< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Péterfalvi már kétszer titkolózáson kapta az MNB őrzővédőit))) Péterfalvi has twice received the National Bank Secrecy őrzővédőit

| Mobile | RSS

Péterfalvi már kétszer titkolózáson kapta az MNB őrzővédőit))) Péterfalvi has twice received the National Bank Secrecy őrzővédőit

2016. augusztus 10. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Péterfalvi már kétszer titkolózáson kapta az MNB őrzővédőit

Ha nem kapják meg szeptember elején a jegybank biztonsági szolgálatának tevékenységét tartalmazó dokumentumokat, kiperlik – mondta el az ATV-nek Burány Sándor, a szocialisták frakcióvezető-helyettese. Nyikos László, az MNB felügyelőbizottságának jobbikos delegáltja pedig azon hezitál, hogy indítványozza-e az elmúlt időszakban felbukkant kémek és fegyverarzenál indokoltságának kivizsgálását.
Péterfalvi már kétszer titkolózáson kapta az MNB őrzővédőit

Volt titkosszolgálati vezetőket és elit kommandósokat is leszerződtetett az MNB – írta meg az Index. Azóta a jegybank hivatalosan is megerősítette, hogy többek között Göbölös László, az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) volt főigazgatója, a hivatal két korábbi igazgatója: Görög Sándor volt műveleti főigazgató-helyettes, a Katonai Biztonsági Hivatal volt igazgatója és Dobra Tibor, az AH egykori jogi igazgatója is az MNB-nek dolgozik.

A polgári kémelhárítás három magas rangú vezetője mellett tűnt fel Bakonyi András, volt elit kommandós, a Terrorelhárítási Központ (TEK) egyik korábbi harci kiképző tisztje is, aki Dobrával együtt az MNB-Biztonsági Szolgáltatások Zrt. munkavállalói, míg Göbölöst és Görögöt közvetlenül alkalmazza a jegybank. Vélhetően előbbieknek lesz szükségük arra a 110 pisztolyra és 200 ezer lőszerre, amelyről idén februárban szerezhetett tudomást a közvélemény a Közbeszerzési Értesítőből.

Aki arra is kíváncsi, hogy miért „militarizálja” magát egy pénzintézet, és hogy hol tart most ez a folyamat, az az MNB 2015-ös éves jelentéséből megtudhatja, hogy

a „megnövekedett őrzés-védelmi feladatok sikeres végrehajtásának elengedhetetlen feltétele az őrlétszám további emelése, a magas színvonalon kiképzett, és speciális szaktudással rendelkező őrszemélyzet biztosítása, amelyhez az állomány adott részének felkészítése és vizsgáztatása sikeresen megtörtént”.

Matolcsy üzent az ellenségnek

Nyikos László, az MNB felügyelőbizottságának egyetlen ellenzéki (jobbikos) delegáltja az ATV A Nap híre című műsorában elmondta, hogy ők eddig nem foglalkoztak fenti problémával, csupán egy tájékoztatót hallgattak meg arról, hogy a biztonsági szolgálat vezetője milyen tevékenységet végez az apparátusával. Mivel azonban a jegybanki törvény nem zárja ki azt, hogy a felügyelőbizottság ilyen kérdésekkel is foglalkozzon, Nyikos megfontolja, hogy indítványozza-e a téma napirendre vételét. Annyi mindenesetre biztos, hogy az év második félévére elfogadott vizsgálati tervben ez a témakör egyelőre nem szerepel.

Az MNB elnöke üzen a volt kémelhárító szakemberek leigazolásával – ezt már Magyar György ügyvéd nyilatkozta a műsornak, azt is megjegyezve: szerinte

Matolcsy György maga is érzi, hogy az „elmúlt 2-3 évben végrehajtott vakmerő húzásai elérhetik a büntető kategóriát”.

Így hát a jogász szerint az üzenet annyi, hogy a jegybankelnök megvédi a saját mundérját, még ha ehhez egy kisebb magánhadsereget kell is verbuválnia. A szakember ezt a lépést ahhoz hasonlította, ahogyan Orbán Viktor létrehozta a TEK-et, illetve Kövér László a parlamenti őrséget.

Több megoldás is létezik

Harangozó Tamás, a honvédelmi és rendészeti bizottság szocialista alelnöke már tavasszal kezdeményezte a személyes betekintést az MNB Biztonsági Szolgáltatások Zrt. működésébe, ám a jegybank megtagadta ennek lehetőségét.

A képviselő ezért Péterfalvi Attilához fordult, aki arról biztosította, hogy igaza van, az intézmény nem titkolózhat.

Hasonló témában egyébként idén január végén volt már egy állásfoglalása az ombudsmannak, amelynek során szintén azt állapította meg, hogy a biztonsági cég hiányosan teljesíti az elektronikus közzétételi kötelezettségével kapcsolatos kötelezettségét.

Harangozó azt reméli, hogy legkésőbb szeptember első hetében mindenre fény derül, ha pedig nem, akkor – miként azt Burány Sándor az ATV A nap híre című műsorában megjegyezte – kiperlik az iratokat az MNB-től. A frakcióvezető-helyettes szerint két megoldás lehetséges arra, miért biztosítja túl Matolcsy a jegybankot. Az egyik a nyílt paranoia, vagyis a személyes, illetve intézményi fenyegetettség túlértékelése, a másik pedig olyan, ki nem mondott irracionális cél megvalósításának előkészítése, mint például az államfői vagy kormányfői pozíció.

Bár utóbbi lehetőséget Burány sem tartja reálisnak, arra azért hagy némi esélyt, hogy a kémelhárító apparátus a médiaérdeklődés középpontjába került gyanús üzelmek elleplezéséhez, a titkok megvédéséhez szükséges. De azt sem tartja kizártnak, hogy ennek kapcsán

az illető szakemberek akár ellenzéki képviselőket, civileket, újságírókat is megfigyelhetnek, illetve hozhatnak nehéz helyzetbe olyan módszerekkel, amelyek nem engedélykötelesek, viszont a törvényesség határait súrolják.

Érdemes reménykedni?

Ami a kiperlési esélyeket, pontosabban az annak nyomán hozzáférhető információk valóságtartalmát illeti, nagy reményeket nem érdemes fűzni az MNB közlékenységéhez. Tóth Bertalan a szocialisták frakcióvezetője másfél hónapja jelentette föl a legfőbb ügyésznél az MNB-t, mivel annak alapítványai a kiperelt iratok egy részét hiányosan, másik részüket gyanúja szerint manipulálva adták át számára. A Polt Péternek megküldött feljelentés

közérdekű adattal való visszaélés, hűtlen kezelés és sikkasztás alapos gyanúja miatt javasolja nyomozás elrendelését a Pallas Athéné Domus Animae Alapítványnál.

forrás:atv.hu

Péterfalvi has twice received the National Bank Secrecy őrzővédőit

If you do not receive early September, the central bank documents containing the activities of security services, kiperlik – said the ATV’s Burány Alexander, deputy group leader of the Socialists. László Nyikos, the Bank’s supervisory board and the delegates Jobbik hesitates to propose e-emerged in recent times and spies to investigate arsenal is justified.
Péterfalvi has twice received the National Bank Secrecy őrzővédőit

Former secret service leaders and elite commandos also took on the MNB – wrote the Index. Since then, the central bank has officially confirmed that among László Göbölös, the Constitution Protection Bureau (AH) was the main director of the office of two former director of Greek Alexander was Operations Deputy Director General of the Military Security Office was a director and Tibor Dobra, AH former legal He is director of the MNB working.

In addition to the civilian counterintelligence three senior leader appeared in Andrew Bakonyi, was the elite commando, the Counter Terrorism Centre (TEK) is a former military training officer, who along with Dobrával the MNB Security Services Plc. employees while Göbölöst and Greek directly employed by the central bank . The former is believed to be in need of pistol ammunition 110 to 200 thousand, which in February this year must have become aware of the public procurement Értesítőből.

Who was also curious as to why the “militarization” of a financial institution itself, and where it is now in the process of the Bank’s Annual Report 2015 tells you

to “increased security and guard duties essential for the successful implementation of a further rise in the number of guards, trained to a high standard and ensure the security of staff specialized expertise, which preparation and examination of that part of the stock was successful.”

Matolcsy war on the enemy

László Nyikos, the Bank’s supervisory board only opposition (Jobbik) delegate to the ATV the day the news was’s show said that they have not dealt with these problems, just listened to a conference that the head of the security service does what activities the apparatus of. However, as the central bank law does not preclude that the supervisory board is to deal with such issues, nyikos will consider whether to propose a topic on the agenda. It certainly is true that the protocol adopted by the second half of the year, this topic is not yet listed.

The chairman of the National Bank of the message was a counter-intelligence specialists leigazolásával – have already György Magyar, lawyer says the show, also noting: according to him

György Matolcsy himself feels that “finally out in the last 2-3 years, reckless Pulling access to the criminal category.”

So the lawyer that the message is that the central bank will protect its own mundérját, even though this is a small private army must also verbuválnia. The expert compared to this step, as Viktor Orbán was created TEK and the Parliament Laszlo Kover guard.

There are several possible solutions

Thomas bell, Defence and Law Enforcement Committee of the Socialist vice-president has been initiated in the spring of personal insight into the Bank’s Security Services Plc. Workings, but the central bank denied such a possibility.

The representative Péterfalvi therefore turned to Attila, who assured to be right, the institution does not titkolózhat.

Related topics would otherwise have been the end of January this year was a resolution on the Ombudsman, in which he also found that the security company incompletely meet its obligations related to electronic disclosure obligations.

Bell hopes that all will be revealed no later than the first week of September, and if not, then – how we Burány Alexander’s show of ATV news of the day was noted – kiperlik documents from the MNB. The group leader, deputy, according to two possible solutions as to why the central bank provides Matolcsy too. One of the open paranoia, or personal or institutional threat overvaluation, and the other is irrational unspoken goal the realization of preparation, such as the position of head of state or head of government.

Although the latter option does not comply Burány realistic, because it leaves little chance to counter-intelligence apparatus has been in the media spotlight suspicious dealings disguise necessary to protect the secrets. But he does not consider possible that in this context,

experts said even opposition MPs, civil society, journalists may also be observed, and can in a difficult situation by methods that do not require authorization, however, the limits of legality graze.

It is hope?

As for the kiperlési opportunities, specifically in the wake of the available information veracity, high hopes are not worth accompanied by the Bank’s general productivity. Bertalan Tóth faction leader of the Socialists and a half months was up to the chief prosecutor of the MNB, as its foundations incomplete kiperelt some of the documents, the other shall be handed over suspected manipulation of it. The complaint sent to Peter Polt

the abuse of public data, recommends an investigation due to suspicion of misappropriation and embezzlement of Pallas Athena thorough animae Domus Foundation.

Source: atv.hu

Leave a Reply 741 megnézve, 1 alkalommal mai nap |