< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: WHO Lehet, hogy mégis elhalasztják az olimpiát a zika-vírus miatt?//// OMS Peut-être qu’ils ont été reportées à cause du virus Zika Jeux Olympiques?

| Mobile | RSS

WHO Lehet, hogy mégis elhalasztják az olimpiát a zika-vírus miatt?//// OMS Peut-être qu’ils ont été reportées à cause du virus Zika Jeux Olympiques?

2016. június 4. | hozzászólás | Fecsegő hírek

WHO
Lehet, hogy mégis elhalasztják az olimpiát a zika-vírus miatt?

A WHO néhány napja még azt állította, nem kell elhalasztani az olimpiát, most viszont már nem ezt mondja.

Egy szakértői bizottság vizsgálja a WHO-nál, hogy tényleg jelent-e fenyegetést az olimpiára a zikavírus, illetve hogy el kell-e halasztani emiatt az olimpiát.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója szakértői bizottságot hívott össze annak megállapítására, hogy mekkora fenyegetést jelent az augusztusi, Rio de Janeiró-i olimpia számára a zikajárvány.

A múlt hónapban Jeanne Shaheen amerikai szenátor arra kérte a WHO főigazgatóját, Margaret Chant, hogy mérlegelje az ötkarikás játékok elhalasztását. Chan pénteki válaszlevelében arról tájékoztatta a politikust, hogy felkérte a zikajárvánnyal foglalkozó bizottságot a téma vizsgálatára.

A főigazgató hangsúlyozta: tökéletesen megérti Shaheen aggodalmait azzal kapcsolatban, hogy az olimpia felgyorsíthatná a zikavírus globális terjedését. Hozzátette: a bizottság tagjai hamarosan összeülnek, a megállapításaikat pedig azonnal nyilvánosságra fogják hozni.

Május végén tudósok és orvosok írtak egy levelet a WHO-nak, hogy a zikavírus miatt el kellene halasztani az idei olimpiát, a világszervezet hivatalos álláspontja akkor azonban még az volt, hogy nem indokolt az olimpia elhalasztása.

A szúnyogok által terjesztett – de szexuális úton is továbbadható – zikavírus elsősorban a terhes nőkre nézve jelent kockázatot, mert egyes esetekben kóros kisfejűséget okozhat a magzatnál, de más károsodást is kiválthat, például a felnőtteknél neurológiai bajokkal járhat, ilyen az idegeket károsító Guillain-Barré-szindróma. A megbetegedés fejfájással, lázzal, piros vagy fehér bőrkiütéssel, ritkábban izom- és ízületi fájdalommal járhat együtt.

Ezt felismerve a WHO február 1-jén globális egészségügyi vészhelyzetet hirdetett. Jelenleg Brazília a leginkább érintett ország, ott másfél millióra teszik a fertőzések számát. Több latin-amerikai országban az őszi időszak közeledtével és a moszkitók csökkenő száma miatt megcsappant ugyan az új fertőzések mennyisége, de vannak olyan országok, ahol a kór később ütötte fel a fejét – mint a Dominikai Köztársaságban vagy Guadelupe-on –, ahol éppen ellenkezőleg, egyre több a megbetegedés.

forrás:ma.hu

OMS
Peut-être qu’ils ont été reportées à cause du virus Zika Jeux Olympiques?

L’OMS a déclaré il y a quelques jours, pas besoin de reporter les Jeux Olympiques, mais maintenant ne peut pas dire.

Un groupe d’experts pour enquêter sur l’OMS que cela pose vraiment une menace pour la zikavírus Jeux Olympiques et qu’il devrait être reporté pour cette raison les Jeux Olympiques.

L’Organisation mondiale de la santé (OMS) Directeur général a convoqué un comité d’experts pour déterminer la taille d’une menace en Août, Jeux Olympiques de Rio de Janeiro pour zikajárvány.

Le mois dernier, le sénateur Jeanne Shaheen États-Unis ont demandé au Directeur général de Margaret Chan à envisager le report des Jeux Olympiques. La réponse de Chan vendredi a informé les politiciens que zikajárvánnyal a invité le Comité à examiner la question.

Le Directeur général a souligné que comprend parfaitement les préoccupations de Shaheen en ce qui concerne les Jeux olympiques pourraient accélérer la propagation mondiale de zikavírus. Il a ajouté que les membres du comité vont bientôt rencontrer, et leurs résultats seront rendus publics immédiatement.

À la fin mai, les scientifiques et les médecins ont écrit une lettre à l’OMS, en raison de zikavírus devraient être reportées Jeux olympiques de cette année, la position officielle de l’organisation mondiale, cependant, il n’y avait pas lieu de reporter les Jeux Olympiques.

transmise par les moustiques – mais aussi sexuellement transmissibles sublicensable – zikavírus signifie principalement les femmes enceintes, les risques pour la santé parce que, dans certains cas, une petite lame anormale peut causer le fœtus, mais aucun autre dommage peut déclencher, par exemple, peut entraîner des adultes troubles neurologiques, tels que les lésions nerveuses Guillain-Barré syndrome. La maladie avec des maux de tête, de la fièvre, une éruption cutanée rouge ou blanc, moins douleurs musculaires et articulaires peut être associée à.

Reconnaissant cela, l’OMS le 1er Février a annoncé une urgence sanitaire mondiale. Actuellement, le Brésil est le pays le plus touché, il y a un demi-million par le nombre d’infections. Plusieurs pays d’Amérique latine en raison de l’approche et de réduire le nombre de moustiques dans la période d’automne diminué la quantité de nouvelles infections, mais il y a des pays qui battent la maladie plus tard dans sa tête – comme la République dominicaine ou dans Guadelupe-on – qui, au contraire, un nombre croissant de maladies.

Source: ma.hu

Leave a Reply 163 megnézve, 1 alkalommal mai nap |