< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Megtámadták a kormány kvótakampányát a választási bizottságnál

| Mobile | RSS

Megtámadták a kormány kvótakampányát a választási bizottságnál

2016. június 7. | hozzászólás | Közélet

Megtámadták a kormány kvótakampányát a választási bizottságnál
fecsego_avatar1
www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó!

A Magyar Liberális Párt szerint a kampány a kormányzat állításával szemben nem tájékoztató jellegű, hanem befolyásolni akarja az embereket abba az irányba, hogy a kvóta ellen szavazzanak. Ez azonban csak a népszavazás már kitűzött időpontja előtti időszakban törvényes.

A Magyar Liberális Párt (MLP) kifogást nyújtott be a Nemzeti Választási Bizottsághoz (NVB) kedden, mert törvénysértőnek tartja a kötelező betelepítési kvótáról szóló népszavazás kampányát.

Sermer Ádám, az ellenzéki párt ifjúsági szervezetének elnöke a vizsgálatot kezdeményező beadvány leadása után tartott budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a kampány a kormányzat állításával szemben nem tájékoztató jellegű, hanem befolyásolni akarja az embereket abba az irányba, hogy a kvóta ellen szavazzanak.

Ilyen kampányt ugyanakkor a jogszabályok értelmében csak a népszavazás kitűzött időpontja előtti ötvenedik naptól lehetne folytatni. Mivel a kvótareferendumot még ki sem írták, illegális kampányolni az ügyben – hangsúlyozta.

Az MLP azt akarja elérni, hogy az NVB szólítsa fel a kormányt az ellenzéki párt szerint törvénysértő kampány beszüntetésére.

forrás:hvg.hu

Leave a Reply 117 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: