< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Rio 2016 Olimpiai hírek// Cseh elődöntős, Pulai búcsúzott 100 méter pillangón

| Mobile | RSS

Rio 2016 Olimpiai hírek// Cseh elődöntős, Pulai búcsúzott 100 méter pillangón

2016. augusztus 12. | hozzászólás | Sport

Rio 2016
Cseh elődöntős, Pulai búcsúzott 100 méter pillangón

fecsegő szimbolum

wwww.fecsego.u nemzetközi hírportál jó nagyon jó!

Cseh László másodikként bejutott az elődöntőbe, Pulai Bence viszont búcsúzott a további küzdelmektől 100 méter pillangón a riói olimpia úszóversenyeinek csütörtöki napján.

Cseh az előfutamát 51.52 másodperces idővel nyerte meg, s összesítésben másodikként jutott tovább, mivel a szingapúri Joseph Schooling 51.41-et úszott. Pulai 52.73 másodperccel 26. lett. Az immár 21-szeres olimpiai bajnok amerikai Michael Phelps 51.60 mp-cel negyedikként került az elődöntőbe.

“Nem volt ez rossz így reggel, de a kezdés nagyon lassú volt, kell egy kis önbizalmat gyűjtenem, mert nagyon mélyről kell visszajönnöm” – mondta Cseh, akit saját bevallása szerint “kicsit összenyomott” az olimpia 200 pillangón, ahol hetedik lett. “Ha sikerül bejutni a döntőbe, ott már egy könnyed úszás kell, görcsösen nem lehet.”

Pulai úgy vélekedett:

“Elég gyenge volt, pedig jobbnak éreztem az elmúlt három hétben. Hetvenöttől nagyon beállt a karom, onnantól pedig csak lábból nem lehet bemenni.”

A férfi 100 méter pillangó elődöntőjét – magyar idő szerint – péntek hajnali 4.34 órakor rendezik.

———————————-
Rio 2016
Kapás országos csúccsal döntős, Risztov 14. lett 800 gyorson

Kapás Ledecky mögött a második helyen jutott a magyar idő szerint szombat hajnali 3.20 órára kiírt döntőbe, míg a nyíltvízi úszásban 10 kilométeren címvédő Risztov 8:33.36 perces ideje a 14. helyre volt elég.

A 23 éves Kapás 8:19.43 perccel a második helyen csapott célba előfutamában a mostani játékokon már két aranynál járó amerikai Katie Ledecky mögött. Az eddigi magyar rekordot szintén Kapás tartotta 8:21.21 perccel, ezt a 2013-as barcelonai világbajnokságon úszta.

“Ugyanolyan iramban úsztam a végén, nem erősítettem, nem hajráztam” – nyilatkozta az Újpest Európa-bajnok és 1500 gyorson vb-bronzérmes versenyzője. “Jó úszás volt nagyon, nem adtam bele mindent, de azért elfáradtam, tegnap a váltóban kihajtottam magam, hajnal három órakor feküdtem le, éreztem is a mozgásomon, hogy voltam már pihentebb, de nagyon jó időt úsztam. Végre kezdem érezni azt, hogy nyolcszázon is kijön, aminek ki kell jönnie.”

Kapás Ledecky mögött a második helyen jutott a magyar idő szerint szombat hajnali 3.20 órára kiírt döntőbe, míg a nyíltvízi úszásban 10 kilométeren címvédő Risztov 8:33.36 perces ideje a 14. helyre volt elég.

——————————————–
Rio 2016
A tollaslabdázó Sárosi Laura kikapott első mérkőzésén

A reggeli mérkőzések kissé elhúzódtak, így a 23 éves játékos – aki Ódor Andrea 1996-os atlantai szereplése óta az első magyar tollaslabdázó az ötkarikás játékokon – bemutatkozása nagyjából 50 percet csúszott.

A tollaslabdázó Sárosi Laura első mérkőzésén két játszmában kikapott a kilencedik helyen kiemelt indiai Pusarla Venkata Sindhutól a riói olimpiai csütörtöki versenynapján.

A reggeli mérkőzések kissé elhúzódtak, így a 23 éves játékos – aki Ódor Andrea 1996-os atlantai szereplése óta az első magyar tollaslabdázó az ötkarikás játékokon – bemutatkozása nagyjából 50 percet csúszott.

A világranglistán 65. Sárosi riválisa óriási fölényben játszott az első játszmában. A kettejük közti jelentős magasságbeli különbségből adódóan – Sárosi az alacsonyabb – az indiai játékos a magas labdákat kíméletlenül bombázta lábra, és az ejtései is pontosak voltak. A szett végén Sárosi egy mentés közben rosszul esett, rövid ideig a derekát fájlalta. Az első játszmát végül 13 perc alatt 21-8-ra nyerte az indiai, a leghosszabb labdamenet 19 ütéses volt.

A második felvonás kezdetén Sárosi már nem “ragadt be”, 5-5-ig felváltva estek a pontok, az indiai ezután azonban sorozatban négy pontot csinált, és még a magyar játékos is “besegített” neki egy-két rontott ziccerrel, így 11-9-nél pihentek. Sárosi ugyan becsülettel küzdött minden labdamenetben, de az indiai egyre jobban elkapta a fonalat, és gyönyörű ütésekkel növelte előnyét. A második játszma 14 perc alatt 21-9 lett.

Sárosi a csoport második mérkőzésén szombaton a világranglistán 20. kanadai Michelle Li ellen lép pályára.

A férfiak és a nők versenyében is 13 csoportban zajlanak a küzdelmek, az első három kiemelt csoport győztese közvetlenül a negyeddöntőbe jut, a tíz másik csoportelső egymással játszik a nyolcaddöntőben.

Eredmény:
női tollaslabda, M csoport:

Pusarla Venkata Sindhu (indiai, 9.)-Sárosi Laura 2-0 (8, 9)
MTI/Illyés Tibor

————————————————————-
Szelek szárnyán
Berecz Zsombor dobogós helyen áll

Fotó: WILLIAM WEST / Europress/AFP
Berecz Zsombor vitorlázónk megnyerte az ötödik futamot finn hajóosztályban, a hatodik futamban a 7. helyen végzett, így az összetett versenyben már dobogós (3.) helyen áll.

A TELJES MAGYAR PROGRAM RIÓBAN

Már a második futamban győzött Berecz Zsombor, apró szépséghiba volt azonban, hogy korai rajt miatt elvették tőle ezt az eredményt, így újra kellett kezdenie az építkezést a finn hajóosztályban. Amelyben a harmadik futam 5. és a negyedik futam 12. helye után, az ötödik felvonásban ismét győzni tudott a magyar versenyző, s ezzel már a dobogó közelében jár. Azóta lement a 6. futam is, amelyben a 7. helyen zárt, felférne már a dobogó harmadik fokára, ha most leintenék a versenyt.
Az Út a riói olimpiáig Facebook-oldalon lőttük a grafikát Berecz elhelyezkedéséről a mezőnyhöz képest.
Az Út a riói olimpiáig Facebook-oldalon lőttük a grafikát Berecz elhelyezkedéséről a mezőnyhöz képest.
Fotó: facebook

Arról már korábban nyilatkozott, hogy formaidőzítése remekül sikerült, és hiszi, hogy Rióban ki tudja hozni magából a maximumot. A verseny túl van a felén. Tíz futam után a TOP 10-es mezőnynek következhet majd az éremfutam, amely dupla szorzós. A finneseknél a brit Giles Scott vezet, a szlovén Vasilij Zbogar és Berecz Zsombor előtt.

A szörfösök közül a hatodik olimpiáján induló Gádorfalvi Áron a 25. hely után a következő futamban nem ért célba, majd 26. lett, s a 28. helyen áll kilenc futamot követően. Cholnoky Sára a hetedik futamban eddigi legjobb eredményét elérve a 13. helyet szerezte meg. A folytatásban a 22. és a 25. helyen zárt, kilenc futam után a 22. helyen található. A szörfösök pénteken folytatják, akárcsak Laser Radialban Érdi Mária és Laser Standardben Vadnai Benjámin. Csütörtökön utóbbiaknak pihenőnapjuk volt az olimpián.

————————————————————

Kemény kritika

Kulcsár Győző: Imre edzője hibázott a döntőben

Az olimpiai bajnok Szász Emese edzője, Kulcsár Győző komoly vezetői hibának nevezte Imre Géza vereségét a párbajtőrvívás Rio de Janeiró-i olimpiai döntőjében.

A versenyzőként négyszeres olimpiai bajnok vívó a Kossuth Rádiónak nyilatkozva csütörtökön úgy fogalmazott: katasztrófa, ahogyan Imre Géza elveszítette az aranyérmet, amely „ott volt a fogai között”.

A 2015-ös világbajnok kedden 14-10-re vezetett a dél-koreai Park Szang Joung elleni fináléban, de végül 15-14-re kikapott.

„Az ezüstérem szép, de ez nem történhet meg, ez komoly vezetői hiba. Ha nem is szimpatikus, de elkezdek bekiabálni, hogy állj meg, kösd be a cipőfűződet, vedd le a sisakodat, vagy fogd meg a kezedet, mintha fájna” – magyarázta Kulcsár Győző. Emlékeztetett rá, hogy Imre négy egyforma tust kapott egy percen belül, de szerinte a versenyzőt nem szabad bántani. „Ilyesmi előfordul, de ezt kintről látni lehet, és segíteni kell” – vélekedett. Imre edzője egyébként Dancsházy-Nagy Tamás.

Az ezüstérmes Imre Géza a riói nyári olimpia férfi párbajtőrözők egyéni versenyének eredményhirdetésén a Rio de Janeiró-i 3-as Karióka Arénában 2016. augusztus 9-én
Az ezüstérmes Imre Géza a riói nyári olimpia férfi párbajtőrözők egyéni versenyének eredményhirdetésén a Rio de Janeiró-i 3-as Carioca Arénában 2016. augusztus 9-én
Fotó: Kovács Tamás / MTI

Nincs béke a szövetséggel

A 75 éves tréner elismerte, hogy a Magyar Vívó Szövetség vezetőivel „nem valami rózsás” a kapcsolata. „A dolgok nyolcvan százalékával nem értek egyet. Nagyobb a rend, jobbak a körülmények és az anyagi feltételek, de nem látom, hogy a szakembereknek szabad kezük van a szakmai irányításban. Ez nem az én világom” – szögezte le. Mint emlékeztetett rá: a szövetség nem delegálta a Magyar Olimpiai Bizottságba, mert nem tartották alkalmasnak rá.

A Nemzet Sportolója októberben azt nyilatkozta, csak azért tevékenykedik még edzőként, mert a párbajtőröző Szász Emeséből is szeretne olimpiai bajnokot csinálni, ami szombaton sikerült is.

„Emese megváltozott, egyszerűen elkezdett úgy viselkedni, mint aki tényleg olimpiai bajnok akar lenni, és ennek mindent alárendelt, mindent zokszó nélkül megcsinált, amit mondtunk neki” – mesélte Kulcsár Győző. Elárulta: neki is változnia kellett, immár jobban meghallja, amit a tanítványa mond, többet enged nekik, igyekszik megérteni őt, sokkal kevésbé viselkedik mereven. „Mindez tudatos volt, éreztem, hogy ez a helyes út. Látva, mennyire elszánt, alkalmanként azt csináltuk, amit ő kért” – tette hozzá.

Szász Emese szombati szerepléséről úgy vélekedett: még senkit nem látott ilyen attitűddel versenyezni. „Komoly volt, de jókedvű. Nevetett, mosolygott, viccelődtünk, vagyis nem azt a Szász Emesét láttam, aki Pekingben vívott. Ezenkívül kifogástalan fizikai állapotban van” – magyarázta az edző, aki emlékeztetett, hogy tanítványának a közelmúltban kisebb súlyfelesleggel, sérülésekkel és családi tragédiával is meg kellett küzdenie.

Kulcsár biztos benne, hogy Szász az esküvője és a gyermekvállalás után folytatja a pályafutását, és ott lesz a 2020-as tokiói olimpián. Ez motiválja az edzőt is, valamint az, hogy „mindhárom unokám vív, és nagyon ügyesek, vagyis van tennivalóm, nem vagyok hajlandó egész nap ülni és a tévét nézni.”

——————————————————–

 

Olimpia-Rio2016-ökölvívás
Rio 2016 – Harcsa Zoltán kiütéssel kikapott

Csoba Péter, az MTI különtudósítója jelenti:
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 12., péntek (MTI) – Harcsa Zoltán kiütéssel kikapott a világbajnok kubai Arlen Lopeztől, így kiesett a 75 kilogrammos súlycsoport nyolcaddöntőjében a riói olimpiai ökölvívótorna pénteki versenynapján.

A londoni játékokon negyeddöntős, Eb- és Európa Játékok-harmadik magyar az első menet utolsó pillanataiban hagyta szabadon a fejét, Lopez pedig egy hatalmas balegyenessel telibe találta, ami után a magyart kiszámolták.
Ezzel nem maradt versenyben magyar az ökölvívótornán, mivel vasárnap Bacskai Balázs (69 kg) a selejtezőben vereséget szenvedett.

 

MTI

 

 

forrás:ma.hu

Leave a Reply 4202 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: