< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: FAO: új vírus közelít Magyarország felé))) FAO: un nouveau virus se rapproche de la Hongrie

| Mobile | RSS

FAO: új vírus közelít Magyarország felé))) FAO: un nouveau virus se rapproche de la Hongrie

2016. július 25. | hozzászólás | Fecsegő hírek

FAO: új vírus közelít Magyarország felé

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

Isten áldja meg a www.fecsego.eu nemzetközi hírportált és óvja Magyarországot!

Riasztó gyorsasággal terjed a bőrcsomósodáskór a szarvasmarhák között, a betegség az elmúlt hetekben elérte Szerbiát, Albániát és Montenegrót is és akár Magyarországon is megjelenhet – hívta fel a figyelmet az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) annak kapcsán, hogy hétfőn Belgrádban találkozik állategészségügyi szakértők egy nemzetközi csoportja.

A Magyarország támogatásával megvalósuló találkozón Közép-Európában és a Balkánon a területet érintő jelenleg hatályos szabályozást és intézkedéseket tekintik át, kiemelve a szarvasmarhákat veszélyeztető bőrcsomósodáskórt. Andriy Rozstalnyy, a FAO állattenyésztési és -egészségügyi szakértője a közlemény szerint elmondta, tavaly év végén jelent meg a betegség Görögországban, azóta már Bulgáriából és Macedóniából is jelentettek kitörést. Hozzátette, az eddigi hozzáállás nem hozott eredményt a vírus megállításában.

A bőrcsomósodáskór, az állat bőrén okozott látványos elváltozásokról ismerhető fel. Legyek és szúnyogok által terjed, aminek a nyári meleg időszak különösen kedvez. A gazdáknak a termeléskiesés, csökkenő tejhozam, sterilitás miatt jelentős anyagi kárral jár, de a vírus szövődményei az állat pusztulását is okozhatják – írták.

A szervezet szerint ha a helyzet nem javul, az egyelőre nem érintett, főleg szomszédos vagy kereskedelmi kapcsolatban lévő országokban is megjelenhet a betegség, például Romániában, Bosznia-Hercegovinában vagy Magyarországon. Becslések szerint már több mint 5 millió szarvasmarha van közvetlenül kitéve a fertőzésveszélynek – figyelmeztet a FAO.

forrás:napi gazdaság.hu

FAO: un nouveau virus se rapproche de la Hongrie

[Caption id = “attachment_76574” align = largeur “de AlignLeft” = “150”] pays 1OO de www.fecsego.eu, sur tous les continents www.fecsego.eu 1OO pays sur tous les continents [/ caption]

Que Dieu bénisse et protège le portail de nouvelles international www.fecsego.eu Hongrie!

la propagation alarmante de la maladie de la peau grumeleuse chez les bovins, la maladie au cours des dernières semaines a atteint la Serbie, l’Albanie et le Monténégro, et même apparaître en Hongrie – a attiré l’attention de l’Organisation pour l’alimentation et l’agriculture (FAO) par rapport à lundi à Belgrade se réunira experts vétérinaires une groupe international.

La réunion a été réalisée avec le soutien de la Hongrie dans ce domaine est actuellement considéré comme l’Europe centrale et les Balkans grâce à une réglementation et une action efficace, mettant en évidence le bétail bőrcsomósodáskórt menaçant. Andriy Rozstalnyy, expert de la FAO de la production animale, a déclaré -Santé et selon l’annonce, fin de l’année dernière, la maladie est apparue en Grèce, la Bulgarie et la Macédoine depuis ont également signalé des flambées. Il a ajouté que l’attitude actuelle aucun résultat pour arrêter le virus.

La dermatose nodulaire, lésions spectaculaires causées par la peau de l’animal peut être reconnu. Les mouches et les moustiques se propagent par lequel la période estivale chaude particulièrement favorable. Les agriculteurs auront des dommages matériels importants en raison de la perte de productivité, la production de lait réduite, la stérilité, mais des complications du virus peuvent aussi causer la mort de l’animal – ils ont écrit.

Selon l’organisation, si la situation ne s’améliore pas, il n’a pas encore été affecté, principalement dans les pays voisins ou le commerce avec les pays de la maladie apparaissent, comme la Roumanie, la Bosnie-Herzégovine et de la Hongrie. On estime que plus de 5 millions de bovins ont été directement exposés au risque d’infection – met en garde la FAO.

Source: Daily gazdaság.hu

Leave a Reply 822 megnézve, 1 alkalommal mai nap |