< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Pártok-Jobbik Jobbik: offshore cégekkel üzletel a kormány

| Mobile | RSS

Pártok-Jobbik Jobbik: offshore cégekkel üzletel a kormány

2016. augusztus 15. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Pártok-Jobbik
Jobbik: offshore cégekkel üzletel a kormány

A Jobbik alelnöke azzal vádolja a kormányt, hogy offshore cégekkel üzletel, és ilyen módon tünteti el a közműdíjat fizető magyar emberek pénzét.

Volner János hétfői budapesti sajtótájékoztatóján azt kifogásolta, hogy a Hunguard Kft. több milliárd forintos megrendeléshez juthat. Az ellenzéki politikus arra vár választ, hogy kik a cég tényleges tulajdonosai, ki áll a mögött az offshore cég mögött, amely bevásárolta magát a vállalatba és “ki az a fideszes politikus, aki a végső haszonélvezője tulajdonosként ennek a biznisznek”.
Szerinte a közműbefizetések egy részét, több 100 millió forintot adózatlanul viszik ki majd Magyarországról.
Volner János közölte: nem “diszkrét kormányzati hátszél”, hanem “valóságos hurrikán” repíti a céget, amelynek működését a törvényhozás eszközével is segítették.
Mint mondta, a Javelin nevű offshore cég tulajdonosainak nemzetbiztonsági átvilágítását illetően sem kaptak választ, ugyanakkor pártja szerint nemcsak a bankbiztonságért felelős cég egyszerű munkavállalóit kell átvilágítani, hanem a tulajdonosok kilétével kapcsolatban is meg kell győződni arról, hogy a magyar nemzetbiztonsági érdekek nem kerülnek-e veszélybe.

MTI

Leave a Reply 891 megnézve, 1 alkalommal mai nap |