< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Vegyes érzelmek Óvszer-automaták lehetnének az iskolákban?))) sentimentos mistos máquinas de venda de preservativos nas escolas poderia ser?

| Mobile | RSS

Vegyes érzelmek Óvszer-automaták lehetnének az iskolákban?))) sentimentos mistos máquinas de venda de preservativos nas escolas poderia ser?

2016. augusztus 16. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Vegyes érzelmek
Óvszer-automaták lehetnének az iskolákban?

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó!

Kétszáz forintos áron juthatnának hozzá a diákok a védekezőeszközhöz · Az igazgatók nem lelkesednek az elképzelésért

szerző:Kuslits Szonja

Ha felszerelnék, így nézne ki az iskolákba képzelt mechanikus óvszer-automata
Fotó: Béres Attila / Magyar Nemzet
A fiatalok biztonsága érdekében óvszer-automatákat szeretne elhelyezni az iskolákban Langmár Bettina vállalkozó, aki egy, a világon egyedülálló mobilalkalmazást is létrehozott a kamaszok szexuális felvilágosításáért és a tévhitek eloszlatásáért. Az iskolaigazgatók vegyes érzelmekkel fogadták a kezdeményezést: többen úgy vélik, egy ilyen automatának nincs helye az iskola falai között.

Egy-egy üzlet vagy éppen benzinkút pénztáránál akár többször is fordul az óvszert vásárló fiatalok egy része, mire a csokoládé, a víz vagy a rágógumi után kondomot is mer kérni az eladótól. Hasonló jelenet egy gyógyszertárban vagy drogériában is előfordulhat. Langmár Bettina, a Love Info elnevezésű, szexuális felvilágosítást támogató mobilalkalmazás tulajdonosa fontosnak látja, hogy a fiatalok anonim módon és megfizethető áron jussanak védekezőeszközhöz a biztonságos szexuális kapcsolat érdekében. – Az automata biztosítja azt a fajta anonimitást, amire a boltokban vagy a patikákban nincs mód. Sokakat feszélyez, hogy óvszert kell vásárolniuk, ezért inkább nem foglalkoznak vele – mondta a Magyar Nemzetnek az óvszer-automata megalkotója.

A szerkezet egyik előnye, hogy nem fogyaszt áramot, ugyanis a működése mechanikus; egyszerre 75 darab, minőségi, darabonként csomagolt, Hannoverből származó óvszert tartalmaz, 200 forintos darabáron. A szerkezet jelenleg az Óbudai Egyetem Kiss Árpád Kollégiumában és egy budapesti szállodában üzemel. A középiskolák egyelőre ellenállnak az ötletnek. A legtöbb iskolaigazgató ugyanis néhány keresetlen szó kíséretében elküldte az ötletgazdát. Mint mondták, náluk erre nincs szükség, és „felháborító, hogy be akarja vinni a szexet az iskolákba”.
Nem mindegy, kiknek árusítanának

Pukli István, a fővárosi XIV. kerületi Teleki Blanka Gimnázium igazgatója lapunknak arról beszélt: vegyesek az érzései, ha az iskolai óvszer-automatákról van szó. – A mi iskolánkba 20 éves fiatalok is járnak, mivel öt évfolyamos gimnáziumi osztályaink is vannak. A gimnáziumi tanulók egy része bizony már él szexuális életet, s talán jobb megoldás, ha van egy automata, mint ha nincs. Ugyanakkor az intézményben kiskorúak is tanulnak, és nem tudom, hogy szembesíteném-e a kilencedikes tanulóinkat egy óvszer-automatával. A nagyobb diákok esetében ennek lehet értelme, de nem tudni, hogy milyen hatást érne el a fiatalabbaknál – mondta Pukli István.

Az igazgató beszélt arról is, az iskolájukban létezik ifjúságvédelmi munkacsoport, amelynek többek között feladata, hogy például ebben a témában segítséget nyújtson a diákoknak. Az idén indul az első olyan évfolyamuk, amelyiknek már életvitel elnevezésű tantárgyat is tanítanak, ahol szóba kerül a szexualitás is.

Hajnal Gabriella, a Budapest XII. kerületében található Tamási Áron Általános Iskola és Német Két Tannyelvű Nemzetiségi Gimnázium igazgatója úgy véli, egy ilyen automatának több okból sincs helye az iskolákban. Szerinte ugyanis nem kell a gyerekeket arra biztatni, hogy mielőbb kezdjék el a szexuális életet. Pukli Istvánhoz hasonlóan Hajnal Gabriella is úgy látja, nem mindegy, hogy középiskoláról van-e szó, vagy általános iskolás korú diákok is járnak az intézménybe, mert így ők is szembesülnek egy ilyen automatával. – A középiskolákban sem kellene azt reklámozni, hogy ehhez nyúljanak a fiatalok. Nem vagyok híve annak, hogy nagyon korán elkezdjék a szexuális életet a diákok. Azzal viszont nagyon egyetértek, hogy alapos, jól felépített szexuális felvilágosítást kapjanak hetedik osztálytól – mondta Hajnal Gabriella. Az igazgató kitért arra, fontos, hogy ebben a témában tudjanak hova fordulni a tanulók, sok iskolában ugyanis nincs iskolaorvos, vagy csak nagyon ritkán érhető el. – Az óvszer-automatáknak inkább a szórakozóhelyeken, a fesztiválokon vagy a gyógyszertárakban lenne a helye – foglalta össze véleményét.
Mint a biztonsági öv

A szexuális felvilágosítással kapcsolatosan a Magyar Nemzet korábban foglalkozott azzal: egyre korábban létesítenek szexuális kapcsolatot a fiatalok, manapság már a 18 évesek is zavarba jönnek attól, miképp viselkednek 13-14 éves iskolatársaik.

Séllei Györgyi szexológus lapunknak elmondta, az egyik legnagyobb szülői és tanári melléfogás, ha azt állítják, az ő gyereküket nem érdekli a szex. Amit a testiségről tudni kell, azt a gyerekek nagyon gyorsan, már 8-10 éves korukban megtanulják, de a szájról szájra terjedő információk egy része kifejezetten káros. A felnőttek azonban nem akarnak beszélgetni a fiatalokkal, így gyakorlatilag cserbenhagyják a gyerekeket – tette hozzá a szakember. Séllei Györgyi szerint nagyon fontos hangsúlyozni az óvszerhasználat kapcsán a fiataloknak, hogy ez olyan, mint a biztonsági öv az autóban: sok bajtól kímélheti meg magát, aki használja.

forrás:mno.hu

sentimentos mistos
máquinas de venda de preservativos nas escolas poderia ser?

[Caption id = “attachment_76574” align = “AlignLeft” width = “150”] países 1OO www.fecsego.eu, em todos os continentes www.fecsego.eu 1OO países em todos os continentes [/ caption]

www.fecsego.eu notícias internacionais Good!

preço de duzentos forints poderia chegar aos estudantes no dispositivo defensivo · Os diretores não estão entusiasmados com a elképzelésért

Autor: Sonia Kuslits

Se instalado, as escolas seria parecido com máquina de preservativo vending mecânica imaginária
Foto: Attila Beres / Magyar Nemzet
Para garantir a segurança das máquinas de venda automática de preservativos dos jovens colocados em escolas quer Langmár Bettina empresário que é um dos do mundo criado um aplicativo móvel único é a educação sexual para adolescentes e equívocos eloszlatásáért. directores das escolas têm sentimentos mistos saudou a iniciativa: Muitos acreditam que uma dessas máquinas não têm lugar dentro dos muros da escola.

Uma loja ou posto de gasolina caixas foi até várias vezes transformando uma parte dos preservativos pelos jovens, eo chocolate, água ou goma de mascar após se atreve a perguntar ao vendedor um preservativo também. Cenas semelhantes ocorrem em uma farmácia ou drogaria bem. Langmár Bettina, uma aplicação móvel educação sexual apoiando chamada Amor Informações possui importante ver que os jovens são dispositivo defensivo anônima e acessível para as relações sexuais seguras. – A máquina proporciona o tipo de anonimato, que não tem modo de lojas ou farmácias. Muitos irrite que os preservativos precisa comprar, para que eles não lidar com isso – disse o criador do preservativo vending Magyar Nemzet.

Uma vantagem desta estrutura é que ela não consome qualquer energia, como a operação mecânica; 75 peças de cada vez, de qualidade, todos envoltos em um preservativo contendo de Hanover, florins 200 cada. A estrutura está sendo executado em Óbuda University College de Árpád Kiss e um hotel em Budapeste. A escola ainda está resistindo à idéia. A maioria dos diretores de escola como uma palavra sem sofisticação, acompanhados pela ideia de enviar acolhimento. Como eu disse, eles não precisam delas e “escandaloso que você quiser trazer o sexo em escolas.”
Não importa quem árusítanának

Stephen Pukli, o XIV capital. Director Distrital de Teleki Blanka Grammar School este jornal falou de sentimentos mistos quando se trata de escola preservativo-autômatos. – A 20-year-old jovens da nossa escola são também porque há turma da escola secundária de cinco grau também. Alguns dos estudantes do ensino médio têm sido um testemunho vivo vida sexual e, talvez, uma solução melhor é ter uma máquina como nenhum. No entanto, os menores instituição pode aprender e não sabe como enfrentar os alunos para uma-preservativo-vending nono. Para mais alunos isso pode fazer sentido, mas não sei qual o efeito que seria o mais jovem – disse Stephen Pukli.

O diretor falou também sobre as escolas existem jovens força-tarefa de proteção, cujas tarefas incluem, por exemplo, para prestar assistência aos alunos neste tópico. Este ano vamos iniciar a primeira série, cuja vida tem sido disciplina que ensinam chamado, em que se trata de sexualidade.

Hajnal Gabriella, Budapest XII. distrito de Tamasi Aron Elementary School e diretor de dois em língua alemã Nacional do Ensino Médio acredita que uma dessas máquinas não têm lugar nas escolas, por muitas razões. Em sua opinião, não é que as crianças devem ser encorajados a começar logo que a sua vida sexual. Como Pukli István Hajnal Gabriella também acredita que faz diferença se a palavra ensino médio ou ensino fundamental alunos com idades entre podem ir à escola para que assim eles também são confrontados com uma dessas máquinas. – Nas escolas secundárias, não deve anunciar que se projetam para o jovem. Eu não sou um defensor para começar muito cedo na vida sexual dos alunos. Ele concorda totalmente, no entanto, para obter uma educação sexual sétima série completa, bem estruturada – disse Gabriella Hajnal. O diretor também mencionou que é importante que esta questão seja capaz de voltar-se para os alunos, muitas escolas como não há nenhuma escola de medicina ou muito raramente disponíveis. – As máquinas de preservativos é mais, os clubes, em festivais ou em farmácias estaria no lugar – resumiu a opinião.
À medida que a correia

informação sexual contêm relativa ao Magyar Nemzet tratado antes: a relação sexual mais e mais cedo sexual com os jovens, hoje em dia os jovens de 18 anos está bloqueado, colegas de escola 13-14 anos de idade como se comportar.

Séllei Gyorgyi sexólogo disse a este jornal, um dos maiores pais e professores Blunders se eles afirmam o seu filho não está interessado em seu sexo. O que você precisa saber sobre os céus do corpo, as crianças muito rapidamente, eles aprendem com a idade de 8-10, mas algumas das informações de boca em boca espalhando especialmente prejudicial. Os adultos, no entanto, não quero falar com os jovens, tornando-se praticamente abandonando os filhos – acrescentou o especialista. Séllei Gyorgyi é muito importante enfatizar em conexão com o uso de preservativos para os jovens que é como um cinto de segurança no carro: Conserve a um monte de problemas a si mesmo, que usa.

Fonte: mno.hu

Leave a Reply 895 megnézve, 1 alkalommal mai nap |