< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: 2016 Rió olimpia összefoglaló

| Mobile | RSS

2016 Rió olimpia összefoglaló

2016. augusztus 15. | hozzászólás | Sport

Bronzérmes a férfi párbajtőr-válogatott

Folyamatosan frissülő hírek!

A dél-koreaiak elleni győzelem után az elődöntőben a címvédő franciákkal csaptak össze a magyarok, akiktől 45-40-re kaptak ki. A harmadik helyért az ukránokkal mérkőztek Imre Gézáék.

 

  • A bronzéremért vívhat a férfi párbajtőr-válogatott

   augusztus 14.vasárnap 19:05

   Nem jutott döntőbe, így bronzéremért vívhat a magyar férfi párbajtőr-válogatott a riói olimpia vívóversenyeinek utolsó napján.

   A dél-koreaiak elleni győzelem után az elődöntőben a címvédő franciákkal csaptak össze a magyarok, akiktől 45-40-re kaptak ki.

   A harmadik helyért az ukránokkal mérkőznek 22 órakor.

 

  • Bácsi kikapott az elődöntőben, bronzért birkózhat

   augusztus 14.vasárnap 18:08

   Bácsi Péter kikapott az elődöntőben a kötöttfogásúak 75 kilogrammos súlycsoportjában a riói olimpia vasárnapi birkózónyitányán, így a folytatásban a bronzéremért küzdhet.

 

  • Íme a női maraton eredményei

   augusztus 14.vasárnap 17:40

   A legjobb magyar, Erdélyi Zsófia az 52. helyen végzett a 156 fős mezőnyben a női maratonfutók vasárnapi versenyében a riói olimpián.

   A másik két magyar közül Papp Krisztina a 65., Szabó Tünde pedig a 83. lett – az olimpia honlapja alapján.

   Az aranyérmet a kenyai Jemima Sumgong szerezte meg 2:24:04 órás eredménnyel. Ő az első kenyai nő, aki nyerni tudott ebben a számban az ötkarikás játékokon.

   A 31 éves afrikai atléta mögött a bahreini Eunice Jepkirui Kirwa ért be másodikként, a harmadik pedig a világbajnok etióp Mare Dibaba lett.

   A futók dolgát nagy meleg és magas páratartalom nehezítette.

 

  • Bácsi elődöntős

   augusztus 14.vasárnap 17:14

   Bácsi Péter bejutott az elődöntőbe a kötöttfogásúak 75 kilogrammos súlycsoportjában a riói olimpia vasárnapi birkózónyitányán.

 

  • Bácsi újabb technikai tussal már a nyolc között

   augusztus 14.vasárnap 16:35

   Bácsi Péter bejutott a negyeddöntőbe a kötöttfogásúak 75 kilogrammos súlycsoportjában a riói olimpia vasárnapi birkózónyitányán.

 

  • Elődöntős a férfi párbajtőr-válogatott

   augusztus 14.vasárnap 16:28

   Bejutott az elődöntőbe  a magyar férfi párbajtőr-válogatott a riói olimpia vívóversenyeinek utolsó napján.

   A dél-koreaiak ellen Imre Géza, Boczkó Gábor és Rédli András lépett pástra, és a csapat 45-42-re győzött.

   A döntőért a franciákkal vívnak a magyarok 18.15-kor.

 

  • Rajtol a női maratonfutás

   augusztus 14.vasárnap 16:07

 

  • Bácsi Péter a 16 között

   augusztus 14.vasárnap 15:17

   Technika tussal győzte le kolumbiai ellenfelét a 75 kilogrammos birkózók versenyén Bácsi Péter.

 

 • Hármas ikrek indulnak egymás ellen

  augusztus 14.vasárnap 15:14

  A „Trio to Rio” szlogennel vágtak neki az olimpiai selejtezőknek Luikék, az észt hármasikrek maratonfutásban, ami össze is jött nekik. Ma délután rathoz álltak – egymás ellen is.

forrás:atv.hu

 

Győzött és csoportelső a Benedek-csapat

A magyar férfi vízilabda-válogatott utolsó, vasárnapi csoportmeccsén 10-6-ra nyert a házigazda brazilok ellen, így a hatosa első helyén végzett a riói olimpián, melynek negyeddöntőjében Montenegró legjobbjai ellen száll majd vízbe. A magyar válogatott két győzelemmel és három döntetlennel nyerte meg az A csoportot, s kedden játszik a négy közé kerülésért.

Győzött és csoportelső a Benedek-csapat

Forrás: MTI

Az úszóversenyek befejeztével a vízilabdázók vették birtokukba az Olimpiai Uszodát, melyet szinte megtöltöttek a hazai nézők, akik fülsüketítő üdvrivalgással fogadták kedvenceiket, illetve hangos pfújolással a magyar csapatot, majd átszellemülten énekelték a brazil himnuszt.

A kezdésnél a magyar csapat hozta el a labdát, a gépezet azonban nehezen indult be, az első három támadás során lövésig sem jutott Benedek Tibor együttese. A védekezés azonban jobban ment, a brazilok emberelőnyben és azonos létszámnál sem voltak eredményesek. A gólcsendet több mint három perc után a csapatkapitány Varga Dénes törte meg egy szép kapufás találattal, majd két perccel később, egy emberelőny lejárta után Hosnyánszky bombázott a léc alá. A hazaiak támadásban teljesen hatástalanok voltak, Nagy Viktor jól védett, a blokkoló kezek is jól dolgoztak előtte, így másfél perccel a szünet előtt Vámos góljával már három volt az előny (3-0).

forrás: mtiForrás: MTI
A második sprintet is Erdélyi Balázs nyerte, ám az első ziccer a braziloké volt, Nagy Viktor viszont újabb bravúrral hárított. A Ratko Rudic irányította hazaiaknak semmi sem sikerült, hiába kaptak egymás után két előnyt, képtelen voltak élni vele, a másik oldalon pedig a negyed első magyar fórjánál Erdélyi passzából Hárai húzta a labdát a kapuba. A negyed közepén folytatódtak a hazaiak kínjai, a legnagyobb helyzeteiket is rendre elpuskázták, a kapufa vagy Nagy hárított óriásit minden esetben, így 14 perc után is nulla állt a táblán Brazília neve mellett. A jég végül Zalánki előnyös gólja után, ötméteresből tört meg két perccel a félidőt megelőzően, a gól után pedig belelendült az addig kissé dermedt közönség. Talán a hangzavar volt az oka, mindenesetre Kis Gábor ziccert hibázott, a nagy szünetre így négygólos előnnyel úsztak ki Varga Dénesék (5-1).

Manhercz hozta el a harmadik negyed elején a labdát, a “hagyományokat folytatva” azonban gól nélkül zárult az első magyar támadás, sőt, a következő is, méghozzá előnyből. Hosnyánszky rontott csúnyán, szerencséjére azonban fél perccel később javíthatott, s meg is tette, miután ismét hátrányba kerültek a brazilok. A hazaiak ezután gyönyörű akciógóllal állították vissza a négygólos különbséget, mely Vámos és Perrone gólváltása után is megmaradt. A brazilok viszont érezhetően magukra találtak, nagyobb hittel és bátrabban vízilabdáztak, majd emberelőnyből három gólra jöttek fel. Sőt, előnyben támadhattak a mínusz kettőért is, de Nagy Viktor újra a helyén volt, az utolsó percben pedig Hárai szép góllal állította vissza a négygólos különbséget (8-4).

forrás: mtiForrás: MTI
Az utolsó negyed elején a védőkkel addig óriásit küzdő Kis Gábor csavarásból talált a kapuba, amire kapufa volt a válasz a másik oldalon. A mérkőzés ekkorra eldőlt, s láthatóan tudta ezt a brazil és a magyar csapat is. Varga Dánielék támadásban már csak a labdát tartották, a hazaiak pedig kevés meggyőződéssel adogattak, lövéseik veszélytelenek voltak. A hajrában még esett két hazai és egy magyar találat, a csoportgyőzelmet így négygólos sikerrel szerezte meg a magyar válogatott.

“Jól játszottunk, de nekem tetszettek a korábbi mérkőzéseink is. Mindig a két pontot célozzuk meg, akár rossz, akár jó játékkal” – mondta a mérkőzés után Benedek Tibor szövetségi kapitány, aki elismerte, játékosai kicsit megszeppentek a hangulattól, ez látszott a meccs elején. “Jó volt, hogy itt játszottuk az utolsó csoportmeccset, s nem a negyeddöntőn kell ismerkedni a körülményekkel. Montenegró nagyon aggresszív ellenfél, ezt tapasztaltuk az Eb-n. Ha ugyanúgy meg tudnak minket zavarni a fizikális fölényükkel, akkor nagy bajban leszünk, de ha függetleníteni tudjuk magunkat ettől és elhisszük, hogy jobban tudunk játszani, mert szerintem jobban tudunk, akkor meg tudjuk nyerni a mérkőzést.”

atv.hu/MTI

Leave a Reply 2003 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: