< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Közvetlen államfő-választást akar a Jobbik/// Estado de selección directa o derecha

| Mobile | RSS

Közvetlen államfő-választást akar a Jobbik/// Estado de selección directa o derecha

2016. június 18. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Közvetlen államfő-választást akar a Jobbik

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó, nagyon jó

A Jobbik az Országgyűlés őszi ülésszakán újra benyújtja a közvetlen köztársasági elnök választására vonatkozó javaslatát – jelentette be a párt országgyűlési frakciójának helyettes vezetője szombaton sajtótájékoztatón Budapesten.

Szerinte ezzel visszaadhatnák az embereknek a politikába vetett hitét, ugyanakkor az európai országok többségében és a környező országokban is közvetlenül választják meg az államfőt – közölte Staudt Gábor.

A jelenlegi rendszer annál is inkább fájó, mert Rubovszky György KDNP-s képviselő elszólásából az derül ki, nemhogy az Országgyűlés vagy egy párt, hanem pusztán egy ember, Orbán Viktor miniszterelnök akaratától függ a következő államfő személye – tette hozzá az ellenzéki politikus.

Emlékeztetett arra, hogy az év végén alaptörvény-módosító javaslatukban már indítványozták a közvetlen elnökválasztás bevezetését, de akkor azt a Fidesz “elgáncsolta”. Sőt az MSZP-sem támogatta, vagyis a Fidesszel koalícióban akadályozták meg a Jobbik kezdeményezését – tette hozzá Staudt Gábor.

forrás:propeller.hu

Estado de selección directa o derecha

[Caption id = “attachment_76574” align = “AlignLeft” width = “150”] países 1OO www.fecsego.eu, en todos los continentes www.fecsego.eu 1OO países de todos los continentes [/ caption]

www.fecsego.eu noticias internacionales es bueno, muy bueno

Jobbik reunión de otoño de la Asamblea Nacional de volver a presentar su propuesta de elección directa del Presidente de la República – anunció fracción parlamentaria del partido, jefe adjunto de la rueda de prensa en Budapest el sábado.

En su opinión, esto podría devolver a la gente poner la fe en la política, pero en la mayoría y en los países vecinos de los países europeos elegir directamente a un jefe de estado – dijo Gábor Staudt.

El sistema actual es más doloroso porque George Rubovszky Cristiano representación democrática en elszólásából resulta que no es el Parlamento o una fiesta, pero sólo un hombre, el primer ministro Viktor Orban dependerá de la próxima cabeza de la persona del estado – dijo el político de la oposición.

Recordó que al final del año su propuesta de modificación de la Ley fundamental, ya han pedido la introducción de elecciones directas para presidente, pero Fidesz ha “activado”. De hecho, no apoyado por la coalición MSZP, Fidesz que se impida la iniciativa Jobbik – añadió Gábor Staudt.

Fuente: propeller.hu

Leave a Reply 133 megnézve, 2 alkalommal mai nap |