< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Orbán: az EU elvesztette globális szerepét))) Orbán: l’Union européenne a perdu le rôle mondial

| Mobile | RSS

Orbán: az EU elvesztette globális szerepét))) Orbán: l’Union européenne a perdu le rôle mondial

2016. július 21. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Orbán: az EU elvesztette globális szerepét

fecsegő szimbolum

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó!

Az Európai Unió elveszítette globális szerepét az Egyesült Királyság kiválásával – jelentette ki Orbán Viktor Varsóban a Visegrádi 4-ek csúcstalálkozóján. A magyar miniszterelnök azt mondta: erről leginkább a migrációs válságra adott rossz válaszok tehetnek. Hangsúlyozta: az Európai Bizottság nem beszél őszintén és tisztán ebben a kérdésben.

Az Európai Unió drámai pillanatokat él át, ugyanis Nagy-Britannia kilépése miatt elvesztette globális vezető szerepét – hangsúlyozta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a visegrádi országcsoport (V4 – Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) kormányfőinek csütörtökön Varsóban tartott csúcstalálkozója utáni sajtótájékoztatón.

A lehető legrosszabb válaszok

Orbán Viktor szerint az unió azért jutott ebbe a drámai helyzetbe, és minősült vissza regionális szereplővé, mert az Európai Bizottság a migráció kérdésében a lehető legrosszabb válaszokat adta, és ezzel aláásta az egyik uniós állam tagsági viszonyát. A magyar miniszterelnök szerint most azt kell megmondani, mit kell tenni az uniónak annak érdekében, hogy ismét globális szereplővé válhasson.

a csúcs megteremtette a V4-ek közös európai programjának alapját

A csütörtöki visegrádi kormányfői találkozó megteremtette az alapját annak, hogy a szeptemberi pozsonyi EU-csúcstalálkozón a V4-ek közös európai programmal lépjenek fel – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Varsóban, a kormányfői csúcsot lezáró közös sajtóértekezleten.

A kezdő lépést megtettük

Az alapvető értékek terén, mint például a nemzeti hagyományok, kereszténység, biztonság, alapvetően eddig is egyetértés volt a visegrádi országok között – tette hozzá Orbán. A csütörtöki csúcson arról egyeztettek, hogy ezt a jövőt, ezt az Európát megpróbálják közösen képviselni Pozsonyban – mondta. Ennek érdekében a következő hetekben komoly munkát kell még végezni, “de a kezdő lépést megtettük” – hangsúlyozta Orbán Viktor.

forrás:híradó.hu

Orbán: l’Union européenne a perdu le rôle mondial

www.fecsego.eu nouvelles internationales Bon!

L’Union européenne a perdu le rôle mondial de la sécession du Royaume-Uni – a déclaré Viktor Orban à Varsovie dans le 4-s sommet de Visegrad. Le Premier ministre a le plus qu’ils peuvent faire à ce sujet étant donné la crise de la migration des mauvaises réponses. Il a souligné que la Commission européenne ne parle pas honnêtement et clairement sur cette question.

L’Union européenne traverse des moments dramatiques, comme pour le retrait de la Grande-Bretagne a perdu le leadership mondial – a souligné Viktor Orbán, Premier ministre hongrois du groupe Visegrad de pays (V4 – République tchèque, Pologne, Hongrie, Slovaquie) chefs de gouvernement jeudi après le sommet de Varsovie a tenu une conférence de presse.

La pire réponse possible

Viktor Orban, selon le syndicat, il est venu dans cette situation dramatique et de constituer acteur régional, parce que la Commission européenne a donné les pires réponses possibles à la question de la migration, de saper ainsi un des membres de l’Etat de l’Union. Le Premier ministre hongrois dit maintenant, je dois vous dire ce qu’il faut faire avec le syndicat afin de redevenir un acteur mondial.

pic jeter les bases d’un programme européen commun V4

La réunion de jeudi des chefs d’Visegrad gouvernement a jeté les bases pour l’UE en Septembre au sommet de Bratislava de la loi de programme européen commun V4 – a déclaré le Premier ministre Viktor Orban à Varsovie, se terminant le sommet des chefs de gouvernement conférence de presse conjointe.

Les premières mesures ont été prises

Dans le domaine des valeurs fondamentales, telles que les traditions nationales, le christianisme, la sécurité, essentiellement a été un accord entre les pays de Visegrad – dit Orban. sommet de jeudi que les accords ont été apportées à cet avenir, que l’Europe va essayer ensemble pour représenter Bratislava – at-il dit. À cette fin, au cours des prochaines semaines un travail important reste à faire », mais les premières mesures ont été prises,” – a souligné Viktor Orban.

Source: Hirado.hu

Leave a Reply 159 megnézve, 2 alkalommal mai nap |