< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Az elődöntők jönnek Franciaország zörgős pofonnal küldte haza Izlandot

| Mobile | RSS

Az elődöntők jönnek Franciaország zörgős pofonnal küldte haza Izlandot

2016. július 4. | hozzászólás | Sport

Az elődöntők jönnek

Franciaország zörgős pofonnal küldte haza Izlandot

Ennek is el kellett jönnie, Izland tündérmeséje véget ért. A házigazda Franciaország valóságos gólfesztivált rendezve tette ki Izland szűrét az Eb-ről. Aki viszont továbbra is kis csapatnak akar szurkolni, megteheti.

Ment a fogadkozás a franciák részéről az Izland elleni Eb-negyeddöntő előtt: ők bizony nem jutnak Anglia vagy Belgium sorsára, akik toronymagas esélyesként kis csapattal szemben véreztek el. Ráadásul Franciaország sok arcát megmutatta már a kontinenstornán, de a magabiztos, hatékony, felszabadult, hozzá méltó futballal eleddig adós volt.

Hogy aztán a Stade de France-ban lejátszott mérkőzésen minden, de minden összejöjjön neki. A 3. perc végén még Gylfi Sigurdsson révén a „vendégeké” volt az első kísérlet, de Payeték azonnal a kezükbe kapták a kezdeményezést. Bár a 12. percben még viszonylag a semmiből szereztek vezetést – Evra passzolt a védők mögé, Giroud pedig könyörtelenül kihasználta Halldórsson kapus széles terpeszét (1-0) –, ezután nagyon gyorsan eloltották az izlandi reménykedés pislákoló mécsesét a franciák.

A 20. percben Griezmann végzett el szögletet, és a magas védők közt is Pogba ugrott a legmagasabbra, befejelte a sokat sejtető másodikat (2-0). Izland még egyik mérkőzésén sem kapott egynél több gólt.

A harmadik találatra, amely mindent eldöntött, a félidő hajrájáig várni kellett, ekkor egy végletekig kijátszott akció végén Payetre jutott ki a lövőhelyzet. Ezúttal nem a szokásos jobbal, hanem bal belsővel lőtt takarásból, és igen pontosan tette, a bal alsóba zúdította a labdát (3-0).

Hogy semmilyen kérdés ne maradjon a második félidőre, még Griezmann is alábökött amolyan Stieber-módjára egy felé szálló labdának (4-0).

A félidőre a távozó Lagerbäck kapitány szerkezetet váltott, de csak a franciák kedvetlenségén múlott, hogy nem születtek egyelőre további gólok. Igen ám, de az 56. percben Sigthórsson betalált (4-1), és rohantak a labdával a kezdőkörbe…

…de csak azért, hogy ugyanígy tehessenek Giroud 3 perccel későbbi gólja után (5-1), amivel visszaállt a négygólos különbség.

Hogy ne a magyar–portugál legyen a leggólgazdagabb Eb-meccs, arról Bjarnason tett, Evrától elszabadulva fejelt gólt a nem különösebben éles Llorisnak.

A mérkőzés eseményei…
…percről percre.

És ha már Evra szóba került, leleményes gólpassza mellett azt is ki kell emelni róla, hogy Kuipers bíró nem vette észre egy nyilvánvaló kezezését a tizenhatoson belül a 64. percben, ami természetesen nem befolyásolta a párharc kimenetelét, csak ha már azon gondolkodunk, kik kaphatják az Eb-döntőt, Kassai Viktor sokkal magabiztosabb és jobb szemű volt a német–olaszon, mint Kuipers ezen a jóval könnyebb összecsapáson.

Eredmény, negyeddöntő:
Franciaország–Izland 5-2 (4-0)
Saint-Denis, Stade de France, 76 833 néző, v.: Björn Kuipers (holland)
gólszerzők: Giroud (12., 59.), Pogba (20.), Payet (43.), Griezmann (45.), illetve Sigthórsson (56.), Bjarnason (84.)
sárga lap: Umtiti (75.), illetve Bjarnason (58.)
Franciaország: Lloris – Sagna, Umtiti, Koscielny (Mangala, 72.), Evra – Pogba, Matuidi – Sissoko, Griezmann, Payet (Coman, 80.) – Giroud (Gignac, 60.)
Izland: Halldórsson – Saevarsson, Árnason (Ingason, a szünetben), R. Sigurdsson, Skúlason – Gudmundsson, A. Gunnarsson, G. Sigurdsson, B. Bjarnason – Sigthórsson (Gudjohnsen, 83.), Bödvarsson (Finnbogason, a szünetben)

Izland tündérmeséje tehát véget ért, Franciaország pedig készülhet a világbajnok Németország elleni elő-(re hozott) döntőre 7-én, 9-kor, Marseille-ban. A másik elődöntőre egy nappal korábban kerül sor Portugália és Wales között, Lyonban.

forrás:mno.hu

Leave a Reply 2666 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: