< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: „Orbán unja a négyévenkénti választást, és döntő ütközetre készül”/// “Batalla decisiva Orban cansado de las elecciones cada cuatro años e hizo”

| Mobile | RSS

„Orbán unja a négyévenkénti választást, és döntő ütközetre készül”/// “Batalla decisiva Orban cansado de las elecciones cada cuatro años e hizo”

2016. június 10. | hozzászólás | Fecsegő hírek

„Orbán unja a négyévenkénti választást, és döntő ütközetre készül”

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó, nagyon jó

Kozák Márton a Magyar Narancs legfrissebb számában hosszan elemzi, miért megfontolandó Haraszti Miklós azon javasolata, hogy az ellenzék egységesen követeljen arányos választási rendszert, ha pedig követelése nem ér célt, fontolja meg a bojkottot.

Haraszti friss tapasztalatai szerint

Magyarország az utóbbi években egyre gyorsuló ütemben közeledik a posztszovjet autokráciákhoz.

Kozák Márton szerint az ellenzéknek érdemes a választási részvétel feltételévé tennie a választási rendszer súlyos aránytalanságának megszüntetését, hiszen a Fideszre szabott törvény tette lehetővé, hogy

míg 2010-ben 53,6 százalék listás szavazatért a mandátumok 68, 2014-ben 43,5 százaléknyi szavazatért már a mandátumok 67 százalékát kapta.

Kozák szerint a mostani játékszabályok elfogadása nem más, mint behódolás, és nincs más választása az ellenzéknek, csak a nyílt konfliktus felvállalása.

A szociológus úgy látja, a kormány minden lépése arra utal, hogy

Orbán unja már a választásokkal való négyévenkénti szarakodást és döntő ütközetre készül.

A miniszterelnök 2018-ban egy kétharmados győzelem után visszatérhetne az elnöki köztársaság ötletéhez, és végre megszabadulhatna választások nyűgétől.

A törvény megváltoztatása nélkül éppen ezért bűn belemenni a 2018-as választásokba

– írja Kozák Márton, aki nem venne mérget rá, hogy

két év múlva még „meg fogják számolni a szavazatokat.”

forrás:propeller.hu

“Batalla decisiva Orban cansado de las elecciones cada cuatro años e hizo”

[Caption id = “attachment_76574” align = “AlignLeft” width = “150”] países 1OO www.fecsego.eu, en todos los continentes www.fecsego.eu 1OO países de todos los continentes [/ caption]

www.fecsego.eu noticias internacionales es bueno, muy bueno

Martin Kozak última edición de los EE.UU. a largo nombre de Orange, Miklos Haraszti javasolata qué consideró que la oposición exige constantemente un sistema electoral proporcional si el reclamo es digno objetivo, considere un boicot.

experiencia fresca Haraszti,

Hungría en los últimos años un ritmo creciente acerca a la autokráciákhoz post-soviético.

Martin Kozak, según la oposición debe poner como condición de participación en las elecciones es una seria corrección de los desequilibrios del sistema electoral de Fidesz hecho ya que la ley hizo posible

mientras que en 2010, el 53,6 por ciento aparece szavazatért 68, 2014, 43,5 por ciento szavazatért habían recibido el 67 por ciento de los asientos de los asientos.

Kozak, la adopción de las reglas del juego de hoy no es otra que la sumisión, y la oposición no tiene más remedio que tomar en conflicto abierto.

El sociólogo cree que el gobierno cada paso de lo que sugiere que

Orban hizo cada cuatro años szarakodást aburrido con las elecciones y la batalla decisiva.

El primer ministro en 2018 después de una victoria de dos tercios visszatérhetne la idea de una república presidencial, y la elección finalmente megszabadulhatna de una molestia.

sin cambiar la ley, por lo tanto es un pecado para entrar en las elecciones de 2018

– Escribe Kozak Martin, que no apostaría por ello que

Dos años más tarde, también “va a contar los votos.”

Fuente: propeller.hu

Leave a Reply 169 megnézve, 1 alkalommal mai nap |