< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Működik Simicska ravasz húzása

| Mobile | RSS

Működik Simicska ravasz húzása

2016. június 21. | hozzászólás | Közélet

Működik Simicska ravasz húzása

fecsegő szimbolum

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó, nagyon jó

A BKV megpróbálta teljesen kizárni hirdetési felületei értékesítéséből Simicska Lajost, Orbán Viktor miniszterelnök volt barátját, jelenleg haragosát, ám akármerre lép, a nagyvállalkozó jó előre elkészített csapdáiba esik, kínos helyzetekbe hozva magát.

Első ránézésre érthetetlen miért hozott abszurd döntést a BKV azzal, hogy a reklámfelületei értékesítésére kiírt tenderből a pályázati szabályok kialakításával kizárta saját leányvállalatát, a Peron Reklám Kft.-t – derül ki a Népszabadság cikkéből. Ha azonban alaposan megnézzük a cég tulajdonosi hátterét, kiderül, hogy a BKV 25 százaléka mellett Simicska Lajos Publimont Hirdetésszervező Kft.-jének is van részesedése a Peronban.

Márpedig a nagyvállalkozó kegyvesztett lett Orbán Viktor kormányfőnél, ezért az állami szerveztek és az állam kezében lévő cégek akadályozzák, hogy vállalatai bevételhez jussanak. És itt nagy üzletről van szó: a reklámfelület-tender győztese értékesítheti a BKV állomásain és járművein lévő hirdetési lehetőségeket 2024-ig.

A BKV előírta, hogy csak olyan vállalkozás nyerhet a tenderen, amely legalább négyszáz óriásplakáttal rendelkezik lehetőleg metróállomások területén. A Publimont egymaga nem tudná hozni ezt a feltételt, ám Simicska összehozott egy konzorciumot, amely tudja. Ebbe a cégcsoportba ugyanis bevette a Peront, amelynek harmadik tulajdonosa, JCDecaux Zrt. révén megvan a 400 plakáthelye. Ráadásul a JCDecaux jóban van a kormánnyal.

forrás:napi gazdaság.hu

Leave a Reply 858 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: