< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Emmi: pluszpénzt kapnak a háziorvosok, az alapellátó fogorvosok és a védőnők

| Mobile | RSS

Emmi: pluszpénzt kapnak a háziorvosok, az alapellátó fogorvosok és a védőnők

2016. augusztus 4. | hozzászólás | Közélet

Kormány-egészségügy
Emmi: pluszpénzt kapnak a háziorvosok, az alapellátó fogorvosok és a védőnők

fecsegő szimbolum

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint a tavalyi 10 milliárd forintos többlettámogatás után a kormány 14 milliárdos pluszforrást biztosít az egészségügyi alapellátásra, pluszpénzt kapnak a háziorvosok, az alapellátó fogorvosok és a védőnők.

A tárca egészségügyért felelős államtitkársága csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, az előző évhez hasonlóan 10 milliárd forintot kapnak a háziorvosok, a házi gyermekorvosok, ezen felül 2 milliárd forintot az alapellátásban dolgozó fogorvosok, illetve szintén 2 milliárd forint jut a védőnőknek. A pluszforrás az idén január 1-től jár, a pénzt az Országos Egészségbiztosítási Pénztár július 29-én visszamenőlegesen, egy összegben elutalta.
A háziorvosoknak és a házi gyermekorvosoknak praxisonként idén is átlagosan 130 ezer forinttal jut több havonta, míg a védőnők és az iskolai védőnői szolgálatok esetében 30-35 ezer, a fogorvosi praxisok esetében pedig 50-55 ezer forint havi többletbevételt jelent majd az emelés.
Hangsúlyozta, a kormány számára kiemelten fontos terület az egészségügy, a mostani döntés pedig újabb előrelépést jelent, amelyet a kormány az egészségügyi dolgozók életkörülményeinek javítása és az alapellátás megerősítése érdekében tett.
Közölték továbbá, hogy a kormány minden olyan béremelést támogat, amelynek megvan a gazdasági fedezete, és amely mögött a magyar gazdaság növekvő teljesítménye áll. A kormány az egészségügyi dolgozók számára minden, jogszabályban is vállalt béremelést, bérkiegészítést, támogatást teljesített és teljesít – olvasható a közleményben.
Az államtitkárság azt követően adta ki közleményét, hogy Tukacs István MSZP-s országgyűlési képviselő sajtótájékoztatóján érdemi forrásemelést sürgetett az egészségügyben, és 600 milliárdos többlettámogatást szorgalmazott.

MTI

Leave a Reply 467 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: