< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Csehországban ma több külföldi dolgozik, mint a válság előtt))) République tchèque a aujourd’hui plus d’étrangers qu’avant la crise

| Mobile | RSS

Csehországban ma több külföldi dolgozik, mint a válság előtt))) République tchèque a aujourd’hui plus d’étrangers qu’avant la crise

2016. július 13. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Világgazdaság-munka-Csehország
Csehországban ma több külföldi dolgozik, mint a válság előtt

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó!

Csehországban ma több külföldi állampolgár dolgozik, mint a gazdasági válság előtt. 2015 végén a hivatalos kimutatás szerint 323 ezer idegen állampolgár dolgozott Csehországban, míg 2008 végén 285 ezer, azaz mintegy 38 ezerrel kevesebb. Az adatokat a külföldiek csehországi alkalmazásáról és a fekete munka elleni harcról szóló szakértői jelentés tartalmazza, amelyet rövidesen megtárgyal a cseh kormány.

A leggyorsabban az EU-országokból származó alkalmazottak száma nő, ők teszik ki a külföldi dolgozók mintegy 75 százalékát. Csökken ugyanakkor a nem EU-országokból származó csehországi vendégmunkások száma: 2008 és 2016 között a felére esett vissza a számuk.
Az uniós állampolgároknak Csehországban nincs szükségük munkavállalási engedélyre, de munkáltatójuk köteles őket bejelenteni a munkaügyi hivatalban. Az unión kívüli országokból azoknak nincs szükségük munkavállalási engedélyre, akiknek például hosszú távú tartózkodási engedélyük van, menedéket kaptak vagy tanulás céljából tartózkodnak az országban.
A Csehországban dolgozó külföldiek száma az utóbbi másfél évtizedben több mint megháromszorozódott. 2001-ben még csak 104 ezer külföldi állampolgár dolgozott Csehországban. A külföldi munkavállalók többsége, több mint 150 ezer szlovák állampolgár. Az uniós országok közül a szlovákokat a lengyelek, a románok és a bolgárok követik.
A nem uniós országok közül az ukrán állampolgárok száma a legmagasabb: a tavalyi év végén 41 850 ukrán dolgozott Csehországban, akik közül mintegy 75 százaléknak nem volt szüksége munkavállalási engedélyre. A Csehországban dolgozó ukránok száma azonban folyamatosan csökken. 2008 végén a számuk még mintegy 81 100 volt.
A cseh belügyminisztérium kimutatása szerint a 10,5 milliós Csehországba jelenleg mintegy 550 ezer külföldi állampolgár él hosszú távú tartózkodási engedéllyel.

MTI

L’économie mondiale fonctionne Bohemia

République tchèque a aujourd’hui plus d’étrangers qu’avant la crise

[Caption id = “attachment_76574” align = largeur “de AlignLeft” = “150”] pays 1OO de www.fecsego.eu, sur tous les continents www.fecsego.eu 1OO pays sur tous les continents [/ caption]

www.fecsego.eu nouvelles internationales Bon!

République tchèque a aujourd’hui les ressortissants étrangers que avant la crise économique. À la fin de 2015, selon les chiffres officiels, 323 mille ressortissants étrangers travaillant en République tchèque jusqu’à la fin de l’année 2008 285 000, soit environ 38 mille de moins. Le rapport des experts contient des données sur la lutte des étrangers en République tchèque et l’application de l’anti-travail au noir, qui sera bientôt examinée par le gouvernement tchèque.

Aussi vite que le nombre d’employés de pays de l’UE à croître, ils représentent environ 75 pour cent des travailleurs étrangers. Cependant, il a réduit le nombre de travailleurs migrants tchèques de pays non-UE: entre 2008 et 2016, le nombre a diminué de moitié.
Les citoyens République tchèque, l’UE n’a pas besoin d’un permis de travail, mais ils sont tenus d’informer leur employeur de main-d’œuvre dans le bureau. pour les pays en dehors de l’UE ne ont pas besoin d’un permis de travail, par exemple, qui ont une résidence à long terme ont permis donné asile à étudier ou résider dans le pays.
Le nombre d’étrangers travaillant en République tchèque a plus que triplé au cours de la dernière décennie et demie. En 2001, il a travaillé en République tchèque est seulement 104 mille citoyens étrangers. La majorité des travailleurs étrangers, plus de 150 mille citoyens slovaques. Parmi les pays de l’UE, les Slovaques, les Polonais, les Roumains et les Bulgares sont suivis.
Parmi les pays de l’UE non avec le plus grand nombre de citoyens de l’Ukraine: A la fin de l’année dernière, 41 850 Ukrainiens travaillant en République tchèque, dont environ 75 pour cent n’a pas besoin d’un permis de travail. Le nombre d’Ukrainiens travaillant en République tchèque, cependant, est en baisse. À la fin de 2008, le nombre était d’environ 81 100
La déclaration tchèque ministère de l’Intérieur a déclaré que les 10,5 millions de personnes vivant actuellement en République tchèque environ 550 000 ressortissants étrangers qui sont résidents de longue durée.

MTI

Leave a Reply 144 megnézve, 1 alkalommal mai nap |