< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Gyurcsány kosarat kapott

| Mobile | RSS

Gyurcsány kosarat kapott

2016. augusztus 13. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Gyurcsány kosarat kapott

Közös program helyett előválasztást szeretnének a baloldalon
Bákonyi Ádám
fecsegő szimbolum

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó!

A baloldali ellenzéki pártok nemhogy közös programról, az együttműködés kialakításáról sem kezdenek egyhamar tárgyalásokat Gyurcsány Ferencékkel. Az Együtt és az MSZP szerint is az előválasztás a feltétele bármiféle közösködésnek. A szocialisták ezért idén elsősorban arra koncentrálnak, hogy meglegyenek az országgyűlési jelölti aspiránsok.

Egyelőre tartják a távolságot a baloldalon a DK-tól, miközben a párt tagjai már júliusban arról beszéltek, hogy ősszel meg kell kezdődniük az együttműködés kereteinek kialakításáról szóló tárgyalásoknak. Gréczy Zsolt, a párt szóvivője lapunknak a minap pedig kijelentette: ezzel párhuzamosan olyan közös programot is el kell készíteni, amelyről a választók is úgy gondolják, hogy kiutat jelent az Orbán-kormány okozta válságból.

– A közös program nem az első lépés, így ez időszerűtlen felvetés. Rá­adásul a DK az egykulcsos adó pártján van, ami az Együtt szerint igazságtalan, és a munkaerőpiaci válság megoldására sem válasz – mondta a Magyar Időknek az Együtt elnöke. Szigetvári Viktor hangsúlyozta: az ellenzéknek most az előválasztás versenyére, a Fidesz utáni Magyarország programjainak összemérésére van szüksége.

Szerinte győzelem csak akkor lehetséges, ha először maguk a választópolgárok választhatnak a különböző hitelességű ellenzéki víziók közül, a hiteltelen politikusok által képviselt közös program 2014-ben is csak vereséghez vezetett. Mint az Együtt elnöke fogalmazott, a zárt szobákban kialkudott választási együttműködés újra ellenzéki parlamenti székekhez segíthet egyeseket, de győzelemre nem vezet. – Márpedig az Együtt csak a győzelemre törekvő partnerekkel fog együttműködni – jelentette ki Szigetvári Viktor.
Molnár és a DK-elnök. Néhány évvel ezelőtt még nem volt kérdés az együttműködésük

Forrás: MTI

Molnár és a DK-elnök. Néhány évvel ezelőtt még nem volt kérdés az együttműködésük

Az MSZP sajtófőnöke a Magyar Időknek hangsúlyozta: nem lehet ismét ugyanazt a helyzetet előidézni, ami 2014-ben volt, amikor néhány hónap alatt kellett bármiféle megállapodást, programegyeztetést, jelöltkiválasztást elvégezni.

– Molnár Gyula elnök már lerakott egy menetrendet. Ennek legfontosabb eleme, hogy az MSZP idén elvégzi azt a munkát, amelynek eredményeként meglesznek az országgyűlési jelölti aspiránsok – mondta Nyakó István.

A demokratikus ellenzéki pártoknak pedig a jövő nyáron egy előválasztás keretében kell eldönteniük, hogy melyik az a jelölt, „aki feláll és leveri a rezsim emberét” – fogalmazott.

Nyakó szerint az MSZP politikai testületeiben biztosan szó lesz majd az együttműködés különböző formái­nak kérdéseiről, vagy akár a DK által felvetett közös program ügyéről, ám a lehetséges időponttal kapcsolatban hangsúlyozta: a szocialisták október 2-ig csak a népszavazással kapcsolatos teendőkkel foglalkoznak majd.

A közös programmal kapcsolatban érdemes felidézni, hogy a korábbi tervek ellenére a DK mégsem zárta le nyár elején a Sokak Magyarországa című program társadalmi vitáját, amit Gyurcsány Ferenc még a párt februári kongresszusán ismertetett. A DK elnöke már-már sportot űz a programalkotásból. Még miniszterelnökként meghirdette a 100 lépés, az Új Magyarország, az Új egyensúly, a Zászlóshajó, a Munka, tudás, tulajdon és a Megegyezés programot, a 48 pontot, illetve a 7 pontos, úgynevezett tisztasági csomagot.

A DK elnökeként hirdetett már 16 pontos programot, a békés rendszerváltás 10 pontját, nemzeti ellenállást, sőt Európai Egyesült Államokat is követelt.

forrás:magyar idők

Leave a Reply 886 megnézve, 1 alkalommal mai nap |