< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: Kultúra-tánc Sikeres évadot zárt a Győri Balett

| Mobile | RSS

Kultúra-tánc Sikeres évadot zárt a Győri Balett

2016. július 8. | hozzászólás | Kultúra

Kultúra-tánc
Sikeres évadot zárt a Győri Balett

Sikeres volt a Győri Balett 2015/2016-os évada, a társulat által előadott műveket több mint 33 ezren látták itthon és külföldön – mondta a társulat vezetője pénteken az MTI-nek.

Kiss János kiemelte: a Győri Balett 37. évadában hét országban léptek fel, Ausztriában, Csehországban, Lengyelországban, Németországban, Olaszországban, Romániában és Szlovákiában.
A 12. Magyar Táncfesztiválon hatvan produkciót láthatott a közönség, 130 külföldi és 529 magyar fellépővel. A fesztivál belépős programjait 4700 néző, míg a szabadtéri, ingyenes előadásokat a becslések szerint további ötezer néző láthatta.
A tervek szerint a következő évadban a társulat repertoárján marad a Ne bánts!, a Carmina Burana és a Bolero, valamint megemlékeznek Kodály Zoltán halálának ötvenedik évfordulójáról is. A gyermekdarabok közül a Szegény Dzsoni és Árnika címűt láthatja majd a közönség.
A következő évadot a Vámos György koreográfiájával újragondolt Rómeó és Júlia című kétfelvonásos balettelőadással indítják. A darab az 1920-as években játszódik.
Kiss János beszélt arról is, hogy az idei évadban minősítették a táncosokat és a társulatot is, továbbá folynak a tárgyalások a győri Széchenyi István Egyetem vezetésével is, mert várhatóan jövőre, vagy 2018-tól táncművészetet is fognak oktatni a felsőoktatási intézményben.
Az idei évad utolsó előadása Tokajban lesz július 16-án, a Bolero és a Carmina Burana című darabokat adják majd elő.
A társulati ülésen átadták a Győri Balett örökös tagja kitüntető címet, amelyet ezúttal Kara Zsuzsanna kapott.

MTI

Leave a Reply 955 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: