesar del programa de trabajo de HUF 1,6 mil millones en la deuda, el ministerio ha negado ayer que sería una parte de la ganga. El caso de sospecha de abuso de denuncias oficiales nacidos en la oficina del fiscal Quinto Distrito.

Se ha informado de total anarquía reinaba en el Ministerio de Recursos Humanos (Emmi), después de que ayer, que ya son dueños de sus contratos no pudieron kiigazodni personal del ministerio. Al menos, esto se refiere a la aplicación de prensa de la rectificación se envió ayer a este diario que el ministerio dirigido por Zoltán Balog. De hecho Emmi contradice una serie de puntos en el acuerdo de pago a plazos, que a su vez está vinculada a la National Roma Autogobierno (ORO), y una copia de la cual después de las demandas de interés público de nuestros datos es enviado a este diario.

Ayer escribimos que la organización Roma sorprendentemente condiciones justas ofrecidos por el Ministerio. A saber, los 1,6 millones de florines para pagar lo que el escándalo de puente para exigir programa de trabajo del gobierno para el mundo del dinero del gasto irregular sobre el Oro. De acuerdo con el acuerdo en mayo con el Ayuntamiento de Roma en los primeros 11 meses de amortización de la totalidad de la deuda a pagar un poco más del 3 por ciento, con un total de 55 millones de HUF o cinco millones de dólares por mes. En el mes duodécimo, los restantes uno y medio millones de florines deben pagar en un solo pago. Pero este no es el único notables detalles del acuerdo en los detalles. Se observó también que en el marco del quinto punto del proyecto de acuerdo “(puente del mundo del trabajo – ed.) Otros pagos no se recuperarán cantidad total de la reclamación se suspende”. Es decir, después de que el ministerio encontró que el programa no realizó ninguna actividad profesional y se detuvo el acuerdo de subvención, al parecer, siguen pagando la organización gitana.

El ministerio, sin embargo, esto no es cierto. El acuerdo de pago a plazos contradiciendo escribieron el antiguo puente del mundo del trabajo debido a la terminación del contrato celebrado en cualquier forma no será pagos adicionales en relación con el programa de recuperación. El caso ha intentado en varias ocasiones Emmi departamento de prensa, pero el personal del ministerio puede no estar disponible durante meses. Habría preguntado acerca de ellos es que si el programa de convergencia, más pagos no será, entonces ligado con el ORO por eso que en el trato que los pagos adicionales para el proyecto no se suspende.

Este artículo es el Fidesz Tenyi Stephen contrato de otra manera desventajosa por sospechas de abuso de autoridad presentó una denuncia en la oficina del fiscal de distrito. El puente ordenó una investigación a principios del pasado mes de mayo debido a la Metropolitana Jefe de Procesamiento causando importantes pérdidas económicas debido a la sospecha de fraude financiero programa de trabajo mundial. La investigación realizada por la Administración Nacional de Impuestos y Aduanas continúa en contra de una persona desconocida.

Fuente: mno.hu

Leave a Reply 107 megnézve, 1 alkalommal mai nap |