< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Egyesült Államok: ügyvédje szerint Fethullah Gülen török hittudóst nem szabad kiadni Törökországnak))) Estados Unidos: académico turco Gülen, según su abogado no debe concederse a Turquía

| Mobile | RSS

Egyesült Államok: ügyvédje szerint Fethullah Gülen török hittudóst nem szabad kiadni Törökországnak))) Estados Unidos: académico turco Gülen, según su abogado no debe concederse a Turquía

2016. augusztus 6. | hozzászólás | Fecsegő hírek

USA-Törökország-Gülen-ügyvédek-kiadatás

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

Isten áldja meg a www.fecsego.eu nemzetközi hírportált és óvja Magyarországot!

Egyesült Államok: ügyvédje szerint Fethullah Gülen török hittudóst nem szabad kiadni Törökországnak

Ügyvédje szerint Fethullah Gülent, az Amerikában élő török hittudóst nem szabad kiadni Törökországnak, annak ellenére sem, hogy a napokban három török miniszter is Washingtonban járt, hogy nyomást gyakoroljon az amerikai kormányra.

Reid Weingarten, az Egyesült Államokban élő Gülen egyik ügyvédje Washingtonban újságírókkal találkozva fejtette ki álláspontját, miszerint a hittudóst nem szabad kiadni Törökországnak, és ez nem is fog megtörténni. Weingarten hangsúlyozta: “abszurd” az a feltételezés, hogy a törökországi puccskísérlet hátterében Gülen és a Központi Hírszerző Ügynökség(a CIA) lett volna. Recep Tayyip Erdogan török államfő ugyanis egykori barátják és szövetségesét, az évek óta egy pennsylvaniai kisvárosban élő, betegeskedő Fethullah Gülent sejti a háttérben, őt és a mozgalmát vádolja a katonai hatalomátvétel megszervezésével, és ezért kéri kiadatását Washingtontól. Az ügyvéd arról is tájékoztatta az újságírókat, hogy ezen a héten három török miniszter érkezett az Egyesült Államokba, hogy nyomást gyakoroljon az amerikai kormányzatra Gülen kiadatása érdekében.
Washington már korábban jelezte, hogy bizonyítékokat vár Ankarától arra, hogy a hittudósnak része volt az elvetélt puccsban, e bizonyítékok nélkül ugyanis szó sem lehet Gülen kiadatásáról. Weingarten eleve megkérdőjelezte, hogy Fethullah Gülenre korrekt bírósági eljárás várna török földön. Megfogalmazása szerint az összeesküvési teóriák és a török államfő fenyegetései nem elégségesek ahhoz, hogy megingassák, de legalábbis befolyásolják az amerikai igazságügyi rendszert, ezért – mondta az ügyvéd – szó sem lehet Gülen kiadatásáról, és az Egyesült Államok ezt nem is teszi meg. Törökországban letartóztatási parancsot adtak ki Gülen ellen, aki az Egyesült Államokban nyilatkozatban reagált erre. “Egy török bíróság letartóztatási parancsa semmit sem változtat sem a státusomon, sem pedig a nézeteimen” – olvasható Fethullah Gülen közleményében.

MTI

Estados Unidos y Turquía Gülen extradición, abogados,

[Caption id = “attachment_76574” align = “AlignLeft” width = “150”] países 1OO www.fecsego.eu, en todos los continentes www.fecsego.eu 1OO países de todos los continentes [/ caption]

Que Dios bendiga y proteja el portal de noticias internacionales www.fecsego.eu Hungría!

Estados Unidos: académico turco Gülen, según su abogado no debe concederse a Turquía

Según el abogado de Gülen Gülent, los estudiosos turcos que viven en Estados Unidos no deberían atribuirse a Turquía, a pesar del hecho de que los tres días, el ministro turco también visitaron Washington para ejercer presión sobre el gobierno de Estados Unidos.

Reid Weingarten, uno de Gülen en el abogado de Estados Unidos en Washington reunión con los periodistas explicó su opinión de que los estudiosos no hay que conceder a Turquía, y que no va a suceder. Weingarten hizo hincapié en que “absurdo” suponer que el intento de golpe en Turquía en el fondo Gülen y la Agencia Central de Inteligencia (CIA) habría sido. Recep Tayyip Erdogan de Turquía jefe de Estado desde que el ex amigo y aliado de muchos años de vivir en un pequeño pueblo de Pennsylvania, enfermo sospechoso Gülent de Gülen en el fondo, ella y el movimiento acusa a la organización de la toma militar, por lo que pide la extradición de Washington. El abogado también informó a los periodistas que esta tercera semana el primer ministro turco llegó a los Estados Unidos para ejercer presión sobre el gobierno de Estados Unidos para la extradición de Gülen.
Washington ya ha indicado que espera que Ankara evidencia de que fue el teólogo del golpe abortado, sin esta evidencia, porque no puede haber extradición de Gülen. Weingarten ya se cuestionó si un juicio justo Fethullah Gülenre esperando en suelo turco. De acuerdo con la redacción de las teorías de la conspiración y las amenazas del presidente turco no son suficientes para sin resolver o al menos influenciada por el sistema judicial de Estados Unidos, y por lo tanto – dijo el abogado – no puede haber extradición Gülen, y Estados Unidos no hacerlo. Turquía órdenes de detención emitidas contra Gülen, que respondieron a la declaración estadounidense dijo. “Un paro órdenes de la corte turca no cambia el státusomon ni mi perspectiva nada” – leer Gülen en un comunicado.

MTI

Leave a Reply 832 megnézve, 1 alkalommal mai nap |