< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Hatalmas zuhé szakadt le Budapestre

| Mobile | RSS

Hatalmas zuhé szakadt le Budapestre

2016. július 24. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Hatalmas zuhé szakadt le Budapestre

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó!

Bár szombaton főként csak délutánra és estére ígértek esőt, zivatart, kora délután hatalmas zuhé érte el Budapestet is. Az Országos Meteorológiai Szolgálat felhőszakadás miatt adott ki riasztást, és a figyelmeztetés be is jött, egyelőre úgy tűnik, hiába a fülledt, meleg idő, a strandolást elfelejthetjük a hétvégén és a jövő hét elején is. A fővárosban a zuhogó esőt villámlás és mennydörgés kísérte.

Szombaton főként délután és este elszórt zivatarok várhatók. Éjszaka elsősorban a Dunántúlon fordulhat elő zivatar. Vasárnap is előfordulnak elszórtan zivatarok, legnagyobb eséllyel a Dunántúlon és az Északi-középhegység nyugati részén, legkisebb eséllyel az Tiszántúlon és északkeleten. A zivatarokat helyenként viharos (60-80 km/h) szél, lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék (~ 25-30 mm, egy-egy helyen nem zárható ki 30 mm feletti csapadék), és akár jégeső ( 2 cm körüli vagy alatti) kísérheti – írja az met.hu előrejelzésében.

A levegő akár 15 fokra is lehűlhet hajnalban, ám napközben marad a 33 fokos maximum.

Vasárnap, jövő hét hétfőn, de még kedden is ugyanilyen időjárásra számíthatunk, sem a hőmérséklet, sem a záporok és zivatarok gyakorisága nem csökken. Fronthatás szerencsére nem várható, úgyhogy a jövő hét elején egyik nap se felejtsen el esernyőt vinni magával.

forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 723 megnézve, 1 alkalommal mai nap |