< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Nem engedtek be Magyarországra három fekete AIDS-szakértőt))) Non admis en Hongrie trois expert noir SIDA

| Mobile | RSS

Nem engedtek be Magyarországra három fekete AIDS-szakértőt))) Non admis en Hongrie trois expert noir SIDA

2016. június 19. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Nem engedtek be Magyarországra három fekete AIDS-szakértőt

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó, nagyon jó!

szerző:Hegyeshalmi Richárd

Kisebb botrányt okozott, hogy a magyar konzulátus megtagadta a beutazási engedélyt három afrikai kutatótól, akiket meghívtak egy Budapesten rendezett HIV-konferenciára. A háromnapos rendezvény, az International Workshop for HIV Observational Database (IWHOD) április 7-től 9-ig tartott. A konferenciát már huszadik alkalommal rendezték meg.

Az IWHOD és a European AIDS Treatment Group levelet írtak a magyar külügyminisztériumnak, az afrikai országok követségeinek, illetve az Európai Bizottságnak. Tudni akarják, miért tagadták meg a beutazási jogot a három szaktekintélytől, ellehetetlenítve, hogy részt vegyenek a konferencián.

A levél részletezi, hogy utasították el a három kutatót:

A ruandai orvos schengeni vízumot kért, miután meghívták a konferenciára, hogy számoljon be a kutatási eredményeiről. A vízumot azonban csak április 6-án kapta volna meg, és csak a konferencia vége után lett volna érvényes.
A kenyai kutatónő a Christian Health Assotiation munkatársa Nairobiban. Miután őt is meghívták a rendezvényre, elindítota a vízumigénylést. A magyar követség azonban nem válaszolt a jelentkezésére, sem az e-mailjeire. Végül kénytelen volt lemondani az utat.
A dél-afrikai farmakológus benyújtotta a vízumkérelmét, de a magyar hatóságok további információkat kértek tőle. Megadta őket, de hiába: március 31-én megtagadták tőle a vízumot. A követség szerint a kapott adatok nem voltak megbízhatók, és fennáll a veszélye, hogy a kutató a konferencia után nem térne vissza a hazájába. Az útlevelébe ugyan belekerült a vízum, de ezt utólag érvénytelenítették, és ezzel tönkre is tették a dokumentumot.

A szervezők szerint ez nonszensz. Mint elmondták, huszadik éve rendezik meg a konferenciát, de még nem volt rá példa, hogy valaki az esemény után ne tért volna haza. A konferenciára 180 meghívást küldtek szét, de a meghívottak többsége az USA-ból és az Európai Unióból érkezett, így nekik nem volt szükségük vízumra.

Az IWHOD és az EATG a levélben azt is leszögezte, hogy értesíteni fogják a nemzetközi tudományos közösséget a felmerült nehézségekről, illetve megfontolják, hogy a jövőben szervezzenek-e Magyarországon konferenciákat. Ugyanakkor várják a magyar hivatalos szervek indoklását arról, hogy a három kutató miért nem kapott vízumot.

forrás:index.hu

Non admis en Hongrie trois expert noir SIDA

[Caption id = “attachment_76574” align = largeur “de AlignLeft” = “150”] pays 1OO de www.fecsego.eu, sur tous les continents www.fecsego.eu 1OO pays sur tous les continents [/ caption]

www.fecsego.eu nouvelles internationales est bon, très bon!

Auteur: Richard Hegyeshalmi

Il a provoqué un scandale mineur que le consulat hongrois a refusé une autorisation d’entrée sur trois chercheur africain qui a été invité à une conférence tenue à Budapest le VIH. L’événement de trois jours, l’atelier international pour le VIH Database observationnelle (IWHOD) tenue le 7 Avril à 9. La conférence a été organisée pour la vingtième fois.

Le IWHOD et European AIDS Treatment Group a écrit au ministère hongrois des Affaires étrangères, les ambassades des pays africains et la Commission européenne. Ils veulent savoir pourquoi il a refusé le droit d’entrée des trois szaktekintélytől, ce qui rend impossible de participer à la conférence.

La lettre précise qui ont rejeté les trois chercheurs:

Un médecin rwandais pour un visa Schengen, après avoir été invité à la conférence de faire rapport sur les résultats de la recherche. Toutefois, le visa ne peut être reçue le 6 Avril, et aurait été valide seulement après la fin de la conférence.
Un chercheur kenyan personnel Christian Assotiation Santé à Nairobi. Une fois qu’il a été invité à l’événement, a lancé la demande de visa. L’ambassade de Hongrie n’a pas répondu à votre demande ou e-mails. Enfin, il a été forcé d’abandonner le chemin.
Le pharmacologue sud-africaine a présenté une demande de visa, mais les autorités hongroises a demandé des informations supplémentaires. Il leur a donné, mais en vain: 31 Mars lui a refusé un visa. L’ambassade a déclaré que les données résultant était pas fiable, et il y a un risque que les chercheurs ne reviennent pas dans son pays natal après la conférence. La même chose a été inclus dans le passeport du visa, mais cela a été annulé, et donc ils ont fait détruire le document.

Selon les organisateurs, cela est absurde. Ils ont dit que se tiendra à la vingtième année de la conférence, mais il n’y avait pas d’exemple que quelqu’un avait pas rentrés chez eux après l’événement. La conférence a envoyé 180 invitations, mais la majorité des clients des États-Unis et l’Union européenne sont arrivés, ils n’a pas besoin d’un visa.

Le IWHOD et EATG la lettre a également déclaré qu’ils informer la communauté scientifique internationale, les difficultés rencontrées, et de considérer que, dans l’avenir d’organiser des conférences en Hongrie. Cependant, les raisons pour lesquelles les autorités hongroises officielles attendues que les trois chercheurs pourquoi ne pas avoir reçu un visa.

Source: index.hu

Leave a Reply 148 megnézve, 1 alkalommal mai nap |