< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Egyiptom megpuccsolt egy puccsellenes ENSZ-határozatot))) Egypte megpuccsolt un coup d’Etat contre la résolution de l’ONU

| Mobile | RSS

Egyiptom megpuccsolt egy puccsellenes ENSZ-határozatot))) Egypte megpuccsolt un coup d’Etat contre la résolution de l’ONU

2016. július 17. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Egyiptom megpuccsolt egy puccsellenes ENSZ-határozatot

fecsegő szimbolum

Isten áldja meg a www.fecsego.eu nemzetközi hírportált és óvja Magyarországot!

Kairó szerint nem a BT-nek kell döntenie egy ország demokráciájáról.

Egyiptom megakadályozta szombaton, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa nyilatkozatot fogadjon el a törökországi puccskísérlet elítélésére.

Az AFP francia hírügynökség értesülése szerint az Egyesült Államok illetékesei konzultáltak Ankarával, s helyi idő szerint péntek este – amikor még “cseppfolyós” volt a törökországi helyzet – olyan javaslattal álltak elő, amely “a Törökországban demokratikusan megválasztott kormány tiszteletben tartását” követelte volna. Egyiptom képviselője azonban ellenezte egy ilyen dokumentum elfogadását.

A nyilatkozat tervezetével kapcsolatos vitában szombaton az egyiptomi ENSZ-képviselő kijelentette: nem a BT illetékes abban, hogy meghatározza, demokratikusan választott kormánya van-e Törökországnak. Az Egyesült Államok az egyiptomi ellenállás láttán elállt a nyilatkozattervezet előterjesztésétől.

Egyiptom az ENSZ BT egyik nem állandó tagja, és meglehetősen feszült a viszonya Recep Tayyip Erdogan török elnök kormányával. Erdogan az egyiptomi Muzulmán Testvériség egyik leglelkesebb támogatója, nem hajlandó elismerni Abdel-Fattáh esz-Szíszit Egyiptom törvényes elnökének, és azt vallja, hogy a korábbi iszlamista elnököt, Mohamed Murszit katonai államcsínnyel távolították el a hatalomból. Erdogan ezt az álláspontját számos megnyilatkozásában kifejezésre juttatta, kiváltva ezzel Kairó haragját.

“Megbuktatták azt, aki a választások megnyerésével került hatalomra. Hogy lehet, hogy ez az ország magát demokratikusnak nevezi?” – tette fel a kérdést 2014 novemberében az egyik beszédében a török államfő, aki szerint Murszi volt az első demokratikus úton megválasztott egyiptomi elnök, a megbuktatását levezénylő hadsereg akkori főparancsnoka pedig maga Szíszi volt.

forrás:hvg.hu

Egypte megpuccsolt un coup d’Etat contre la résolution de l’ONU

Que Dieu bénisse et protège le portail de nouvelles international www.fecsego.eu Hongrie!

Le Caire est pas un BT doit se prononcer sur un demokráciájáról pays.

L’Egypte a bloqué le samedi que le Conseil de sécurité de l’ONU d’adopter une déclaration pour condamner la tentative de coup en Turquie.

AFP agence de nouvelles française a informé que les responsables américains consultés avec Ankara, et l’heure locale vendredi soir – quand elle a été “liquéfié” la situation en Turquie – est venu avec une proposition qui aurait exigé “en Turquie démocratiquement gouvernement élu respecté”. Cependant, le représentant de l’Égypte opposé à l’adoption d’un tel document.

Le débat sur le projet de déclaration samedi, le représentant de l’ONU en Egypte, a déclaré: BT n’a pas compétence pour déterminer s’il y a le gouvernement démocratiquement élu de la Turquie. Les États-Unis avait cessé à la vue de la résistance égyptienne à la présentation du projet de déclaration.

L’Egypte est pas un membre permanent du Conseil de sécurité, et les relations plutôt tendues entre le gouvernement président Recep Tayyip Erdoğan turc. Erdogan les Frères musulmans égyptiens, l’un des partisans les plus enthousiastes, a refusé de reconnaître le président légitime Abdel-Fattah E flat Szíszit Egypte, et estime que l’ex-coup d’Etat militaire le président islamiste Mohamed Murszit écarté du pouvoir. Erdogan cette position beaucoup ont exprimé la manifestation, déclenchant la colère du Caire.

«Je renversé qui est arrivé au pouvoir en remportant les élections. Comment un pays qui se dit démocratique?” – Il a demandé en Novembre 2014 un discours à la chef d’Etat turc, qui a dit Mursi a été le premier président égyptien démocratiquement élu, pour renverser alors commandant en chef de l’armée mène lui-même était Sisak.

Source: hvg.hu

Leave a Reply 165 megnézve, 2 alkalommal mai nap |