< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Német lap: Orbán a negatív példa((( periódico alemán: ejemplo negativo Urbana

| Mobile | RSS

Német lap: Orbán a negatív példa((( periódico alemán: ejemplo negativo Urbana

2016. július 8. | hozzászólás | Fecsegő hírek

168 Óra Online írása

Német lap: Orbán a negatív példa

A Spiegel vezércikke szerint Nagy-Britanniában a borzalom népszavazása zajlott le és megmutatta, milyen könnyen vissza lehet élni a közvetlen demokráciával. A referendum intzéményével a kontinensen is szégyentelenül visszaélnek – állapítja meg a lap.

A brit népszavazás elhibázta az összes fontos célt: világos helyzet helyett zűrzavart teremtett, mellesleg még az sincs kizárva, hogy nem lesz a Brexitből semmi. Nem békítette meg az országot, hanem új árkokat tépett fel. Itt nem az érvek csaptak össze Európa mellett és ellen, a harc két tory politikus között zajlott és a végén mind a kettő vesztett – írja a Spiegel.

A siralmas eredmény azonban nem jelenti azt, hogy a referendumnak ne lenne helye a korszerű demokráciában. Nagyon is, ha helyi ügyekről vagy olyasmiről van szó, ami mellett elegendő polgár állt ki. Ám nagyot téved az, aki azt gondolja, hogy ezzel a módszerrel meg lehet javítani a parlamenti demokráciát, vagy éppenséggel ki lehet váltani azt. A referendummal a földrészen is szégyentelenül visszaélnek. Például Orbán Viktor, aki arra akarja felhasználni honfitársait, hogy megbuktassa az EU kvótadöntését. Az unióban nem több közvetlen demokráciára, hanem a brüsszeli intézmények reformjára van szükség. De az is látnivaló, hogy a nagypolitikát rá kell bízni a választott képviselőkre. Ahogy az amerikai alapító atya, Thomas Jefferson mondta egykor: ha a nép fél a hatalomtól, akkor ott zsarnokság van, ahol viszont a kormány tart a néptől, ott a szabadság uralkodik.

A Spiegel cikke szerint Magyarország az eddiginél is jobban el akarja riasztani a menekülteket. További sok ezer rendőrt vezényel a határra, jobb felszerelésekkel látja el őket és még szigorúbb szabályokat léptet életbe. A senki földjén közben azonban egyre nagyobbak a nyomorúságos táborok. Röszkénél az utóbbi három hónap egyetlen eredménye, hogy az egy darab vízcsap mellett immár három mobil WC is van, miközben sok százan heteken át várnak, hogy bejussanak a tranzitövezetbe és menedéket kérhessenek. Ám újabb menekültek érkeznek és így olyan állapotok alakulhatnak ki, mint korábban a görög-macedón határon, Idomeninél. Magyarország ugyanis az év elején újabb offenzívát indított a bevándorlás ellen, mivel az utóbbi időben naponta nem ritkán már 250 határsértőt fogtak el. Őket most rövid úton visszazsuppolják, ha a határtól számított 8 km-es övezetben kerülnek rendőrkézre. Ugyanakkor civil szervezetek bírálják, hogy az új intézkedések még átláthatatlanabbá teszik a menedékjogi szabályozást. Hogy nem lesz semmiféle eljárás, mindenkit áttesznek a szögesdrót túloldalára, és ott azután embertelen körülmények között kell vesztegelniük. A kormányszóvivő nem kívánt válaszolni arra a kérdésre, hogy akkor most ellentételezésképpen több ember számára nyílnak-e meg a tranzitzónák, illetve nem akarnak-e javítani az állapotokon a várakozó menekültek számára.

(Klubrádió/Szelestey Lajos)

forrás:168óra.hu
periódico alemán: ejemplo negativo Urbana

Según el editorial Spiegel en Gran Bretaña se llevó a cabo en el referéndum horror y mostró lo fácil que puede ser vivir en una democracia directa espalda. Un referéndum sobre el continente intzéményével también descaradamente abusado – establecido por la junta.

El referéndum británico estuvo a punto de la meta muy importante: en lugar de una clara situación ha creado confusión, por cierto, tampoco se descarta que habrá un Brexitből nada. Sin békítette el país, sino una nueva trincheras arrancados. No se trata de los pros enfrentaron además de Europa y en contra, la lucha tuvo lugar entre los dos políticos conservadores y al final los dos perdieron – escribe Spiegel.

El resultado deplorable, sin embargo, no significa que la misma no sería un lugar de la democracia moderna. Muy bien, cuando se trata de temas locales o por algo que se destacó con los ciudadanos suficientes. Pero el equivocado que piensa que este método puede mejorar la democracia parlamentaria, o incluso para apagarlo. Un referéndum sobre los continentes abusa descaradamente. Por ejemplo, Viktor Orban, que quiere utilizar sus compatriotas para derrocar la decisión cuota de la UE. La unificación no es una democracia más directa, pero se necesita también la reforma de las instituciones de Bruselas. Pero la atracción es que la política debe quedar fuera de los representantes elegidos. Como los EE.UU. fundadores, Thomas Jefferson dijo una vez: Si la mitad de las personas en el poder, entonces no es la tiranía, que a su vez mantiene el gobierno de la gente, no reina la libertad.

De acuerdo con el artículo Spiegel en Hungría que nunca desea disuadir a los refugiados mejor. miles de policías adicionales llevaron a cabo en la frontera, el equipo adecuado y que suministra normas más estrictas en su lugar. Durante la tierra de nadie, sin embargo, están aumentando en escuálidos campamentos. Sólo Röszke resultado de los últimos tres meses, además de la toma de agua de una sola pieza es ahora tres baños móviles, mientras que en espera de muchos cientos de personas durante semanas para entrar en la zona de tránsito y solicitar un refugio. Pero los nuevos refugiados llegan y así pueden desarrollar una condición que antes de la frontera entre Grecia y Macedonia, Idomeninél. Hungría desde el comienzo del año, una nueva ofensiva contra la inmigración desde la última vez durante el día, a menudo había capturado 250 határsértőt. Ahora están visszazsuppolják camino corto a la policía cuando están a 8 km zona de la frontera. Sin embargo, las ONG critican que las nuevas medidas hacen que sea más átláthatatlanabbá la legislación de asilo. Que no habrá ningún proceso, todo el mundo se transfiere desde el otro lado de la alambrada, y no debe ser entonces vesztegelniük condiciones inhumanas. Un portavoz del Gobierno no quiso responder a la pregunta que ahora se puede de forma abierta de la indemnización a la zona de tránsito, y ellos no quieren mejorar sobre la situación de los refugiados en espera de más personas.

(Radio Club / Szelestey Louis)

Fuente: 168óra.hu

Leave a Reply 116 megnézve, 1 alkalommal mai nap |