< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: A fiatalok szerint Magyarországon átható a korrupció))) Les jeunes, en Hongrie corruption généralisée

| Mobile | RSS

A fiatalok szerint Magyarországon átható a korrupció))) Les jeunes, en Hongrie corruption généralisée

2016. augusztus 13. | hozzászólás | Fecsegő hírek

A fiatalok szerint Magyarországon átható a korrupció

fecsegő szimbolum
www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó!

A 18-29 éves magyar fiatalok túlnyomó többsége szerint a hazai közéletet átszövi a korrupció, ám ebbe nem szabad beletörődni. A megkérdezettek több mint kétharmada ugyanakkor úgy véli: akik korruptak, azoknak nagyobb esélyük van a boldogulásra, mint azoknak, akik távol tartják magukat a visszaélésektől, derül ki a Transparency International Magyarország friss vizsgálatából.
A fiatalok szerint Magyarországon átható a korrupció

Száz fiatal közül nyolcvan azt gondolja, hogy Magyarországon a korrupció súlyos probléma, és a megkérdezettek 77 százaléka a politikai életet tartja korrupciós szempontból a leginkább fertőzöttnek – hangzott el a Transparency International Magyarország (TI) által készített, „Korrupcióérzékelés és médiahasználat a magyar fiatalok körében” című tanulmány bemutatóján.

A kutatás adatai szerint a fiatalok 54 százaléka rendelkezik közvetlen korrupciós tapasztalattal: 39 százalékuk az egészségügyben, 29 százalékuk pedig valamilyen rendőrségi ügyintézés során észlelt visszaélést.

Nagyobb eséllyel érvényesülhetsz

A kutatás figyelemre méltó, ugyanakkor szomorú megállapítása, hogy a megkérdezettek túlnyomó többsége szerint Magyarországon korrupció nélkül nehéz érvényesülni.

A fiatalok 71 százaléka szerint azoknak az embereknek, akik nem riadnak vissza a korrupciótól, több esélyük van boldogulni az életben, mint a becsületes állampolgároknak.

A fiatalok 84 százaléka egyértelműen korrupcióként azonosítja a politikusok gyanús ingatlanügyeit, és 76 százaléka véli úgy, korrupciónak kell tekinteni azt is, amikor a döntéshozók családtagjai és a baráti cégek nyerik az állami megbízásokat.

Az állami pénzből zajló stadionépítéseknek és az MNB alapítványi pénzlenyúlásainak a korrupciós megítélése holtversenyben áll az ifjúság körében: mindkettőt 61 százalék gondolja korruptnak.

A megkérdezettek döntő hányada, mintegy háromnegyede véli úgy, hogy az Európai Unióból érkező fejlesztési pénzek szétosztása, valamint a földárverések sorozata korrupt módon zajlik. A felmérés arra is rávilágít, hogy a fiatalok hosszabb távú memóriája igencsak jól működik, hiszen közel kétharmaduk jelenleg is korrupcióként tekint a dohány-kiskereskedelem tulajdonviszonyainak 2013-as átszabására, közkeletű nevén a trafikmutyira.

Nem szabad beletörődni!

A lesújtó érzékelési adatok dacára a fiatalok 84 százaléka úgy véli, nem szabad beletörődni a korrupcióba. Érdemes kiemelni, hogy a 18 és 29 év közötti korosztály kétharmada feljelentést is hajlandó lenne tenni, ha visszaélést tapasztalna. Ez örvendetes fejlemény, hiszen a TI 2012-es felmérése szerint négy éve a magyar fiatalok mindössze negyede fordult volna a hatóságokhoz, ha korrupciót észlelt. Akik ma nem jelentenék a korrupciót, azok többsége nem bízik abban, hogy kivizsgálják a bejelentését, vagy attól tart, hogy bajba kerül, ha szól a hatóságoknak.

A közmédia elhallgatja a korrupciót

A TI most bemutatott felmérése szerint a megkérdezetteknek több mint a fele a sajtótól várja, hogy felhívja a polgárok figyelmet a korrupció veszélyeire. A vizsgálat rávilágított ugyanakkor arra, hogy a gyakori korrupciós hírek inkább közömbösséget váltanak ki a fiatalok körében, mintsem fokoznák a téma iránti érzékenységet.

Ráadásul a rendszerszintű cselekményeket, a sok százmilliós vagy milliárdos lopásokról szóló tudósításokat ez a korosztály is nehezen tudja értelmezni. A fókuszcsoportos beszélgetésekből leszűrhető az is, hogy a fiatalok szerint túlzottan sok visszaélésről hallani, ezért követhetetlen, hogy ki mennyit lopott.

A 18-29 éves fiatalok elsősorban az internetes hírportálokról tájékozódnak, és az online lapokat, illetve a külföldi hírcsatornákat tartják hitelesnek. Ezzel szemben a közmédia szerintük nem megbízható, és úgy értékelik, hogy az állami csatornák egyáltalán nem, vagy nem tényszerűen számolnak be a korrupcióról. A felmérés szerint az aktívan internetezők tudatosabbak korrupciós szempontból: ők hajlanak a leginkább arra, hogy jelentsék az általuk tapasztalt korrupciós eseteket.

A teljes tanulmány itt olvasható.

atv.hu

Les jeunes, en Hongrie corruption généralisée


www.fecsego.eu nouvelles internationales Bon!

La grande majorité des jeunes dans le 18-29 ans hongroise, la vie publique hongroise entremêle la corruption, mais cela ne devrait pas démissionner. Plus de deux tiers des répondants, cependant, croit: ceux qui sont corrompus, ils ont une plus grande chance de fortune, que ceux qui se considèrent loin de l’abus, selon une nouvelle analyse de Transparency International Hongrie.
Les jeunes, en Hongrie corruption généralisée

quatre-vingts cents jeunes gens qui pensent que la Hongrie, la corruption est un problème grave, et 77 pour cent des personnes interrogées détiennent la vie politique de la corruption sont les plus infectés – était, «perception de la corruption et l’utilisation des médias chez les jeunes en Hongrie» préparé par Transparency International Hongrie (TI) étude présentation.

Selon les données de recherche, 54 pour cent des jeunes ayant une expérience directe de la corruption: 39 pour cent dans les soins de santé, 29 pour cent avaient subi une sorte d’abus dans l’administration de la police.

Plus probablement érvényesülhetsz

La recherche est remarquable, triste en même temps de trouver que la grande majorité des personnes interrogées en Hongrie est difficile de réussir sans corruption.

71 pour cent des jeunes, selon les personnes qui ne craint pas de corruption, plus de chances de prospérer dans la vie, comme les citoyens honnêtes.

84 pour cent des jeunes identifie clairement la corruption que les affaires politiques suspect de l’immobilier, et 76 pour cent estiment que la corruption soit considérée comme aussi quand les membres et amis des familles décideurs entreprises gagnent des commandes publiques.

pénzlenyúlásainak pour la construction du stade et la dotation des fonds publics en cours de la Banque est liée à la perception de la corruption chez les jeunes: 61 pour cent pensent que deux d’entre eux sont corrompus.

La majorité des répondants, environ les trois quarts croient que les fonds de développement de l’Union européenne à distribuer, ainsi que d’une série de ventes aux enchères de terres se déroule d’une manière corrompue. L’enquête montre également que la mémoire à long terme des jeunes, il fonctionne très bien, que près des deux tiers sont toujours considérés comme la corruption dans le tabac propriété de détail átszabására 2013, communément appelé le trafikmutyira.

Il ne doit pas démissionner!

Malgré les données de sens écrasante, 84 pour cent des jeunes croit ne devrait pas démissionner pour corruption. Il convient de souligner que les deux tiers du groupe d’âge de 18 à 29 ans sont poursuivis seraient prêts à le faire si vous rencontrez des abus. Ceci est un développement bienvenu, depuis 2012 l’enquête de TI a montré qu’il ya quatre ans seulement un quart des jeunes en Hongrie se sont tournés vers les autorités si la perception de la corruption. Ceux qui aujourd’hui ne pose pas de la corruption, la plupart ne sont pas convaincus que l’annonce d’une enquête, ou les craintes qui obtiennent des ennuis si vous parlez aux autorités.

Les médias publics muets sur la corruption

L’enquête TI a présenté aujourd’hui, selon les répondants, plus de la moitié d’attente pour la presse pour sensibiliser le public aux dangers de la corruption. L’enquête a montré, cependant, que les nouvelles sont la corruption plus fréquentes provoquent l’indifférence chez les jeunes qui, plutôt que de ravitaillement en carburant de la sensibilité du sujet.

En outre, le niveau système agit, plusieurs centaines de millions ou des milliards rapports de vol sur ce groupe d’âge est difficile à interpréter. Une discussion de groupe de discussion peut être tirée du fait que les jeunes entendent Selon trop d’abus, alors introuvable, qui a volé beaucoup.

Les 18-29 ans principalement sur les sites d’information Internet de recueillir des informations et des journaux en ligne et des chaînes d’information étrangères est considéré comme crédible. En revanche, le public pense que les médias ne sont pas fiables, et de conclure que les radiodiffuseurs publics ne ou de fait un rapport sur la corruption. Selon l’enquête des actifs Internet les utilisateurs plus conscients du point de vue de la corruption: ils sont les plus enclins à déclarer qu’ils ont connu des cas de corruption.

L’étude complète peut être trouvée ici.

atv.hu

Leave a Reply 228 megnézve, 1 alkalommal mai nap |