< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Sajtómeghívó//Az 1936-os olimpia fáklyája, Vajda Attila pekingi aranya a szegedi kiállításon

| Mobile | RSS

Sajtómeghívó//Az 1936-os olimpia fáklyája, Vajda Attila pekingi aranya a szegedi kiállításon

2016. július 22. | hozzászólás | Közélet

Az 1936-os olimpia fáklyája, Vajda Attila pekingi aranya a szegedi kiállításon

Tisztelt Sajtópartnerünk!
Olimpiatörténeti kamarakiállítás nyílik a szegedi Móra Ferenc Múzeumban: a közönség megismerheti az olimpiák magyar aranyérmeseit a kezdetektől egészen 2012-ig. Kiállítanak több relikviát is: a Kovács „Koko” István által aláírt boxkesztyűt, Papp László autogramját, illetve azt a fém fáklyát, mellyel 1936-ban vitték az olimpiai lángot.
Az „Olimpiák a gyűjtő szemével” című kiállítást július 25-én, hétfőn 17 órakor nyitják meg.

Az olimpiák történetét mutatja be a Móra Ferenc Múzeum új kamarakiállítása: a tárlaton egy magángyűjtő, Szegi László relikviái mellett olimpikonjaink ikonikus tárgyait is kiállítják. Látható lesz az a fém fáklya, mellyel az 1936-os, berlini olimpiai lángot hozták az országhatártól egészen Kecskemétig: összesen 114 futó vitte az ereklyét ezen a szakaszon. Ezen az olimpián 10 aranyérmet szereztek a magyar sportolók.

A kiállítás képeslapokon, plakátokon, kitűzőkön, autogramkártyákon, olimpiai belépőjegyeken keresztül szemlélteti az újkori olimpiák elmúlt százharminc évét. A tárlaton látható Vajda Attila pekingi aranyérme, melyet kenu 1-esben szerzett 2008-an, illetve 2004-es athéni bronzérme is. Megtekinthető még a Kovács Koko István által dedikált boxkesztyű és Papp László autogramkártyája is.

A kiállítást július 25-én, hétfőn 17 órakor Dr. Szentgyörgyi Pál, Szeged MJV alpolgármestere nyitja meg a Móra Ferenc Múzeum kupolájában. Az eseményre tisztelettel várjuk a sajtó munkatársait!

Medgyesi Konstantin
sajtóreferens
Móra Ferenc Múzeum

Leave a Reply 796 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: