< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: Pannonhalmi Bencés Főapátság))) Pannonhalma abbaye bénédictine de fichier d’image comprend des notes

| Mobile | RSS

Pannonhalmi Bencés Főapátság))) Pannonhalma abbaye bénédictine de fichier d’image comprend des notes

2016. július 29. | hozzászólás | Kultúra

Pannonhalmi Bencés Főapátság

Világörökség
Pannonhalmi Bencés FőapátságA fájlhoz képjegyzet tartozik
Pannonhalmi Bencés Főapátság
Adatok
Ország Magyarország
Világörökség-azonosító 758
Típus Kulturális helyszín
Kritériumok IV, VI
Felvétel éve 1996
Elhelyezkedése

Pannonhalmi Bencés Főapátság (Magyarország)

Pannonhalmi Bencés Főapátság
Pannonhalmi Bencés Főapátság
Pozíció Magyarország térképén
é. sz. 47° 33′ 09″, k. h. 17° 45′ 39″Koordináták: é. sz. 47° 33′ 09″, k. h. 17° 45′ 39″osm térkép ▼
Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Pannonhalmi Bencés Főapátság témájú médiaállományokat.

A Pannonhalmi Bencés Főapátság Magyarország egyik kiemelkedő történelmi emlékhelye, egyházi és művészettörténeti központja. Győr-Moson-Sopron megyében, a Pannonhalmi járásban, Pannonhalma városban (régi nevén Győrszentmárton) található. A főapátság vonzereje és a környék természeti adottságai miatt a város Magyarország turisztikai térképén az egyik leglátogatottabb célpontnak számít, a település a turizmusra van berendezkedve. A fő turisztikai látnivaló, az „ezeréves apátság” nemcsak építészeti jelentőséggel bír, hanem sokoldalú kiállításaival és gyűjteményeivel kultúrtörténeti emlékeket tár a látogató elé. Turisztikai jelentősége miatt Pannonhalmán gyakran csak a Pannonhalmi Bencés Főapátságot értik.

 

A főapátság látványos épületegyüttese a Szent Márton-hegyen épült fel. A román stílusú altemplom és kerengő, valamint a gótikus bazilika az évszázadok során barokk és klasszicista stílusú épületrészekkel egészült ki, amelyek a főapátság mai arculatát meghatározzák. A 19. századi könyvtárterem 400 ezres gyűjteményében számos könyvritkaságot őriznek. Az egész épületegyüttest a magyar klasszicizmus egyik legismertebb alkotása, az 55 méter magas torony koronázza.

 

forrás:wikipédia

Pannonhalma Archabbey

Show / Hide Détails

patrimoine mondial
Pannonhalma abbaye bénédictine de fichier d’image comprend des notes
Pannonhalma Archabbey
détails
Pays Hongrie
Patrimoine mondial ID 758
tapez culturel
Critères IV, VI
Année record en 1996
emplacement


Pannonhalma Archabbey
Position Hongrie Plan
y. c. 47 ° 33 ’09 “s. h. 17 ° 45 ’39 “et la longitude: N. c. 47 ° 33 ’09 “s. h. 17 ° 45 ’39 “carte OSM ▼
Chambre des communes
Wikimedia Commons Pannonhalma Archabbey thème des fichiers multimédias.

Le Pannonhalma Archabbey Hongrie est un remarquable sites historiques, des églises et de l’art centre historique. comitat de Győr-Moson-Sopron, dans le quartier de la ville Pannonhalma, Pannonhalma (anciennement connu Győrszentmárton) loin. En raison de l’attraction de l’abbaye et les caractéristiques naturelles environnantes de la carte touristique de la ville de la Hongrie est l’un de la matière cible la plus populaire, le règlement est équipé pour le tourisme. Les principales attractions touristiques, le «mille ans Abbey” non seulement une importance architecturale, mais aussi des expositions polyvalentes et des collections de reliques culturelles magasin pour les visiteurs. Tourisme Pannonhalma en Hongrie parce que souvent seulement comprendre le Pannonhalma Archabbey.

Les principaux bâtiments de l’abbaye de spectaculaire sommet de la colline de Saint-Martin. La crypte et le cloître roman, et la basilique gothique au cours des siècles, baroque et parties de bâtiment néo-classique ont été ajoutés qui déterminent l’aspect actuel de l’abbaye. La salle de la bibliothèque 400 milliers collection du 19ème siècle de nombreux ouvrages rares sont conservés. L’ensemble des bâtiments des créations les plus célèbres du classicisme hongrois, la tour de 55 mètres est couronné.

Source: Wikipedia

 

Leave a Reply 1872 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: