< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Bekamerázzuk a médiapatkányt – fenyegették és autókkal üldözték munkatársunkat Érpatakon))) Bekamerázzuk il médiapatkányt – auto inseguito e ci hanno minacciato per telefono Érpatak

| Mobile | RSS

Bekamerázzuk a médiapatkányt – fenyegették és autókkal üldözték munkatársunkat Érpatakon))) Bekamerázzuk il médiapatkányt – auto inseguito e ci hanno minacciato per telefono Érpatak

2016. július 20. | hozzászólás | Közélet

Bekamerázzuk a médiapatkányt – fenyegették és autókkal üldözték munkatársunkat Érpatakon


www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó!

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

A nagyobb hírek takarásában valami készülődik Érpatakon. Míg a polgármester a hozzá köthető gyanús ügyletekről írott cikkünk után helyreigazítási kérelmekkel árasztotta el a komplett magyar sajtót, múlt pénteken a képviselő-testület sokadszor futott neki a tavalyi zárszámadás megtárgyalásának. Az ülést nem sikerült megtartani, Orosz Mihály Zoltán polgármester ugyanis a várható kínos kérdések megválaszolása helyett Móricz Csabát, az Átlátszó helyszíni tudósítóját szidalmazta, majd a meghiúsított ülés után híveit kollégánkra uszította, akik Újfehértóig üldözték autókkal az újságírót.

tamogatoi_800_450

Egy héttel ezelőtt a hat tagú érpataki képviselőtestület négy tagja írásban kezdeményezte a polgármesternél, hogy hívjon össze rendkívüli testületi ülést, amely megtárgyalja az alábbi határozati javaslatot:

„Érpatak Község Képviselőtestülete Orosz Mihály Zoltánt, mint a település polgármesterét kötelezi, hogy a törvényben és a szerződésekben vállalt előírásoknak megfelelően a közmunkaprogramban, közalkalmazottként vagy bármilyen más szerződés alapján dolgozó személyek bérét a munkavállalók részére hiánytalanul, határidőben megfizeti.”

A kissé szokatlan határozati javaslat indoklásából kiderül, a képviselő-testület többsége szerint mostanra az önkormányzat gyakorlatilag működésképtelenné vált. A másik napirendi pont a meghívó szerint a képviselő-testület feloszlatása lett volna.

Az elmúlt hetekben ugyanis ötször ült össze Érpatak képviselő-testülete, hogy megtárgyalja és elfogadja a tavalyi évi gazdálkodásról készült zárszámadást. Tegnap újra nekigyürkőztek, de az eredmény ugyanaz lett. A zárszámadás megléte feltétele az idei költségvetés elfogadásának, amíg viszont nincs költségvetés, addig az államkincstár sem folyósítja az önkormányzatnak járó központi forrásokat – ezek híján pedig egy idő után a napi működés is ellehetetlenül. Nagyjából ez következett be mostanra a képviselő-testület tagjai szerint.

Érpataknak az előző évről még volt mintegy 20 millió forint tartaléka, de ez mára lényegében elfogyott. Orosz polgármester láthatóan egyre idegesebb, láthatólag nem kis részt az általa vezetett Benefícium Szeretetszolgálat körüli zavaros ügyek miatt: korábbi cikkünk alapján az ügyben nyomozást rendelt el a megyei főügyészség.

Előzmények

Több tucat érpataki ingatlant szerzett meg az Orosz Mihály Zoltán által vezetett “jótékonysági szervezet”

Közmunkásként fizetett holdudvar, hiányzó elszámolások és átláthatatlan pénzügyek: ez az érpataki üzleti modell

Érpataki hazugságbomba: amit az átlátszós patkánymédia elhallgatott!

Információink szerint Orosz a Benefícium bérleti ügyeit bemutató írásunk megjelenése után több benefíciumos ingatlanban is felbukkant, hogy az ott lakókkal nyilatkozatot írasson alá, miszerint ingyen lakják a „szeretetszolgálat” ingatlanát.

De feltehetőleg azt sem lesz könnyű megmagyarázni, miképp lehetettek Érpatakon közfoglalkoztatottak azok a fiatalok, akik Orosz politikai projektjében, az „Érpataki Modell Országos Hálózata” nevű szervezetben dolgoztak. Ezekre az ügyekre, illetve az ügyekkel kapcsolatos kérdésekre a képviselő-testület tagjai is szeretnének választ kapni, eddig hiába. A zárszámadás dolgában viszont megmakacsolta magát a testület, és addig nem hajlandó azt elfogadni, míg a polgármester nem tisztáz bizonyos ügyeket.

Ráadásul úgy tűnik, meggyengült Orosz politikai védelme, vége van Érpatak „területen kívüliségének”: az ügyészség többek között hivatali visszaélés miatt nyomoz az önkormányzati autók politikai turnékra történő használata ügyében.

Megvárjuk a kamerásokat

Ilyen előzmények után ült össze múlt pénteken a testület. A nyilvános ülésen megjelent Móricz Csaba külső munkatársunk – tegyük hozzá, a polgármestert Móricz Csabához rendkívül erős személyes érzelmek fűzik, ha valahol találkoznak, Orosz gondolkodás nélkül gyalázkodni kezd.

Pontosan így történt ezúttal is: a Móricz által készített hangfelvétel szerint a polgármester jól hallhatóan teljesen megfeledkezik arról, hogy önkormányzati ülésre jött, kizárólag az újságíróval foglalkozik, és a jegyző, illetve a képviselők sürgetésére annyival reagál, hogy meg kell várni a kamerásokat.

A hangnem, amit Orosz itt használ, már ekkor is meglehetősen fenyegető, később kifejezetten támadóvá válik. Különös, hogy közben a képviselők élcelődéseire, például a doktorátusán való viccelődésre Orosz egyáltalán nem reagál, minden figyelmét az újságíró köti le. Miután megérkeznek Orosz emberei, a fenyegetés két hangon folytatódik: „Meg fog lökni, Móricz úr?” – kérdezi az egyik.

A helyiek által Ricsinek nevezett fiatalembert korábban Fügedi Richárdként azonosítottuk. „Ricsi” Orosz egyik, Érpatakon közmunkásként foglalkoztatott politikai munkatársa, nem mellesleg mezőkövesdi jobbikos önkormányzati képviselő. Jellemző mozzanat, hogy a kaotikus jelenet közben az egyik képviselő azt próbálja megtudni Orosztól, van-e még pénze Érpataknak, de Orosz nem is válaszol, monomániásan üvölt tovább.

A humoros jelleg akkor kezdett elveszni a jelenetből, mikor a sikertelen testületi ülés után a polgármester Móricz után indult, és mintegy erre utasította az embereit is. „Gyerünk utána” – hallotta az egyik képviselő Orosz utasítását, majd rögtön fel is hívta az újságírót, hogy vigyázzon. Ő kisvártatva észre is vette, hogy az autóját három kocsival követik, ebből kettő az érpataki önkormányzat szolgálati autója volt.

Ekkor döntött úgy, hogy felhívja a rendőrséget, nem kockáztat. Félelme nem mondható éppen alaptalannak: Szőllősi Gábor helyi jogvédő aktivistát, Orosz egyik közismert ellenfelét néhány éve ismeretlenek támadták meg, és súlyosan bántalmazták; másik ellenlábasának a portája lobbant lángra két évvel ezelőtt – a tetteseket egyik esetben sem találta meg a rendőrség.

Újfehértóig jutott a „konvoj”, amikor szembe jött egy rendőrautó. Móricz a rendőrök elé kanyarodott, kiszállt, és rendőri intézkedést kért. Az őt követő autókból négyen vagy öten kerültek elő, köztük Orosz, Fügedi és Zagyva György Gyula, volt jobbikos országgyűlési képviselő. Orosz kompániájából ketten is kamerával rögzítették, amint a rendőrök igazoltatják – nem Oroszékat, hanem a védelmet kérő újságírót.

feljelent
Részlet Móricz Csaba feljelentéséből

Móricz eközben hiába kérte, hogy tiltsák meg a felvételkészítést, mialatt az ő személyes adatait tartalmazó okiratokat ellenőrzik, a rendőrök nem intézkedtek – igaz, később Oroszt is igazoltatták, de a többieket nem, noha továbbra is kórusban inzultálták az újságírót. Az intézkedés végén a rendőrök távozni akartak, de Móricz ragaszkodott hozzá, hogy kísérjék el a legközelebbi településig. Ekkor Oroszék visszafordultak.

Elhúzódó végjáték

E hét keddjére aztán újabb testületi ülést hívott össze a polgármester – a kialakult káoszt mutatja, hogy senki nem tudta, rendes vagy rendkívüli ülés lesz. Nem lett semmilyen: az ülésteremben megjelent néhány helybeli közfoglalkoztatott, mert híre ment, hogy elfogyott a pénz a település számlájáról, és nem lesz bérfizetés. A polgármester persze cáfolta a híresztelést, de az ülés végül minden eredmény nélkül, másfél óra zűrzavar után véget ért. Péntek délután újra lesz képviselő-testületi ülés Érpatakon.

szerző:Becker András

forrás:atlatszo.hu

Bekamerázzuk il médiapatkányt – auto inseguito e ci hanno minacciato per telefono Érpatak


www.fecsego.eu internazionale notizie!

[Caption id = “attachment_76574” align = larghezza “AlignLeft” = “150”] paesi 1OO www.fecsego.eu, in ogni continente www.fecsego.eu 1OO paesi in tutti i continenti [/ caption]

La notizia più grande nascosto dietro qualcosa di birra Érpatak. Mentre il sindaco dopo che le transazioni sospette legate alle applicazioni articolo di rettifica scritte invaso la stampa ungherese completo, Venerdì scorso, l’ennesima volta organo di rappresentanza lui correva a consuntivo dello scorso anno di negoziato. L’incontro non è riuscito a mantenere Zoltán Orosz sindaco Michael perché invece di la risposta attesa domande imbarazzanti Moricz Csaba trasparente giornalista in loco giurato, e dopo la riunione sventato incitato i suoi seguaci collega che le auto Újfehértói inseguito il giornalista.

tamogatoi_800_450

Una settimana fa, il consiglio di sei membri Érpatak quattro membri dell’iniziativa per iscritto al sindaco di convocare una riunione straordinaria consiglio di prendere in considerazione la seguente proposta di risoluzione:

“Érpatak Village Rappresentante corpo di Michael Orosz Zoltán come il sindaco del villaggio si impegna alla legge e ai regolamenti ai sensi dei trattati nel programma di lavoro pubblico, dipendenti pubblici o gli stipendi delle persone che lavorano sotto qualsiasi altro contratto per i lavoratori in piena, sulla retribuzione di tempo.”

La spiegazione un po ‘insolita della proposta di decisione risulta, la maggior parte del corpo rappresentante del governo locale, secondo ora è diventato praticamente inoperante. L’altro punto all’ordine del giorno, secondo l’invito dell’organo di rappresentanza sarebbe stata liquidata.

Nelle ultime settimane, quando si sono incontrati cinque volte Érpatak organo di rappresentanza, per esaminare e approvare i conti definitivi della gestione dello scorso anno fatta. Ieri nekigyürkőztek di nuovo, ma il risultato era lo stesso. L’esistenza di uno scarico di accettazione condizionale per il bilancio di quest’anno, a patto che non vi è alcun bilancio, il Tesoro non erogare fondi con il governo centrale – non hanno il funzionamento quotidiano dopo un po ‘diventa impossibile. A proposito di questo successo, ormai, i membri dell’organo di rappresentanza.

Érpatak all’anno precedente è stato di circa 20 milioni di HUF riserve, ma ha sostanzialmente esaurito. sindaco russo visibilmente più agitato, a quanto pare in gran parte perché ha portato a circa il beneficio Carità questioni confuse: nel caso ha ordinato un’inchiesta sulla base di articoli passati da ufficio della contea capo del procuratore.

storia

Decine Érpatak ha acquisito la proprietà in Russia, guidati da Mihály Zoltán “organizzazione caritatevole”

lavoratore pubblico pagato orbita, contabili e finanziarie opache dispersi: è il modello di business Érpatak

Érpatak bomba si trova: quello che i media era silenzioso topo di cristallo!

Secondo le nostre informazioni, dopo il contratto di locazione russo degli affari beneficio della scrittura, la comparsa di ulteriori proprietà benefíciumos è emerso anche che i residenti ci understatement Bor Ato che abitano la libera proprietà “carità”.

Ma probabilmente non sarà facile spiegare come avrebbero potuto essere Érpatak közfoglalkoztatottak giovani che hanno lavorato nel progetto politico della Russia, l’organizzazione denominata “National Model Érpatak rete”. Tali questioni o problemi relativi agli argomenti membri dell’organo di rappresentanza vorrebbero avere una risposta, finora senza alcun risultato. Lo scarico, tuttavia ostinato in materia del corpo e non sarà disposto ad accettare, e il sindaco non ha chiarito alcune questioni.

Inoltre, appare indebolito protezione politica della Russia, è finita Érpatak “extraterritorialità” di: l’ufficio del pubblico ministero che indaga l’uso delle auto governative in un giro politico riguardante tra l’altro, a causa della cattiva amministrazione.

Vi aspettiamo per la fotocamera

In questo contesto, il Consiglio si è riunito lo scorso Venerdì. Moricz Csaba Un incontro pubblico rilasciata al di fuori dei nostri colleghi – dovremmo aggiungere, il sindaco Csaba Moricz molto forte personali sentimenti di fusione, se si incontra qualche parte senza pensare inizia gyalázkodni Russia.

Esattamente quello che è successo anche questa volta: la registrazione vocale da parte Moricz ha detto il sindaco udibile del tutto ignaro che incontro comunale venne trattare solo con il giornalista, e l’impiegato, ei deputati sollecitando molto risponde alla necessità di attendere per la fotocamera.

Il suono non è quello che tu sei qui in Russia, sarà molto pericolosa, soprattutto in seguito diventa un attaccante. E ‘strano che, mentre i deputati élcelődéseire, per esempio, con un dottorato in scherzi russi non ha risposto alla attenzione del giornalista tutta legare. Una volta arrivati ​​a il popolo russo, la minaccia continua in due tonalità: “Sta andando a spingere, signor Moricz” – chiede uno.

Ricsi dalla gente del posto chiamato il giovane precedentemente identificato come Richard Fügedi. “Rick,” un lavoratore impiegato Érpatak politica pubblica collega russo, non a caso, Jobbik rappresentanti del governo mezőkövesdi. aspetto tipico è che durante la scena caotica di uno dei rappresentanti sta cercando di scoprire Orosztól, c’è ancora soldi Érpatak, ma la Russia non ha risposto, monomániásan ruggisce su.

La natura umoristica allora ha cominciato a perdersi nella scena in cui, dopo una riunione del consiglio fallito, il sindaco ha iniziato dopo Moricz e ha incaricato i suoi uomini su questo pure. “Seguimi” – ha sentito uno dei rappresentanti di istruzioni della Russia, e subito è stato avvisato il giornalista di prendersi cura di. Ha subito dopo si era accorto che la sua auto seguito da tre auto, due delle quali erano auto personale del governo Érpatak.

Ha deciso di chiamare la polizia, non rischio. La sua paura era infondata, non si può dire Gábor Szollosi attivisti locali difensori, la Russia è uno degli avversari ben noto è stato attaccato da sconosciuti a pochi anni fa e gravemente picchiati; Un altro antipode della vena porta ha preso fuoco due anni fa – i colpevoli in nessun caso trovata dalla polizia.

Újfehértói ha avuto un “convoglio” quando è stato affrontato da una macchina della polizia. Moricz si rivolse agli agenti di polizia uscito e ha chiesto per l’azione della polizia. Le lui quattro o cinque vetture sono state prodotte, compresa la Russia, e Fügedi Gyula György Zagyva avuto membro Jobbik del parlamento. kompániájából russa due telecamere viene registrata quando la polizia ha fermato di più – non Oroszékat, ma i giornalisti in cerca di protezione.

denunciare
Estratto della relazione di Csaba Moricz

Moricz mentre invano cercato di vietare le riprese, mentre i suoi documenti contenenti dati personali è verificata, la polizia non hanno preso provvedimenti – anche se più tardi i russi sono stati fermati, ma gli altri non lo fanno, anche se è ancora all’unisono insultato il giornalista. Al termine della misura, la polizia voluto lasciare, ma Moricz insistito per accompagnarmi alla città più vicina. Poi tornò indietro russi.

Endgame protratto

Iscriviti Martedì questa settimana, poi chiamato un’altra riunione del consiglio con il sindaco – il caos emerso dimostrando che non si sapeva, non ci sarà riunione ordinaria o straordinaria. Non ha alcuna: la Camera ha rilasciato alcuni dipendenti pubblici locali, come la diffusione parola che finito i soldi per conto di regolamento e non ci sarà alcun pagamento dei salari. Il sindaco ha smentito le voci, naturalmente, ma senza alcun risultato, alla fine della riunione, ore dopo un’ora e mezza in subbuglio si è conclusa. Venerdì pomeriggio è l’organo di rappresentanza incontrare di nuovo Érpatak.

Autore: Andrew Becker

Fonte: atlatszo.hu

Leave a Reply 479 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: