< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Brexit: érdekes részletek kerültek napvilágra((( Brexin: detalles interesantes salieron a la luz

| Mobile | RSS

Brexit: érdekes részletek kerültek napvilágra((( Brexin: detalles interesantes salieron a la luz

2016. július 24. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Brexit: érdekes részletek kerültek napvilágra

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó!

David Cameron volt brit miniszterelnök az EU-tagságról tartott júniusi népszavazás előtt nem sokkal megpróbálta rávenni Angela Merkel német kancellárt egy olyan nyilatkozat támogatására, amelyben Berlin, Párizs és az Európai Unió más vezetői engedményeket helyeztek volna kilátásba az unión belüli szabad mozgás alapelvében arra az esetre, ha Nagy-Britannia az EU tagja marad.

A BBC televízió szombaton ismertetett, kormányforrásokból származó értesülése szerint Cameron telefonon hívta Merkelt a referendum előtti napokban, amikor már látszott, hogy a választók egyre nagyobb számban támogatják a kilépést.

A brit kormányfő, aki a népszavazás után lemondott, azt kérdezte a német kancellártól, hogy támogatna-e egy olyan közös nyilatkozatot, amely mentességeket adna Londonnak az EU-állampolgárok szabad mozgását biztosító alapelv érvényesítésében.

A Downing Street elképzelése szerint a közös nyilatkozathoz Merkel, Francois Hollande francia elnök és a többi EU-tagállam vezetői mellett Donald Tusk, az Európai Tanács vezetője és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke is nevét adta volna.

A brit kormány azonban később elvetette ezt a kezdeményezést, abból a megfontolásból, hogy a közös nyilatkozat megszervezését a kilépést pártoló kampány vezetői a gyengeség jeleként állítanák be.

A BBC értesülése szerint a kezdeményezés valószínűleg eleve kudarcra volt ítélve, mivel az idézett források szerint a referendum utáni EU-csúcson Merkel határozottan leszögezte Cameronnak, hogy az EU-n belüli szabad mozgás alapelvében nincs mód kompromisszumra.

A Brexitet, vagyis az EU-ból való kilépést pártoló kampánycsoport elsődleges kampánytémája a bevándorlás volt, fő érve pedig az, hogy Nagy-Britannia az Európai Unió tagjaként nem tudja korlátok közé szorítani az uniós társállamokból betelepülők számát.

A népszavazáson a Brexit-tábor győzött 51,9 százalékos többséggel.

forrás:napi gazdaság.hu

Brexin: detalles interesantes salieron a la luz

[Caption id = “attachment_76574” align = “AlignLeft” width = “150”] países 1OO www.fecsego.eu, en todos los continentes www.fecsego.eu 1OO países de todos los continentes [/ caption]

www.fecsego.eu noticias internacionales Buena!

el ex primer ministro británico, David Cameron, pronto trató de persuadir a la canciller alemana, Angela Merkel, para apoyar una declaración ante el referéndum de junio, de adhesión a la UE celebrada, en la que Berlín, París y otros líderes de las concesiones de la Unión Europea podrían preverse libre circulación dentro de la UE, en principio, el caso, si Gran Bretaña salió de la UE.

La televisión de la BBC el sábado se ha descrito anteriormente, la información de fuentes gubernamentales, de acuerdo con Cameron por teléfono llamado Merkel unos días antes del referéndum, cuando parecía que los votantes apoyan el creciente número de salidas.

El primer ministro británico, quien renunció después del referéndum, pidió a la canciller alemana, estar a favor de una declaración conjunta, que proporcionaría excepciones principio de Londres de la libre circulación de ciudadanos de la UE para hacer cumplir.

Una calle Downing dijo que la idea de una declaración conjunta de Merkel, François Hollande, el presidente de Francia, y los otros líderes de los estados miembros de la UE, además de Donald Tusk, el líder del Consejo Europeo, Jean-Claude Juncker, presidente de la Comisión Europea también le dio el nombre.

Sin embargo, el gobierno británico más tarde rechazó esta iniciativa por parte de la consideración de que la organización de la declaración conjunta de los líderes renunció a apoyar la campaña como un signo de debilidad se establece.

La BBC informó que la iniciativa estaba destinada al fracaso es probable, ya que las fuentes citadas dijeron que después del referéndum sobre la cumbre de la UE, Merkel firmemente Cameron dejó claro que la libertad de circulación dentro de la UE, no hay compromiso manera en principios fundamentales.

El Brexitet, es decir, para salir del grupo de campaña de la UE apoyando tema de la campaña primaria fue la inmigración, el argumento principal es que Gran Bretaña no es miembro de la Unión Europea y puede limitar el número de estados de la UE co colonos.

Un referéndum sobre la Brexin-campamento ganó 51,9 por ciento de la mayoría.

Fuente: gazdaság.hu Daily

Leave a Reply 809 megnézve, 1 alkalommal mai nap |